Connect with us

رویداد های اخیر

امنیت ملی: چهار خبرنگار بازداشت‌ شده برای «قباحت‌زدایی» از طالبان فعالیت می‌کردند

منتشر شده

در

ریاست امنیت ملی کشور گفته است که چهار خبرنگار در ولایت قندهار به اتهام همکاری با طالبان بازداشت شده اند.

بسم الله وطن‌دوست، مسوول رادیو دملت غز، قدرت‌الله سلطانی و محب‌الله عبیدی، کارمندان این رادیو و ثناالله صیام که خود را خبرنگار خبرگزاری شینوای چین معرفی کرده بود، هفته گذشته زمانی بازداشت شدند که بعد از پوشش خبر از ولسوالی اسپین بولدک که زیر حاکمیت طالبان است، برگشت کردند.

این ریاست در اعلامیه ای گفته است که این خبرنگاران به تاریخ ۳ اسد در منزل کنونی جنرال عبدالرازقُ فرمانده پیشین ولایت قندهار با شماری از سران طالبان و اعضای سازمان استخباراتی پاکستان – به شمول ملا گل آغا، مولوی منظور مسوول استخبارات گروه تروریستی طالبان، جنرال مبین، فیض الله دو تن از کارمندان سازمان استخبارات پاکستان، ملا یعقوب عمری فرزند ملا محمد عمر مسوول نظامی گروه تروریستی طالبان – دیدار و مصاحبه کرده بودند.

بر اساس اعلامیه: “هدف از این دیدار و مصاحبه این خبرنگاران، قباحت‌زادیی و منزه‌ جلوه‌دادن گروه تروریستی طالبان و چشم پوشی از اعمال ضدانسانی این گروه تروریستی در ولایت‌های مختلف کشور به خصوص وقایع الم‌ناک منطقه‌ی اسپین‌بولدک بوده تا از این طریق بتوانند افکار عمومی را به نفع گروه تروریستی طالبان جهت دهند و قباحت زدایی کنند.”

این نهاد افزوده است که این خبرنگاران به مناطق تحت اداره طالبان،” بدون هماهنگی با نهادهای ذی‌ربط و بدون اطلاع‌دهی به مراجع قانونی در ولایت قندهار صورت گرفته است.”

ریاست امنیت ملی گفته است که رادیوی دملت غز هیچ‌گونه جواز نشراتی از وزارت اطلاعات و فرهنگ ندارد و به طور غیرقانونی فعالیت می‌ کرد.

این در حالی است که خبرگزاری شینوای چین نیز گفته است که ثنالله صیام کارمند این خبرگزاری نیست.

امنیت ملی گفته است که آقای صیام با سواستفاده از نام خبرگزاری شینوا، به فعالیت غیرقانونی می‌پرداخته است.

در اعلامیه آمده است: “بسم الله وطن‌دوست در این اواخر بر اساس ماموریتی که داشته، با والی محترم ولایت کندهار تماس برقرار نموده، تا علاوه بر اینکه چهره‌ی طالبان را بری از هر گونه خطا نشان دهد، او را تشویق به تسلیم نمودن ولایت کندهار نماید تا طالبان نماز عید قربان را در مقر ولایت کندهار اقامه کنند. در این شرایط مقام محترم ولایت کندهار طی نامه‌ای به ریاست امنیت ملی کندهار خواهان بازداشت و گرفتاری این خبرنگاران مجهول الهویه شده بود.”

رویداد های اخیر

۹۰۱ کیلومتر مربع از خاک افغانستان آلوده به مهمات منفجرنشده است

Published

on

محمدیوسف حماد، سخنگوی اداره آمادگی مبارزه با حوادث، می‌گوید که حدود ۹۰۱ کیلومتر مربع از خاک افغانستان به ماین‌ها و مهمات منفجرنشده آلوده است؛ تهدیدی که سالانه جان شماری از شهروندان، به‌ویژه کودکان، را می‌گیرد.

حماد در گفتگو با رادیو تلویزیون ملی افغانستان گفته است که انفجار مهمات باقی‌مانده از جنگ‌های چند دهه اخیر، همچنان باعث کشته و معلول شدن غیرنظامیان می‌شود.

به گفته او، با حمایت مالی صندوق ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، تا ماه دسمبر ۲۰۲۵ بیش از ۷۳ هزار متر مربع زمین آلوده در ولایت‌های قندوز و بغلان پاک‌سازی شده است.

بر اساس آمارهای موجود، در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود یک‌هزار و ۲۶ نفر در افغانستان در نتیجه انفجار ماین‌ها و مهمات منفجرنشده کشته یا زخمی شده‌اند.

مهمات باقی‌مانده از دهه‌ها جنگ همچنان یکی از تهدیدهای جدی برای زندگی غیرنظامیان در افغانستان، به‌ویژه کودکان، به شمار می‌رود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امضای تفاهم‌نامه‌های تجارتی به ارزش بیش از ۱۵۱ میلیون دالر میان افغانستان و ازبکستان در کابل

معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل و تاشکند را برای هر دو کشور مهم خوانده و بر افزایش سطح مبادلات تجارتی تأکید کرده است.

Published

on

بخش خصوصی افغانستان و ازبکستان در نشستی در کابل، ده‌ها تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش مجموعی ۱۵۱.۱۶ میلیون دالر امریکایی امضا کردند.

این تفاهم‌نامه‌ها با حضور نمایندگان حدود ۸۰ شرکت از دو کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی و تجارتی به امضا رسیده است.

مجیب‌الرحمن شیرزاد، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل و تاشکند را برای هر دو کشور مهم خوانده و بر افزایش سطح مبادلات تجارتی تأکید کرده است.

در همین حال، یارقین ملکوف، رئیس اتحادیه صادرکنندگان ازبکستان، گفته است که حجم تجارت میان دو کشور که پیش‌تر ۸۰ میلیون دالر بود، اکنون از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر فراتر رفته است.

او همچنان از علاقه‌مندی تاجران ازبکستانی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شرکت‌های مشترک در افغانستان خبر داده است.

امضای این تفاهم‌نامه‌ها در حالی صورت می‌گیرد که یک هیئت افغانستان به ریاست معین وزارت زراعت و مالداری نیز به ازبکستان سفر کرده تا درباره گسترش همکاری‌ها، به‌ویژه در بخش زراعت، با مقام‌های آن کشور گفت‌وگو کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: افغانستان به اردوی مجهز و مستقل نیاز دارد؛ نیروهای مسلح آماده دفاع از کشور هستند

فطرت با اشاره به آنچه دستاورد مجاهدین در راه استقلال افغانستان خواند، گفته است که این کشور اکنون آزاد و مستقل است و برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود به اردوی نیرومند و مجهز نیاز دارد.

Published

on

فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح وزارت دفاع، بر ایجاد یک اردوی مجهز، مسلکی و مستقل تأکید کرده و می‌گوید نیروهای مسلح افغانستان برای دفاع از کشور در برابر هرگونه تهدید داخلی و خارجی آمادگی دارند.

فطرت با اشاره به آنچه دستاورد مجاهدین در راه استقلال افغانستان خواند، گفته است که این کشور اکنون آزاد و مستقل است و برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود به اردوی نیرومند و مجهز نیاز دارد.

او آموزش استفاده از سلاح‌های پیشرفته و دسترسی به تجهیزات مدرن را از نیازهای اساسی نیروهای مسلح دانسته و تأکید کرده است که ایجاد اردوی قدرتمند به هدف تجاوز به کشورهای دیگر نیست، بلکه برای دفاع از افغانستان در برابر تجاوز و زورگویی صورت می‌گیرد.

لوی درستیز قوای مسلح افزوده است که داشتن اردوی مجهز به امارت اسلامی توانایی می‌دهد تا زمینه زندگی آرام و مصون را برای شهروندان فراهم سازد. به گفته او، نیروهای مسلح برای حفاظت از جان، عزت و سربلندی مردم افغانستان فعالیت می‌کنند.

تأکید بر استقلالیت اردو و اقتصاد

فطرت با انتقاد از ساختار اردوی حکومت پیشین گفته است که نیروهای مسلح در آن دوره به کشورهای خارجی وابسته بودند و توانایی ایستادن مستقلانه بر پای خود را نداشتند.

او مقام‌های پیشین را عامل شرمساری اردوی دوره جمهوریت خوانده و گفته است که نظام گذشته ضعیف بود و پیش از خروج نیروهای خارجی فروپاشید؛ وضعیتی که به باور او، مردم افغانستان را از برخورداری از آرامش و ثبات محروم ساخته بود.

وی استقلالیت در بخش‌های نظامی و اقتصادی را از اولویت‌های امارت اسلامی دانسته و افزوده است که حکومت خواهان روابط دوستانه با کشورهای جهان است، اما اجازه نخواهد داد هیچ کشوری اقتصاد و منابع افغانستان را زیر کنترول خود درآورد.

واکنش به بسته‌شدن گذرگاه‌ها با پاکستان

لوی درستیز قوای مسلح با اشاره به بسته‌شدن گذرگاه‌ها از سوی پاکستان گفته است که این کشور در فصل صادرات افغانستان گذرگاه‌ها را می‌بست، اما هنگام نیاز به واردات آن‌ها را باز می‌گذاشت.

به گفته فطرت، امارت اسلامی در برابر چنین تصمیم‌هایی اقدام کرده و اگر کشوری در پی تضعیف افغانستان باشد، با واکنش روبه‌رو خواهد شد. او تأکید کرده است که افغانستان برای دفاع از استقلال خود به دیگران وابسته نیست.

فطرت همچنان مدعی شده است که افغانستان در پنج سال گذشته از امنیت و آرامش برخوردار بوده و در بخش‌های مختلف پیشرفت کرده است؛ اما به گفته او، برخی کشورها این وضعیت را تحمل نمی‌توانند و تلاش دارند افغانستان را تضعیف کنند.

هشدار به مخالفان مسلح

فطرت از افرادی که به گفته او به دستور کشورهای خارجی فعالیت می‌کنند، خواسته است به افغانستان بازگردند و خود را به نهادهای عدلی و قضایی بسپارند تا بتوانند زندگی باعزت داشته باشند.

او هشدار داده است که اگر این افراد بار دیگر به دستور بیگانگان دست به شورش بزنند، با نیروهای مجهز روبه‌رو خواهند شد و نیروهای مسلح علیه آنان اقدام خواهند کرد.

وی تأکید کرده است که افغانستان سرزمین افغان‌ها است و هیچ‌کس اجازه ندارد امنیت مردم را مختل سازد. به گفته او، هر فردی که بخواهد در این کشور زندگی کند، اما امنیت شهروندان را برهم بزند، با شرایط دشواری روبه‌رو خواهد شد.

واکنش به ادعاها درباره حضور مخالفان در بدخشان

لوی درستیز قوای مسلح با اشاره به آنچه فیلم‌برداری‌های تبلیغاتی از کوه‌های چترال پاکستان و معرفی آن مناطق به‌عنوان بخش‌هایی از بدخشان خواند، گفته است که هیچ فردی از مخالفان در کوه‌های بدخشان حضور ندارد.

او افزوده است که نیروهای امنیتی و استخباراتی در تمامی نقاط افغانستان فعال هستند و هرگونه تهدید داخلی و خارجی را سرکوب خواهند کرد.

فطرت تأکید کرده است که نیروهای مسلح اجازه نخواهند داد مخالفان داخلی و خارجی مانع فعالیت و زندگی آزادانه مردم شوند. به گفته او، نیروهای امنیتی شب‌ها برای تأمین امنیت شهروندان بیدار می‌مانند تا مردم بتوانند با آرامش استراحت کنند.

او همچنان جبهات مخالف امارت اسلامی را نمایشی خوانده و مدعی شده است که اعضای این گروه‌ها افغان نیستند و به دستور بیگانگان به پاکستان پناه برده‌اند.

فطرت در پایان به شهروندان اطمینان داده است که این گروه‌ها توانایی ایجاد ناامنی و واردکردن آسیب به افغانستان را نخواهند داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!