Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا فصل جدید دیپلوماسی را در افغانستان باز می‌کند

منتشر شده

در

رییس جمهور امریکا در اجلاس عمومی سازمان ملل، با دفاع از تصمیم‌اش مبنی بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان می‌گوید، کشورش بحران ۲۰ ساله در افغانستان را ختم کرده است.

همزمان با این امیر قطر در این نشست، از جامعه جهانی می خواهد که گفت‌وگو ها با نظام دولت کنونی در افغانستان را دوام بدهند.

رییس جمهور ترکیه می‌گوید؛ جدا از مسایل سیاسی افغانستان به کمک‌های بشر دوستان از سوی جامعه بین‌المللی نیاز دارد.

هفتاد و ششمین نشست اجلاس عمومی سازمان ملل متحد بدون نماینده از دولت افغانستان آغاز شد، اغلب کشورهای قدرتمند دنیا به حمایت مردم افغانستان دست بلند کردند.

اما جو بایدن در اولین سخنرانی‌اش به عنوان رییس جمهور امریکا در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد، از تصمیمش برای خروج کامل نیروها از افغانستان دفاع می‌کند.

جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفت:” ما به بحران ۲۰ ساله در افغانستان پایان داده ایم و فصل جنگ دوامدار را بسته ایم. اکنون فصل نو دپلوماسی ثابت را باز می‌کنیم؛ ایالات متحده در صورت نیاز برای مبارزه با هراس‌افگنی، از نیروی نظامی هم استفاده خواهیم کرد، اما فشار نظامی به عنوان گزینۀ اخیر خواهد ماند.”

اما قطر که دست کم یازده سال میزبان دفتر امارات اسلامی بود، در این نشست از دولت افغانستان کماکان حمایت می‌کند و از جهان می‌خواهد به افغانستان کمک هایشان را دوام بدهند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر گفت:” ما به اهمیت جامعۀ جهانی تاکید می‌کنیم که در چنین وضعیت دشوار از افغانستان حمایت کنند و با وجود اختلاف‌های سیاسی، به کمک‌های بشری ادامه دهند. ما همچنان به اهمیت ادامه گفت‌وگوها با طالبان تاکید می‌کنیم، زیرا نادیده گرفتن آنها، اختلاف‌های را ایجاد می‌کند و واکنش به میان می‌آورد. اما گفت‌وگوها می‌تواند نتیجه مثبت داشته باشد.”

ترکیه که تا کنون چندین بار گفته است می‌خواهد باسران دولت تازه افغانستان دیدار کند، اینجا در نشست عمومی سازمان ملل رییس جمهوری اش از دنیا می‌خواهد افغانستان را فراموش نکنند.

رجب طیب اردغان، رییس جمهور ترکیه می‌گوید که:” ما آخرین بار در افغانستان به شیوه‌ای بسیار دردناک شاهد بودیم، مردم افغانستان تنها گذاشته شده اند. آنها با پیامدهای بی ثباتی و درگیری هایی که بیش از چهار دهه به طول انجامیده اند کنار گذاشته شده اند. صرف نظر از روند سیاسی، افغانستان به کمک و همبستگی جامعه بین‌المللی نیاز دارد.”

همسایگان افغانستان اما امریکا را انتقاد می‌کنند، زیرا به این باورند که سازنده شرایط کنونی در کشور تصمیم واشنگتن بوده و جوبایدن مسوول آن است.

ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران دراین باره گفت:” در سال گذشته دو تصویر تاریخ ساز شد، حمله مردم امریکا به گنگره این کشور و پرتاب شهروندان افغان از هواپیمای امریکا این را نشان داد که امریکا در حال سلطه بر جهان است.”

شی جین پینگ، رییس جمهور چین دراین باره گفت:” تحولات اخیر در وضعیت جهانی بار دیگر نشان می دهد که مداخله نظامی از خارج و به اصطلاح دموکراتیک دگرگونی چیزی جز ضرر ندارد. ما باید از صلح ، توسعه ، برابری ، عدالت ، دموکراسی و آزادی که ارزشهای مشترک بشریت هستند حمایت کنیم و تمرین تشکیل حلقه های کوچک یا بازیهای جمع صفر را رد کنیم.”

هرچند از افغانستان در این نشست به گونه رسمی دعوت نشده بود اما وزارت خارجه در نامه‌ای از مجمعه عمومی سازمان ملل خواسته است، تا از افغانستان وزیر خارجه را به عنوان نماینده دعوت و برای سخنرانی فرصت دهد.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!