Connect with us

تجارت

امیدواری برای بهبود کار رستورانت‌ها در کابل

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۳, ۱۴۰۰)

با وجود کساد کسب و کار در افغانستان و ترس از سقوط اقتصاد کشور، شماری از صاحبان رستورانت‌‌های کوچک امیدوار اند که وضعیت کار آنان بهبود پیدا کند.

تغیر نظام در افغانستان جنبه‌های زیادی از زندگی عام مردم را تحت تاثیر قرار داده اس؛ این تاثیرات در چند روز اول پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کابل، قابل مشاهده بود.

اجمل خان، مسوول یکی از رستوارنت‌ها در کابل می گوید: “ما روزانه ۶۰ تا ۷۰ کیلو گوشت می‌فروختیم. اکنون این مقدار به ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم کاهش یافته است. ما نیمی از تجارت خود را از دست داده ایم. هر وقت از کسی می‌پرسیم، می‌گوید پول ندارد – یا پولش در بانک‌ها گیر مانده است. در روزهای اول حکومت جدید هیچ کاروبار وجود نداشت، اما اکنون کمی بهتر شده است.”

بر اساس این گزارش، تغیر نظام کیفیت روی غذا و قیمت غذا در رستورانت‌ها تاثیرات خود را گذاشته است، اما مشتریان از خدمات راضی هستند، با این حال، وضعیت کلی اقتصادی و عدم ثبات به بسیاری از افراد اجازه نمی‌دهد که برای صرف غذا به بیرون بروند.

عبدالرشید، یکی از مشتریان گفت: “هیچ تغییری در قیمت‌ها به میان نیامده است. قیمت‌ها یکسان است و خدمات نیز همینطور. همه چیز مثل قبل است؛ فقط بازار کند شده است. انشالله بهتر شود، من اکنون اغلب نمی‌آیم زیرا اکثر مردم منبع درآمد ثابتی ندارند، بنابراین نمی‌توانند بیرون غذا بخورند و از حضور خانواده و دوستان لذت ببرند.”

از سوی هم مقام‌های دولتی، کارکنان بانک‌ها و کارکنان نهادهای خارجی مشتری اصلی رستورانت‌ها بودند. از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی، بسیاری از آنها رفتن به دفاتر خود را متوقف داده اند. با این حال، صاحبان رستورانت‌ها امیدوارند که با بازگشت افراد به شغل خود، وضعیت به حالت عادی بازگردد و بانک‌ها دوباره فعالیت عادی خود را آغاز کنند.

عبدالله، مالک یک رستورانت درشهر کابل می‌گوید:”ما هنوز ۳۰ درصد از مشتریان خود را داریم. جلوی رستورانت ما، بانک‌ها، دفاتر وجود دارد. کارمندان آنها دیگر به اینجا نمی‌آیند. آنها یا در خانه هستند یا کشور را ترک کرده اند.”

تجارت

اداره ملی احصائیه: ارزش صادرات و واردات سال گذشته به ۱۰.۳ میلیارد دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات روز چهارشنبه (۲۶ثور) گفته است که، در سال گذشته ارزش صادرات به یک میلیارد و ۷۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر و ارزش واردات به ۸ میلیارد و ۵۷۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به گفته این اداره میوه‌‌جات در میان اقلام صادراتی کشور در سال گذشته بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش صادرات آن به ۶۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به همین ترتیب نباتات طبی، مواد معدنی و سبزیجات در جایگاه دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

هم‌چنان سال گذشته مواد نفتی و روغنیات در میان اقلام وارداتی کشور بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش مجموعی آن به یک میلیارد و ۳۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر می‌رسد و به همین ترتیب ماشین‌آلات، وسایط ترانسپورتی و پرزه‌جات با یک میلیارد و ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر در جایگاه دوم و منسوجات و فلزات و محصولات فلزی در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم تاتارستان روسیه شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور اشتراک در پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام عازم جمهوری تاتارستان شد.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که آقای عزیزی در راس یک هیات بلند پایه امارت اسلامی به دعوت رسمی رستم مینی خانوف، رئیس جمهور تاتارستان به تاتارستان سفر کرد.

قرار است پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام به تاریخ ۱۴ ماه می الی ۱۹ماه می سال روان میلادی در شهر کازان جمهوری تاتارستان برگزار گردد.

Continue Reading

تجارت

حنفی: افغانستان می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست‌الوزرا می‌گوید، افغانستان دارای عوامل مهم برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود.

عبدالسلام حنفی در مراسم افتتاح نمایشگاه ملی و بین‌المللی به مناسبت هفته صنعت گفته که رُشد صنعت زمینه‌ساز رُشد بخش‌های دیگری اقتصادی می‌شود و امارت اسلامی با تمام معنا حامی صنعت و تولیدات داخلی کشور است.

آقای حنفی گفته است: «افغانستان دارای عوامل مهم و غنی برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود. رشد صنعت زمینه ساز رشد سکتورهای دیگری اقتصادی به ویژه زراعت نیز خواهد بود.»

در این مراسم، سرپرست وزارت صنعت و تجارت همچنان افزوده که امارت اسلامی برنامه‌هایی را در زمینه‌های رُشد صنعت و حمایت از بخش خصوصی روی ‌دست دارد که افغانستان را به‌ خودکفایی می‌رساند.

نورالدین عزیزی تصریح کرده که صنعت افغانستان در حال حاضر رو به پیشرفت وکیفیت کالاهای صادراتی نیز بلند رفته است.

در همین حال، شماری از سرمایه‌گذاران در این مراسم گفتند که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی صادرات کشور افزایش یافته و همچنان به تعداد شرکت‌های تولیدی نیز افزوده شده است.

این نمایشگاه برای هفت روز به روی بازدیدکنندگان باز است و تولیدات صنعتی در ۴۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که زنان تجارت‌پیشه نیز شرکت کرده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!