Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا در واکنش به حمله طالبان در کندهار آنها را هدف قرار داد

منتشر شده

در

مقام‌های امریکایی میگویند که در واکنش به حمله طالبان بر میدان هوایی کندهار آنها نیز روز گذشته (شنبه، ۱۲ثور) طالبان را هدف قرار داده اند.

سونی لگیت، سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان، روز گذشته در یک تویت گفت: ” نیروهای امریکایی شام امروز یک حمله دقیق انجام داده که در نتیجه آن راکت‌های اضافی که بر این میدان برای شلیک شدن آماده شده بودند از بین برده شده اند.”

سونی لگیت تایید کرده است که بر میدان هوایی کندهار چندین راکت اصابت کرده اند، اما تلفات مالی و جانی در پی ندارد.

لگیت افزود که جنرال سکات میلر، فرمانده کل نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان در باره حفاظت نیروهای خارجی دیدگاه روشن دارد.

او می‌گوید:” برگشت به خشونت‌ها یک چیز بی‌معنی و تراژیدی خواهد بود، این اشتباه را تکرار نکنید. ما وسایل کافی داریم تا به حملات بر نیروهای ایتلافی جواب تند بدهیم و همچنان وسایل کافی داریم تا از نیروهای امنیتی افغان حفاظت کنیم.”

این درحالی است که روز گذشته تدابیر امنیتی در شهرهای بزرگ به ویژه در کابل افزایش یافته بود تا از حملات احتمالی طالبان جلوگیری شود.

از سوی دیگر، طالبان گفته اند که حضور نیروهای خارجی پس از اول ماه می خلاف توافقنامه دوحه است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در این باره می‌گوید:” اینکه خروج نیروهای اشغالگر از افغانستان از اول ماه می که در توافقنامه تعین شده بود، تأخیر شد، این سرپيچی اصولا راه هرگونه اقدام مناسب را برای مجاهدین امارت اسلامی در برابر نیروهای اشغالگر باز نموده است.”

مجاهد افزوده که طالبان “منتظر اند تا رهبری امارت اسلامی با درنظرداشت استقلال کشور، ارزش‌ها و منافع علیا مردم خود چه گونه تصمیم می‌گیرد و فیصله می‌نماید، مجاهدین مطابق آن عمل خواهد نمودند.”

این در حالی است که به اساس توافقنامه دوحه همه نیروهای خارجی باید به تاریخ اول ماه می افغانستان را ترک میکردند، اما جوبایدن، رییس جمهور امریکا زمان خروج سربازان خارجی را تا ۱۱ سپتامبر تمدید کرد.

رویداد های اخیر

پاکستان: عاملان حمله کوهات ریشه در افغانستان دارند

امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

Published

on

پاکستان ادعا کرده است که حمله روز جمعه به نمازگزاران و نیروهای پولیس در شهر کوهات، در ایالت خیبرپختونخوا، از سوی گروه‌هایی انجام شده که ریشه در افغانستان دارند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان در بیانیه‌ای افزوده است که امارت اسلامی، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

این وزارت گفته است که عاملان حمله به نمازگزاران و نیروهای پولیس در یک مسجد در کوهات، ریشه در افغانستان دارند. این حمله که روز جمعه با موتر بمب در خیبرپختونخوا انجام شد، بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم ۱۶ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان همچنین گفته است که امارت اسلامی افغانستان، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

پاکستان افزوده است که محکوم کردن حمله کوهات از سوی امارت اسلامی به‌تنهایی کافی نیست و باید با اقدامات عملی همراه شود.

با این حال، امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند افغانستان اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر استفاده شود، اما مسئولیت تأمین امنیت و مقابله با گروه‌های مسلح در داخل پاکستان را متوجه حکومت پاکستان می‌دانند.

روابط میان افغانستان و پاکستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، همواره بر سر فعالیت تحریک طالبان پاکستانی و نحوه مقابله با آن، متشنج بوده است.

پاکستان ادعای حضور این گروه در افغانستان و طرح‌ریزی حملات علیه اسلام‌آباد را دارد، اما امارت اسلامی این ادعاها را بی‌اساس و نادرست می‌داند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان: تاجران در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند

Published

on

مقام‌های محلی در بدخشان از تاجران خواسته‌اند که در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند و سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

جمال‌الدین حقجو، معاون والی بدخشان، در مراسم افتتاح نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد گفت که در حال حاضر هزاران تن در کشور به مواد مخدر معتاد هستند.

او از تاجران خواست برای جلوگیری از گسترش قاچاق مواد مخدر، سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

در همین حال، شماری از مقام‌های محلی در مراسم افتتاح این بانک گفتند که همه باید برای رشد اقتصادی کشور تلاش کنند.

آنان افزودند که با گسترش فعالیت‌های اقتصادی می‌توان فقر و مشکلات اقتصادی هزاران خانواده را کاهش داد.

مسؤولان محلی همچنین از بانک‌ها و تاجران خواستند فعالیت‌های‌شان را مطابق اصول اسلامی انجام دهند.

نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، با هدف گسترش خدمات بانکی در این ولایت افتتاح شده است.

مسؤولان بانک ملی افغان می‌گویند که فعال‌شدن این شعبه، سهولت‌های بیشتری را برای باشندگان بدخشان فراهم می‌کند. به گفته آنان، کارمندان دولتی که معاش‌شان را از طریق این بانک دریافت می‌کنند، مطابق پالیسی بانک می‌توانند از خدمات قرضه نیز استفاده کنند.

شماری از باشندگان بدخشان از افتتاح این شعبه استقبال کرده و خواستار ایجاد نمایندگی‌های بانک‌ها در ولسوالی‌های دوردست این ولایت شده‌اند.

مسؤولان در پایان از تاجران و اداره‌های دولتی خواستند با سرمایه‌گذاری و استفاده از خدمات بانک ملی افغان، از فعالیت این بانک حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هفت مهاجر افغان در حادثه ترافیکی در سیستان و بلوچستان ایران جان باختند

Published

on

در پی برخورد یک موتر حامل مهاجرین افغان با موتر حامل تیل در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، هفت تن جان باخته‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری حال‌وش، این حادثه روز جمعه، ۲۷ سنبله ۱۴۰۵، در منطقه سرباز سیستان و بلوچستان رخ داده است.

 سیاوش محبی، قوماندان امنیه راهور سیستان و بلوچستان، گفته است که اتباع افغان به گونه غیرقانونی وارد ایران شده بودند.

وی افزود که در این رویداد ۹ تن دیگر زخمی شدند.

محبی علت این رویداد را بی‌احتیاطی راننده موتر حامل مهاجرین عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!