Connect with us

جهان

امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد

ترمپ در زمان کمپاین‌های انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.

منتشر شده

در

امریکا روز دوشنبه (۱۰ جدی) از اعطای کمک ۵.۹ میلیارد دالری دیگر به اوکراین در حالی خبر داد که به پایان دورۀ ریاست جمهوری جو بایدن فقط سه هفتۀ دیگر باقی مانده است.

بایدن از کمک اضافی امنیتی ۲.۵ میلیارد دالری و جنیت یلن، وزیر مالیۀ ایالات متحده، از مساعدت ۳.۴ میلیارد دالری برای رفع نیازهای بودجوی حکومت ملکی اوکراین، به‌خصوص پرداخت معاش کارمندان ملکی آن کشور، خبر دادند.

از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، تا کنون ایالات متحده ۱۷۵ میلیارد دالر کمک نظامی و ملکی را به اوکراین فراهم کرده است.

بایدن روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای گفت: «با دستور من، ایالات متحده در مدت زمان باقیماندۀ ریاست جمهوری‌ام، به گونۀ پیوسته برای تقویت موضع اوکراین در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد.»

حدود نیمی از کمک ۲.۵ میلیارد دالری که بایدن آن را اعلام کرد، از ذخایر نظامی ایالات متحده تامین شده و به سرعت در اختیار کیف قرار خواهد گرفت، اما نیم دیگر آن که در طول‌ ماه‌ها و حتا سال‌ها فراهم خواهد شد، از طریق صنایع دفاعی امریکا یا شرکایش تهیه می‌شود.

ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، روز دوشنبه گفت که کمک‌های نظامی ایالات متحده در یک برهۀ حیاتی در اختیار اوکراین قرار گرفته و سبب تقویت نیروهای اوکراینی در خطوط مقدم جنگ می‌شود.

زیلینسکی در یک پیام در ایکس نوشت: «هرگونه عمل همبستگی از سوی شرکای ما جان مردم را نجات داده، استقلال ما را تقویت کرده و مقاومت ما را تحکیم می‌بخشد. همچنان نشان می‌دهد که دموکراسی‌ها در مقابل پرخاشگران خودکامه نیرومندتر اند.»

از سوی دیگر، با گذشت حدود سه سال از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، روسیه به منظور تحکیم مواضع خود به تازگی از کمک نیروهای نظامی کوریای شمالی در میدان‌های جنگ بهره برده است.

ایالات متحده به تازگی اعلام کرد که نیروهای کوریای شمالی در خطوط مقدم جنگ روسیه علیه اوکراین متحمل تلفات سنگینی شده و هزار سرباز کوریای شمالی در مدت یک هفته در ساحۀ کورسک کشته و زخمی شده اند.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، تاکید کرده است که قصد دارد جنگ میان اوکراین و روسیه را به سرعت پایان دهد.

ترمپ در زمان کمپاین‌های انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.

جهان

شمار قربانیان زلزله‌های مرگبار ونزویلا به نزدیک ۱۵۰۰ تن رسید؛ تلاش برای نجات بازماندگان ادامه دارد

رئیس‌جمهور موقت ونزویلا، گفته است که عملیات نجات تا زمانی که امید به یافتن افراد زنده وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت.

Published

on

مقام‌های ونزویلا اعلام کرده‌اند که شمار قربانیان دو زلزله نیرومند در این کشور به نزدیک یک‌هزار و ۵۰۰ تن رسیده و عملیات جستجو برای یافتن بازماندگان همچنان ادامه دارد.

این دو زلزله با قدرت ۷.۲ و ۷.۵ ریشتر روز چهارشنبه ایالت ساحلی «لا گوایرا» در نزدیکی کاراکاس را لرزاند. براساس آمار رسمی، بیش از سه‌هزار و ۱۰۰ تن زخمی، بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر بی‌جا شده و دست‌کم ۷۷۴ ساختمان به‌گونه کامل یا جزئی تخریب شده‌اند.

دلسی رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزویلا، گفته است که عملیات نجات تا زمانی که امید به یافتن افراد زنده وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت. او همچنین از تشکیل کمیسیونی برای بررسی ایمنی ساختمان‌های آسیب‌دیده، تمدید رخصتی مکاتب و بازگشت برق به حدود ۷۵ درصد مناطق آسیب‌دیده خبر داد.

بیش از دو هزار و ۶۰۰ نیروی کمکی از کشورهای مختلف با استفاده از تجهیزات پیشرفته و سگ‌های آموزش‌دیده در عملیات جستجو مشارکت دارند. در روزهای اخیر چندین تن، از جمله کودکان، زنده از زیر آوار بیرون کشیده شده‌اند، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که با گذشت بیش از ۷۲ ساعت، احتمال یافتن بازماندگان به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

همزمان، اداره زمین‌شناسی ایالات متحده هشدار داده است که شمار نهایی قربانیان ممکن است از ۱۰ هزار تن فراتر رود و این رویداد به یکی از مرگبارترین زمین‌لرزه‌های یک قرن اخیر در امریکای لاتین تبدیل شود.

در پی این فاجعه، فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت ونزویلا نیز به دلیل قطع گسترده برق متوقف شده و کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی همچنان به این کشور ارسال می‌شود.

Continue Reading

جهان

سقوط هلیکوپتر ارامکو در عربستان سعودی ۱۴ کشته برجا گذاشت

Published

on

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی گزارش داده که یک فروند هلیکوپتر متعلق به شرکت نفتی ارامکو روز یک‌شنبه در منطقه رأس تنوره، در ساحل شرقی این کشور سقوط کرد که در نتیجه آن ۱۴ نفر جان باختند.

علت سقوط این هلیکوپتر هنوز مشخص نیست و مقام‌های سعودی تحقیقات کاملی را برای روشن شدن علت حادثه آغاز کرده‌اند.

این حادثه ساعت ۶ صبح به وقت محلی رخ داده است. رسانه دولتی عربستان جزئیات بیشتری درباره قربانیان یا شرایط سقوط منتشر نکرده است.

این رویداد دو روز پس از آن رخ داد که ارامکو بارگیری نفت خام در ترمینل رأس تنوره را از سر گرفت. بارگیری نفت خام پس از نزدیک به چهار ماه توقف، روز جمعه از سر گرفته شده بود.

عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، همزمان با افزایش تولید و صادرات نفت و گاز در خاورمیانه و در آستانه اجرای توافق موقت آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده، روند ارسال محموله‌های نفتی خود را تسریع کرده است.

Continue Reading

جهان

اسرائیل و لبنان در واشنگتن «چارچوب اولیه توافق» را امضا کردند

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفته است که این توافق به نیروهای اسرائیلی اجازه می‌دهد در صورت عدم خلع سلاح حزب‌الله، حضور خود را در جنوب لبنان حفظ کنند.

Published

on

اسرائیل و لبنان پس از چند روز گفتگو با میانجی‌گری ایالات متحده، در واشنگتن یک چارچوب توافق را امضا کردند که هدف آن پایان دادن به درگیری‌ها میان اسرائیل و نیروهای حزب‌الله مورد حمایت ایران عنوان شده است.

بر اساس گزارش رویترز، این سند سه‌جانبه با حضور سفیر لبنان ندا معوض و همتای اسرائیلی او یخیئل لایتر، به همراه مقام‌های امریکایی در وزارت خارجه ایالات متحده به امضا رسید، اما جزئیات کمی از آن منتشر شده است.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفته است که این توافق به نیروهای اسرائیلی اجازه می‌دهد در صورت عدم خلع سلاح حزب‌الله، حضور خود را در جنوب لبنان حفظ کنند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، پیش از امضای توافق گفت: «امروز نخستین گام در یک مسیر دشوار، اما ضروری و مهم برداشته شد.»

او بعداً اعلام کرد که ایالات متحده روند اجرای این توافق را از طریق یک «گروه هماهنگی نظامی سه‌جانبه برای لبنان» تسهیل خواهد کرد و همچنین ۱۰۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه فوری را با همکاری سازمان ملل اختصاص می‌دهد.

روبیو افزود که امریکا بیش از ۳۰ میلیون دالر دیگر را برای تقویت توانایی‌های اردوی لبنان جهت تأمین حاکمیت کامل این کشور در اختیار خواهد گذاشت.

در همین حال، درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله پس از آن آغاز شد که این گروه در ماه مارچ به اسرائیل حمله کرد؛ اقدامی که به حملات هوایی و زمینی اسرائیل انجامید و به گفته منابع، بیش از ۴ هزار کشته و بیش از یک میلیون بی‌جا شده در لبنان برجا گذاشته است.

مقام‌های لبنانی و اسرائیلی این توافق را «نخستین گام» برای پایان بحران خوانده‌اند. اسرائیل می‌گوید هدف این توافق، خلع سلاح حزب‌الله و عقب‌نشینی تدریجی از برخی مناطق اشغالی است که آن را «منطقه امنیتی» می‌نامد.

در مقابل، مقامات لبنانی تأکید کرده‌اند که این توافق باید زمینه بازگشت شهروندان به مناطق تخریب‌شده و تأمین کامل حاکمیت لبنان را فراهم سازد.

همزمان گزارش‌ها از ادامه تنش‌ها در جنوب لبنان حکایت دارد و گفته می‌شود نیروهای اسرائیلی به ساکنان برخی مناطق هشدار تخلیه داده‌اند.

مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند حضور نظامی آنان در این مناطق با هدف جلوگیری از حملات حزب‌الله ادامه دارد.

این توافق در حالی امضا می‌شود که وضعیت امنیتی در مرزهای لبنان و اسرائیل همچنان شکننده باقی مانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117