Connect with us

جهان

امریکا: پاکستان اقدام قابل توجه علیه طالبان و شبکه حقانی در خاکش نکرده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

وزارت خارجه امریکا می گوید: پاکستان اقدام قابل توجه ی علیه طالبان و شبکه حقانی در خاکش نکرده است.

وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه فعالیت های هراس افگنی در سال 2016 نوشته است: افغانستان قربانی حملات تهاجمی و هماهنگ طالبان، شبکه حقانی، داعش و سایر گروه های هراس افگن بوده است که شماری از این حملات از پناهگاه های امن آنها در پاکستان طرح ریزی و انجام شده است.

با آنکه در این گزارش از کاهش نو درصدی در حملات هراس افگنانه و کاهش سیزده درصدی در تلفات این حملات نسبت به سال 2015 سخن زده شده، اما افغانستان در جمع کشورهایی قرار گرفته شده  که پنجاه و پنج درصد حملات و هفتاد پنج درصد تلفات ناشی از این حملات را در جمع یکصد و چهار کشور متقبل شده است.

در بخشی از این گزارش نگاشته شده که “افغانستان به ویژه حملات تهاجمی و هماهنگ از سوی طالبان افغان از جمله شبکه حقانی وابسته به آن و دیگر گروه های شورشی و هراس افگن را تجربه کرده است. شماری از این حملات از پناهگاه های امن آنها در پاکستان طرح ریزی و انجام شده است. پاکستان اقدامات قابل توجهی را علیه طالبان افغان و شبکه حقانی انجام نداده و توانایی آنها را که تهدیدی به منافع امریکا در افغانستان اند، بگونه چشمگیر محدود نساخته است.”

در این گزارش همچنان از عدم اقدام لازم پاکستان در برابر گروه های لشکر طیبه و جیش محمد یاد شده که هنوز در خاک آن کشور فعالیت، آموزشگاه، سازماندهی و جمع آوری پول دارند.

زلمی وردک، آگاه امور نظامی می گوید: “امریکا اگر واقعاً می خواهد که استراتیژی شان موفق شود و از همین حالتی که به شکست و بدنامی مواجه هستند باید اشتباهاتی را که قبلاً انجام داده اند، دوباره تکرار نکنند و بر پاکستان هم فشار اقتصادی و سیاسی بیاورد.”

در این گزارش از تلاش های نیروهای امنیتی افغان در مبارزه با طالبان نوشته شده اما افزوده که این نیروها شمار بی پیشینه تلفات در فصل شدید جنگ را متقبل شده اند.

در این گزارش شاخه داعش در افغانستان و پاکستان در سال 2016 فعال گفته شده که هنوز هم توانایی حملات بالا را داشته اند.

“با وجودی که فشار مبارزه با تروریزم از سوی نیروهای افغان و امریکایی، صد ها جنگجوی داعش در میدان های جنگ از بین برده شده اند، توانایی این گروه برای کنترول قلمرو محدود شده است، با ان هم این گروه توانست شماری از حملات هدفمند، با تلفات بالا را در کابل انجام دهد.”

در بخشی از این گزارش پیرامون مبارزه با تمویل تروریزم از نبود ظرفیت و عدم همکاری لازم در نهاد های دولتی افغانستان نیز به عنوان مانعی در برابر تحقیقات تمویل هراس افگنان، یاد شده است.

به نوشته این گزارش درگیری ها میان نیروهای امنیتی افغان و طالبان در جریان 2016 سبب دست به دست شدن مراکز و قلمرو از هر دو طرف شده است.

در این گزارش همچنان آمده است که شورشیان از شیوه های گونه گون برای گسترش نفوذ، اختلال فعالیت های دولت و ایجاد بی ثباتی در افغانستان، کار گرفته اند.

گزارشگر: فهیم نوری

Advertisement

جهان

آنتونی بلینکن: امریکا از حمله اسرائیل به رفح بدون نقشه حمایت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

وزیر امور خارجه امریکا در سفر به اسرائیل، با اشاره به این که هنوز برنامه‌ای از سوی این کشور ندیده است که شامل حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی در حمله به شهر رفح باشد، بار دیگر گفت ایالات متحده نمی‌تواند از چنین حمله‌ای حمایت کند.

آنتونی بلینکن روز چهارشنبه (۱۲ ثور) در حالی به مدت دو ساعت و نیم با صدراعظم اسرائیل دیدار کرد که بنیامین نتانیاهو روز گذشته وعده حمله به رفح «با توافق یا بدون توافق» با گروه افراطی حماس داده بود.

وزیر امور خارجه امریکا در جریان سفر به بندر اشدود اسرائیل بعد از این دیدار، در گفتگو با خبرنگاران گفت: «ما از یک عملیات نظامی بزرگ در رفح بدون نقشه‌ای موثر برای اطمینان از این‌که غیرنظامیان آسیب نخواهند دید، نمی‌توانیم حمایت کنیم و حمایت نخواهیم کرد.»

او بلافاصله افزود که اسرائیل نقشه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی به امریکا ارائه نکرده است.

وزیر امور خارجه امریکا تصریح کرد که «روش‌های دیگر، روش‌های بهتر» برای برخورد با مشکل حماس وجود دارد که به گفته او «شامل عملیات نظامی بزرگ در رفح نیست».

حماس از سوی امریکا و کشورهای اروپایی به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

یک سخنگوی اردوی اسرائیل روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت این کشور برای نابودی واحدهای نظامی باقیمانده حماس «مصمم» است و قصد دارد با حمله به رفح، چهار مرکز نظامی حماس در این شهر را از بین ببرد.

این در حالی است که حدود نیمی از کل جمعیت نوار غزه به رفح و اطرافش در جنوب باریکه غزه و در نزدیکی مرز مصر پناه برده‌اند.

آنتونی بلینکن همچنین درباره بازدید خود از روند ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از بندر اشدود، «پیشرفت معنادار» در این زمینه را تحسین کرد.

او در عین حال گفت با در نظر گرفتن میزان نیاز غزه به این کمک‌ها، روند ارائه آنها «باید سرعت بگیرد. باید تقویت شود».

آقای بلینکن صبح چهارشنبه به اسحاق هرتزوگ رئیس‌جمهور این کشور گفت که «اکنون زمان» برای توافق آتش‌بس در جنگ غزه فرا رسیده و در ادامه گروه حماس را به‌دلیل تأخیر در دستیابی به توافق مقصر دانست.

از سوی دیگر پیش‌نویس توافقی در مورد آتش‌بس در غزه که نسخه‌ای از آن به دست رسانه‌ها رسیده است، نشان می‌دهد که این توافق خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه در ازای آزادی تدریجی گروگان‌ها را شامل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این پیش‌نویس که یک مقام مصری و یک مقام حماس روز چهارشنبه صحت آن را تائید کردند، از جزئیات مذاکرات برای حل اختلافات قديمی دو طرف با هدف دستیابی به یک توافق پرده برمی‌دارد.

جزئیات این توافق ابتدا توسط روزنامه لبنانی «الاخبار» که به گروه حماس و حزب‌الله لبنان نزدیک است، منتشر شد.

Continue Reading

جهان

پولیس امریکا ۱۰۰ طرفدار فلسطین را در پوهنتون کلمبیا بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

پولیس نیویارک سیتی در یورش به ساختمان «همیلتون‌هال» در پوهنتون کلمبیا ۱۰۰ نفر از معترضان و حامیان فلسطین را بازداشت کرد.

پولیس نیویارک پس از ساعت ۹ شب به وقت محلی وارد پوهنتون کلمبیا شد و پس از ساعت ۱۱ شب اعلام کرد که محوطه پوهنتون را از معترضان پاکسازی کرده است.

مقام‌های پوهنتون از پولیس خواسته‌اند که دستکم تا روز ۱۷ ماه می (۲۸ ثور) در پوهنتون بمانند.

یکی از خواسته‌های اصلی گروه‌های طرفدار فلسطین در پوهنتون کلمبیا این است که این پوهنتون منابع سرمایه‌گذاری را از شرکت‌هایی که از حملات اسرائیل به غزه سود می‌برند، خارج کند.

پوهنتون کلمبیا روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حالی که گفتگوهای سازنده بین رهبران محصلین و مقام‌های پوهنتون ادامه دارد، «متأسفانه، ما نتوانستیم به توافق برسیم.»

۲۱ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان امریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به هیات پوهنتون کلمبیای نیویارک نوشتند: «زمان آن است که پوهنتون قاطعانه عمل کند، کمپ‌های معترضان را منحل کرده و امنیت و ایمنی همه محصلین خود را تضمین کند.»

پوهنتون کلمبیای نیویارک امریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه» شده است، از معترضان حامی فلسطین خواسته بود متفرق شوند و در برابر خواسته محصلین این پوهنتون اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Continue Reading

جهان

وزیرخارجه امریکا برای گفتگو در مورد عادی‌سازی روابط اسرائیل و غزه پس از جنگ وارد عربستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۱۰ثور) گزارش داده است که انتونیو بلینکن، وزیر خارجه امریکا برای گفتگو در مورد عادی‌سازی روابط اسرائیل و غزه پس از جنگ وارد عربستان شد.

بلینکن امروز دوشنبه وارد ریاض شده است،هم‌چنین انتظار می‌رود که بلینکن کشورهای عربی را با کشورهای اروپایی گردهم آورد و درباره چگونگی کمک اروپا به تلاش‌های بازسازی این منطقه کوچک که در بمباران ۶ماهه اسرائیل به یک سرزمین ویرانه تبدیل شده، بحث کند.

ایالات متحده با هدف اسرائیل مبنی بر این‌که حماس باید ریشه‌کن شود و دیگر نمی‌تواند در آینده غزه نقشی داشته باشد، موافق است، اما واشنگتن نمی‌خواهد اسرائیل این نوار را دوباره اشغال کند.

در عوض، به‌دنبال ساختاری است که شامل دولت فلسطین اصلاح شده با حمایت کشورهای عربی است.

بلینکن هم‌چنین با مقام‌های سعودی در مورد تلاش‌ها برای یک توافق عادی‌سازی روابط بین سعودی و اسرائیل بحث خواهد کرد، یک توافق بزرگ که شامل موافقت‌نامه‌هایی از سوی واشنگتن درباره تعهدات دوجانبه دفاعی و امنیتی و هم‌چنین همکاری هسته‌یی به ریاض می‌شود.

مقام‌های بلند رتبه ایالات متحده در هفته‌های اخیر از اقدامات اسرائیل برای بهبود وضعیت انسانی استقبال کرده‌اند، اما مکرراً گفته‌اند که باید اقدامات بیشتری انجام شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!