Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا و ناتو روی چگونگی تامین امنیت میدان هوایی کابل بعد از خروج غور می‌کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۰)

یکی از نگرانی‌های کشورهای عضو ناتو تامین امنیت دیپلومات‌های این کشورها در افغانستان و حفظ امنیت سفر آنان است. ناتو می‌گوید روی گزینه‌هایی برای تامین امنیت میدان هوایی کابل در آینده کار می‌کند.

تصمیم جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده امریکا برای خروج نیروها تا ۱۱ سپتمبر از افغانستان، واشنگتن و سایر متحدانش را واداشته است تا برای حفاظت کارمندان و دیپلومات هایشان که در افغانستان باقی مانند فکر کنند.

همانطور که بایدن در ماه اپریل پایان جنگ امریکا را اعلام کرد، متعهد شد که دولت وی “مشخص خواهد کرد که حضور دیپلوماتیک امریکا در افغانستان چگونه خواهد بود” و چگونه از آنان محافظت خواهد شد.

مهمترین چالشی که اکنون مقامات غربی با آن روبرو هستند، مسئله تامین امنیت میدان هوایی کابل است – جایی که نقش مهمی بین سفارتخانه‌های خارجی در “منطقه سبز” کابل و دنیای خارج بازی می‌کند.

با ترس از بازگشت طالبان پس از خروج نیروهای امریكا و متحدان ناتو پس از تقریباً دو دهه حضور در افغانستان، یکی از سوالات عمده بی پاسخ چگونگی نگهداری تاسیسات حیاتی مربوط به افغان‌ها و همچنین خارجی‌ها است.

مارک میلی رییس ستاد مشترک نیروهای امریکایی روز سه‌شنبه (۲۸ثور) بعد از بحث با رهبران نظامی ناتو در بروکسل گفت که «یکی از مسایل کلیدی تداوم حضور دیپلوماتیک است. بنابراین ما روی جزئیاتی کار می‌کنیم که چطور امنیت میدان هوایی را تامین کنیم، چگونه نیروهای امنیتی میدان هوایی را حمایت کنیم و کدام کشورها می‌خواهند برای انجام این کار مشارکت کنند.»

میلی تاکید کرد که رهبران ۳۰ کشور عضو ناتو ممکن تصامیم بیشتری در مورد برنامه آینده افغانستان، در نشست سران در ۱۴ جون در بروکسل بگیرند. اما فعلاً این مساله حل ناشده باقی می‌ماند.

یک مقام ناتو به خبرگزاری فرانسه گفت که این پیمان “همچنان به همکاری پایدار خود با افغانستان و حمایت از پایداری نیروهای امنیتی افغانستان متعهد است”. او علاوه کرده است که »ما جزئیاتی را بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانیم به حمایت خود ادامه دهیم.»

وزارت دفاع امریکا تخمین زده که برای تامین امنیت میدان هوایی کابل به ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سرباز نیاز است. در حال حاضر امنیت میدان هوایی از سوی نظامیان ترکی عضو ناتو با همکاری نیروهای افغان تامین می‌شود.

در حالی که نیروهای خارجی در حال ترک افغانستان اند، نیروهای ویژه افغانستان به عنوان تنها نیروهایی نگریسته می‌شوند که توقع تامین امنیت از آنان می‌رود.

اما اگر عملیات‌های گروه طالبان ادامه پیدا کند به این نیروها احتمالا در بخش‌های دیگر کشور نیاز خواهد شد تا از سقوط دولت جلوگیری کنند.

مقامات امریکایی و اروپایی می‌گویند که چندین گزینه دیگر نیز برای محافظت از میدان هوایی مطرح شده است.

این موارد شامل گماشتن پیمانکاران غیرنظامی برای رسیدگی به امنیت، توافق کشورها به گونه انفرادی برای حضور مستقل از ناتو یا مراجعه به سازمان ملل می‌شود.

هییت امریکایی گفته است که چندین کشور در جلسه سران دفاعی ناتو ابراز تمایل کردند که در تأمین امنیت میدان هوایی برای تامین تداوم حضور در کابل نقش داشته باشند.

یک دیپلومات غربی گفته است که ترکیه مسئله حضورش را بررسی می‌کند، اما تاهنوز چیزی تعهد نشده است.

اعضای ائتلاف هراس دارند که وجود هرگونه نیروهای خارجی – خصوصی یا مربوط به یک کشور – به عنوان ایستادگی در برابر طالبان تلقی شود و به طور قطعی روند متزلزل صلح را با خطر مواجه کند.

واشنگتن تاکید کرده که پس از ۱۱ سپتمبر هیچ نیروهای نظامی و یا پیمانکار امریکایی در افغانستان حضور نخواهد داشت. ناتو نیز باقی گذاشتن نیروها در این کشور در زیر چتر ائتلاف را رد می‌کند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی قانون جلوگیری از گدایی را توشیح کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۰, ۱۴۰۳)

وزارت عدلیه می‌گوید که مولوی هبت‌ الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، قانون جمع‌آوری گداها و جلوگیری از گدایی را توشیح کرده است.

این وزارت‌ در خبرنامه‌ای نوشته که این قانون در سه فصل و ۲۷ ماده ترتیب و در جریده رسمی نشر شده است.

بر اساس این قانون، گدایی برای افراد صحتمند و کاسب و کسانی که توانایی تامین خوراک یک روزه خود را داشته باشد، ممنوع است.

این قانون همچنین استفاده از کودکان و معلولان را برای گدایی منع می‌کند.

بر اساس قانون تازه، گداهای حرفه‌ای که به هدف جلب ترحم اشخاص از طفل یا مجنون و معلول استفاده می‌کنند، از سوی محکمه به یک ماه حبس و تنظیم کنندگان آن به حبس الی شش ماه محکوم می‌شوند.

رهبر امارت اسلامی در سال ۱۴۰۱ دستور داده بود که گداها جمع آوری شوند. ده ها هزار گدا تا کنون جمع‌آوری شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند: امریکا اهمیت بندر چابهار برای افغانستان را درک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۹, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه هند روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده اهمیت بندر چابهار را برای تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان و ارائه راه‌های بدیل اقتصادی برای این کشور درک می‌کند.

هند اخیراً یک توافقنامه ۱۰ ساله را برای توسعه و بهره برداری از بندر استراتژیک چابهار ایران امضا کرد. دهلی نو قصد دارد روابط تجارتی خود را با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی، با دور زدن بنادر پاکستان، تقویت کند.

اما این توافق باعث احتمال وضع تحریم‌ها از سوی ایالات متحده شده است، کشوری که هند در دهه‌های اخیر روابط اقتصادی و نظامی نزدیکی با آن برقرار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، خاطر نشان کرده که هند از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۸۵ هزار تُن گندم، ۲۰۰ تُن حبوبات و ۴۰ هزار لیتر مواد ضد آفات زراعتی را از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال کرده است.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ایالات متحده همچنین اهمیت بندر چابهار را برای ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان و ارائه راه‌های بدیل اقتصادی برای افغانستان درک می‌کند.»

وی افزود: «وزیر امور خارجه کشور ما نیز اخیراً در جلسات متعددی در این باره صحبت کرد و گفت که ما نباید به این پروژه نظر کوتاه داشته باشیم، این پروژه نقش مهمی در اتصال منطقه‌ای دارد، به ویژه برای کشورهای محصور در خشکی در این منطقه.»

آقای جیسوال همچنین تصریح کرد که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، با یک هیات هندی به رهبری جی پی سینگ، مسوول بخش پاکستان، افغانستان و ایران در وزارت امور خارجه هند، دیدار و در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کرده است.

وی افزود که آنان بر ضرورت ارائه کمک‌های توسعه‌ای و بشردوستانه به مردم افغانستان تاکید ورزیدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی سیلاب‌ها در افغانستان، رئیس جمهور نیکاراگوا به رهبر امارت اسلامی پیام تسلیت فرستاده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۹, ۱۴۰۳)

سفارت افغانستان در چین می‌گوید که رئیس جمهور نیکاراگوا در پی سیلاب‌های مرگبار در افغانستان به مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، پیام تسلیت فرستاده است.

بر بنیاد خبرنامه سفارت که امروز (شنبه، ۲۹ ثور) منتشر شد، این پیام از سوی مایکل کیمپل، سفیر نیکاراگوا در چین به بلال کریمی، سفیر افغانستان در چین سپرده شده است.

در این پیام، دانیل اورتیگا، رئیس جمهور نیکاراگوا ضمن ابراز همدردی در مورد سیلاب‌ها، برای ایجاد روابط خوب با امارت اسلامی و همکاری در زمینه‌های مختلف ابراز علاقه‌مندی کرده است.

سفیر نیکاراگوا اظهار کرده که مردم نیکاراگوا نیز مانند افغان‌ها پس از یک مبارزه سخت در برابر استعمارگران، به استقلال دست یافتند که این نقطه مشترک بین دو کشور است.

از سوی دیگر، بلال کریمی، سفیر افغانستان در چین، گفته است که پیام تسلیت رئیس جمهور نیکاراگوا را به رهبر امارت اسلامی می‌رساند. او همچنان از حفظ روابط خوب با این کشور اطمینان داد.

آقای کریمی تاکید کرده که تمام کشورهای امریکای لاتین حایز اهمیت است، اما پیش قدمی نیکاراگوا در این عرصه یک ابتکار مثبت و قابل تحسین است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!