Connect with us

جهان

امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد

ترمپ در زمان کمپاین‌های انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.

منتشر شده

در

امریکا روز دوشنبه (۱۰ جدی) از اعطای کمک ۵.۹ میلیارد دالری دیگر به اوکراین در حالی خبر داد که به پایان دورۀ ریاست جمهوری جو بایدن فقط سه هفتۀ دیگر باقی مانده است.

بایدن از کمک اضافی امنیتی ۲.۵ میلیارد دالری و جنیت یلن، وزیر مالیۀ ایالات متحده، از مساعدت ۳.۴ میلیارد دالری برای رفع نیازهای بودجوی حکومت ملکی اوکراین، به‌خصوص پرداخت معاش کارمندان ملکی آن کشور، خبر دادند.

از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، تا کنون ایالات متحده ۱۷۵ میلیارد دالر کمک نظامی و ملکی را به اوکراین فراهم کرده است.

بایدن روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای گفت: «با دستور من، ایالات متحده در مدت زمان باقیماندۀ ریاست جمهوری‌ام، به گونۀ پیوسته برای تقویت موضع اوکراین در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد.»

حدود نیمی از کمک ۲.۵ میلیارد دالری که بایدن آن را اعلام کرد، از ذخایر نظامی ایالات متحده تامین شده و به سرعت در اختیار کیف قرار خواهد گرفت، اما نیم دیگر آن که در طول‌ ماه‌ها و حتا سال‌ها فراهم خواهد شد، از طریق صنایع دفاعی امریکا یا شرکایش تهیه می‌شود.

ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، روز دوشنبه گفت که کمک‌های نظامی ایالات متحده در یک برهۀ حیاتی در اختیار اوکراین قرار گرفته و سبب تقویت نیروهای اوکراینی در خطوط مقدم جنگ می‌شود.

زیلینسکی در یک پیام در ایکس نوشت: «هرگونه عمل همبستگی از سوی شرکای ما جان مردم را نجات داده، استقلال ما را تقویت کرده و مقاومت ما را تحکیم می‌بخشد. همچنان نشان می‌دهد که دموکراسی‌ها در مقابل پرخاشگران خودکامه نیرومندتر اند.»

از سوی دیگر، با گذشت حدود سه سال از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، روسیه به منظور تحکیم مواضع خود به تازگی از کمک نیروهای نظامی کوریای شمالی در میدان‌های جنگ بهره برده است.

ایالات متحده به تازگی اعلام کرد که نیروهای کوریای شمالی در خطوط مقدم جنگ روسیه علیه اوکراین متحمل تلفات سنگینی شده و هزار سرباز کوریای شمالی در مدت یک هفته در ساحۀ کورسک کشته و زخمی شده اند.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، تاکید کرده است که قصد دارد جنگ میان اوکراین و روسیه را به سرعت پایان دهد.

ترمپ در زمان کمپاین‌های انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.

جهان

پولیس استرالیا: پدر و پسر عامل تیراندازی مرگبار در جشن یهودیان ساحل بوندی بودند

Published

on

پولیس استرالیا اعلام کرده است که تیراندازی مرگبار در جشن یهودیان در ساحل بوندی شهر سیدنی، توسط یک پدر و پسر انجام شده و در نتیجه آن دست‌کم ۱۵ تن جان باخته اند.

به گفته پولیس، این رویداد شام یک‌شنبه در حالی رخ داد که نزدیک به ۱۰۰۰ نفر در این مراسم مذهبی در پارکی نزدیک ساحل بوندی گردهم آمده بودند. حمله حدود ۱۰ دقیقه ادامه داشته و سبب وحشت گسترده در میان اشتراک‌کنندگان و باشندگان محل شده است. سن قربانیان بین ۱۰ تا ۸۷ سال گزارش شده است.

پولیس می‌گوید پدر ۵۰ ساله که یکی از عاملان حمله بود، در محل رویداد کشته شده و پسر ۲۴ ساله‌اش در وضعیت وخیم در شفاخانه تحت تداوی قرار دارد. مقام‌ها این رویداد را یک حمله هدفمند یهودستیزانه توصیف کرده‌اند و تأکید دارند که تنها دو مهاجم در این حادثه دخیل بوده‌اند.

در جریان این رویداد، یک مرد بنام احمد الأحمد موفق شد یکی از مهاجمان را خلع سلاح کند؛ اقدامی که به گفته مقام‌ها، جان افراد زیادی را نجات داده است.

صدراعظم استرالیا با محکوم‌کردن این حمله، آن را «اقدامی تروریستی» خوانده و با جامعه یهودیان این کشور ابراز همبستگی کرده است. این تیراندازی به‌عنوان بزرگترین رویداد خشونت مسلحانه در استرالیا طی نزدیک به سه دهه اخیر توصیف شده است.

Continue Reading

جهان

پوتین برای برگزاری سلسله نشست‌ها وارد ترکمنستان شد

Published

on

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای یک سفر دو روزه وارد پایتخت ترکمنستان شده است. به گزارش تاس، پوتین در جریان این سفر در یک فورم بین‌المللی با عنوان «صلح و اعتماد: وحدت اهداف برای آینده‌ای پایدار» شرکت خواهد کرد و همچنین سلسله‌ای از دیدارهای دوجانبه را برگزار می‌کند.

کرملین تأیید کرده است که گفتگوهای دوجانبه با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، انجام خواهد شد. سفارت ایران نیز اعلام کرده است که دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در برنامه قرار دارد.

در این فورم در عشق‌آباد، علاوه بر رئیس‌جمهور ترکمنستان، سردار بردی‌محمدوف، رؤسای‌جمهور ارمنستان، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز شرکت خواهند کرد. همچنان صدراعظم‌های آذربایجان، مجارستان، گرجستان و پاکستان نیز حضور خواهند داشت.

Continue Reading

جهان

ترمپ برنامه «کارت طلایی» را برای ویزه فوری ۱ میلیون دالری راه‌اندازی کرد

Published

on

حکومت امریکا روز چهارشنبه رسماً برنامه ویزه «کارت طلایی ترمپ» را راه‌اندازی کرد که به خارجی‌ها اجازه می‌دهد با پرداخت پول گزاف اقامت در این کشور دریافت کنند.

وب‌سایت Trumpcard.gov، با دکمه «همین حالا درخواست دهید»، به متقاضیان علاقه‌مند اجازه می‌دهد تا در مرحله نخست مبلغ ۱۵۰۰۰ دالر را برای طی مراحل سریع به وزارت امنیت داخلی بپردازند.

پس از طی کردن مراحل بررسی سوابق متقاضیان، آنان باید به مبلغ ۱ میلیون دالر برای دریافت ویزه، مشابه «گرین کارت» که به آنها اجازه زندگی و کار در ایالات متحده را می‌دهد، بپردازند.

ترمپ به خبرنگاران در قصر سفید گفت: «اساساً این یک گرین کارت است، اما بسیار بهتر. بسیار قدرتمندتر، مسیری بسیار قوی‌تر. ایجاد یک مسیر مسئله مهمی است. باید افراد عالی‌ای باشید.»

هاوارد لوتنیک، وزیر تجارت، گفت که حدود ۱۰ هزار نفر برای کارت طلایی ثبت‌نام کرده‌اند و انتظار می‌رود تعداد بیشتری این کار را انجام دهند. لوتنیک به رویترز گفت: «من انتظار دارم که به مرور زمان، هزاران عدد از این کارت‌ها را بفروشیم و میلیاردها میلیارد دالر جمع‌آوری کنیم.»

لوتنیک گفت که برنامه کارت طلایی افرادی را به ایالات متحده می‌آورد که به اقتصاد سود خواهند رساند.

دولت ترمپ سرکوب گسترده‌ای را علیه مهاجرت دنبال کرده و صدها هزار نفر را که به طور غیرقانونی در امریکا بودند، اخراج کرده و همچنین اقداماتی را برای جلوگیری از مهاجرت قانونی انجام داده است.

لوتنیک خاطرنشان کرد که یک نسخه شرکتی از کارت طلایی نیز وجود دارد که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد آن را با پرداخت ۲ میلیون دالر برای هر کارمند، دریافت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!