Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا می‌گوید کمک‌های ملل متحد به افغانستان نیاز به ارزیابی دارد

منتشر شده

در

ایالات متحده اعلام کرده است که با توجه به «سخت‌گیری» امارت اسلامی و محرومیت زنان از حقوق اولیه، کمک‌های بین‌المللی به این کشور باید ارزیابی شود.

مایک والتز، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، خاطرنشان کرد که بودجه مأموریت یوناما، که قرار است هفته آینده تمدید شود، بزرگترین بودجه مأموریت‌های ویژه سازمان ملل متحد در جهان است.

والتز با وجود پذیرفتن این که افغانستان شاهد «فاجعه انسانی» است، گفت: «با توجه به سخت‌گیری طالبان (امارت اسلامی)، ما باید با دقت سودمندی کمک‌ها و مشارکت بین‌المللی در افغانستان را ارزیابی کنیم.»

وی افزود: «این شورا باید پولی را که ما به طور جمعی برای بودجه این مأموریت فراهم می‌کنیم، به دقت بررسی کند، در حالی که کارکنان زن این مأموریت حتی قادر به رفتن به دفتر برای کار نیستند.»

امارت اسلامی پیش از این گفته بود که سیاست‌هایش در مورد زنان مبتنی بر قوانین اسلامی است.

افغانستان با یکی از شدیدترین بحران‌های بشری جهان روبه‌رو است.

طبق گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، بیش از ۱۷ میلیون افغان – یا یک سوم جمعیت – با کمبود شدید غذا مواجه هستند، از جمله ۴.۷ میلیون نفر که با گرسنگی شدید مواجه هستند.

جورجیت گانیون، سرپرست یوناما، در این نشست گفت که افغانستان نیازهای بشردوستانه «فوری» دارد و بحران انسانی در این کشور به دلیل کاهش بودجه بدتر شده است. او گفت که سازمان‌های بشردوستانه قصد دارند در سال ۲۰۲۶ از طریق درخواست ۱.۷۱ میلیارد دالر به ۱۷.۵ میلیون افغان کمک کنند، اما در حال حاضر تنها ۱۰ درصد از این مبلغ تأمین شده است.

گاگنون گفت که درگیری‌های تقریباً دو هفته‌ای افغانستان با پاکستان «هزینه‌های انسانی و اقتصادی سنگینی» داشته است و جنگ ایران باعث افزایش قیمت مواد اولیه شده است.

او گفت برخی تحولات مثبت، از جمله ممنوعیت کشت خشخاش توسط امارت اسلامی، نشاندهنده اهمیت تعامل بین‌المللی است. او اما هشدار داد که اگر به مسائل حقوق بشری و بشردوستانه رسیدگی نشود، افغانستان ممکن است «بار دیگر به عامل بی‌ثباتی منطقه‌ای و جهانی در قالب مهاجرت، تروریزم، مواد مخدر و موارد دیگر تبدیل شود.»

رویداد های اخیر

داکتران بدون مرز: مهاجرین افغان در پاکستان از ترس بازداشت و اخراج، از مراجعه به مراکز صحی خودداری کنند

این سازمان تأکید کرده است که روند بازگشت مهاجرین باید داوطلبانه، امن و همراه با حفظ کرامت انسانی باشد.

Published

on

داکتران بدون مرز (ام‌اس‌اف) از دولت پاکستان خواسته است روند اخراج اجباری مهاجرین افغان را متوقف کرده و برای افرادی که به حمایت‌های بین‌المللی نیاز دارند، معافیت‌های بشردوستانه در نظر بگیرد.

این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرده است که اجرای «طرح بازگرداندن اتباع خارجی غیرقانونی» موجب شده بسیاری از مهاجرین افغان از ترس بازداشت و اخراج، از مراجعه به مراکز صحی خودداری کنند؛ وضعیتی که به افزایش موارد سوءتغذیه، عوارض بارداری و دیگر مشکلات قابل پیشگیری منجر شده است.

داکتران بدون مرز با اشاره به روایت یکی از مهاجرین افغان گفته است که بازداشت او توسط پولیس پاکستان، با وجود داشتن مدارک اقامت، باعث وارد شدن فشار شدید روحی بر خانواده‌اش شده و همسر باردارش در پی این رویداد جنین خود را از دست داده است.

بر اساس یافته‌های این سازمان، در کلینیک‌های سیار این نهاد در شهر کویته، نزدیک به ۹۰ درصد کودکان و زنان مبتلا به سوءتغذیه، از میان مهاجرین افغان بوده‌اند. همچنین یک‌سوم کودکان معاینه‌شده با سوءتغذیه حاد روبه‌رو بوده‌اند.

داکتران بدون مرز با استناد به آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که تاکنون بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار افغان در چارچوب این برنامه از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند که بسیاری از آنان به‌گونه غیرارادی اخراج شده‌اند. این نهاد همچنین هشدار داده است که بیش از ۷۰ هزار مهاجر افغان در صورت بازگشت، با خطرات جدی روبه‌رو خواهند شد.

این سازمان تأکید کرده است که روند بازگشت مهاجرین باید داوطلبانه، امن و همراه با حفظ کرامت انسانی باشد و از دولت پاکستان خواسته است زنان، کودکان، سالمندان، افراد دارای معلولیت، بیماران نیازمند درمان و سایر افراد آسیب‌پذیر را از اخراج مستثنا کند.

داکتران بدون مرز همچنین از تمامی کشورهایی که میزبان مهاجرین افغان هستند خواسته است بازگرداندن اجباری آنان به افغانستان را متوقف کرده و از حفاظت و امنیت پناهجویان اطمینان حاصل کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان برای نخستین‌بار پس از ۲۰۲۱ یک شهروند افغان بدون پیشینه جرمی را اخراج کرد

الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان، گفته است این فرد پس از پایان یافتن تمامی مراحل قانونی پرونده پناهندگی‌اش، مشمول اخراج شد.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که آلمان برای نخستین‌بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱، یک شهروند افغان را که پیشینه جرمی نداشته، به افغانستان اخراج کرده است.

به گزارش رویترز، الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان، گفته است این فرد پس از پایان یافتن تمامی مراحل قانونی پرونده پناهندگی‌اش، مشمول اخراج شد.

براساس این گزارش، این شهروند افغان پس از آن‌که تلاش کرد در یکی دیگر از کشورهای اروپایی اقامت کند، به دلیل حضور غیرقانونی شناسایی و دوباره به آلمان منتقل شد. پس از انتقال، او به افغانستان اخراج گردید.

رویترز افزوده است که این فرد در میان ۳۱ شهروند افغان قرار داشت که روز سه‌شنبه با یک پرواز از آلمان به افغانستان منتقل شدند. به گفته مقام‌های آلمانی، ۳۰ نفر دیگر دارای محکومیت‌های جرمی بوده‌اند.

آلمان از سال ۲۰۲۴ روند اخراج شهروندان افغان را از سر گرفته است؛ اقدامی که با وجود نگرانی‌های گسترده درباره وضعیت حقوق بشر و سرنوشت بازگشت‌کنندگان، همچنان مورد بحث و انتقاد قرار دارد.

رویترز به نقل از سازمان عفو بین‌الملل گزارش داده است که از زمان ازسرگیری این روند، بیش از ۲۰۰ شهروند افغان از آلمان اخراج شده‌اند و دست‌کم یکی از آنان پس از بازگشت به افغانستان جان باخته است.

سازمان‌های حقوق بشری بارها از دولت‌های اروپایی خواسته‌اند که در تصمیم‌گیری درباره اخراج پناهجویان افغان، پیامدهای انسانی و وضعیت حقوق بشر در افغانستان را در نظر بگیرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با نماینده جدید برنامه توسعه ملل متحد بر اجرای پروژه‌های انکشافی تأکید کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، با تورهان صالح، نماینده جدید برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان، دیدار کرد.

وزارت امور خارجه گفته است که در این دیدار، درباره فعالیت‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان، ادغام مهاجران بازگشته، همکاری‌ها در بخش‌های صحت و زراعت، معیشت بدیل برای مبارزه با مواد مخدر، حفاظت از محیط زیست، تغییرات اقلیمی و رسیدگی به رویدادهای طبیعی بحث و گفت‌وگو شده است.

آقای متقی، ضمن تأکید بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه، بر اجرای پروژه‌های انکشافی و زیربنایی نیز تأکید کرد و افزود که امارت اسلامی در این زمینه به همکاری‌های خود با سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه افزوده است که تورهان صالح نیز از هماهنگی برنامه‌های سازمان توسعه ملل متحد با اولویت‌های افغانستان اطمینان داد و گفت که این سازمان بر اساس نیازهای مردم افغانستان، همکاری‌های خود را در بخش‌های پروژه‌های انکشافی و ارتقای ظرفیت‌ها ادامه خواهد داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117