اخبار ساحوی

انتقاد سران اپوزیسیون از برنامه های حکومت افغانستان برای انتخابات ریاست جمهوری

Published

on

(Last Updated On: حوت ۱۲, ۱۳۹۱)

سران احزاب و ائتلاف های سیاسی در کشور، یکبار دیگر از حکومت خواستند تا زمینه برگزاری انتخابات سراسری و شفاف را در کشور فراهم آورد.

شماری از چهره های سیاسی و جهادی که در مراسم هجدهمین سالگرد شهادت عبدالعلی مزاری رهبرحزب وحدت اسلامی در کابل صحبت می کردند، از برنامه های حکومت برای برگزاری انتخابات به شدت انتقاد نمودند.

آنان تاکید داشتند که آینده افغانستان در گرو انتخابات شفاف و انتقال مسالمت آمیز قدرت سیاسی است که باید حکومت مسوولیت خود را در زمینه ادا نماید.

داکتر عبدالله عبدالله رهبر ائتلاف ملی افغانستان گفت که جامعه جهانی باید از روند مسالمت آمیز قدرت سیاسی در افغانستان حمایت کند و این مسوولیت خود را در قبال مردم افغانستان ادا کند.

احمدضیا مسعود رهبر جبهه ملی نیز بر برگزاری انتخابات شفاف تاکید کرد و نسبت به تبعات عدم انتخابات شفاف ریاست جمهوری در کشور هشدار داد.

به گفته آقای مسعود عدم انتخابات شفاف بی ثباتی های سیاسی گسترده ای را در پی خواهد داشت.

رهبران این جریان ها، توزیع تذكره های الكترونیكی، تصویب قانون تشكیلات كمیسیون مستقل انتخابات، توزیع كارت های جدید رای دهی، تامین امنیت مراكز انتخاباتی وتغییرات درتشكیل كمیسیون مستقل انتخابات را از شرایط مهم برگزاری انتخابات شفاف ریاست جمهوری آینده عنوان می کنند.

این در حالی است که حکومت گفته است که روند توزیع تذکره های الکترونیک از بهار سال آینده خورشیدی آغاز می شود، اما تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تکمیل نخواهد شد.

بر اساس برنامه کمیسیون مستقل انتخابات، افرادی که تا زمان انتخابات تذکره های الکترونیکی دریافت می کنند، از تذکره های خود در انتخابات استفاده می کنند و سایرین از کارت های سابق رای دهی در انتخابات استفاده خواهند کرد.

از سویی هم رهبران اپوزیسیون آنچه را که گفتگو های پشت پرده صلح میان حكومت و طالبان می خوانند، انتقاد كرده خواستار علنی شدن این گفتگو ها شدند.

عبدالله عبدالله رهبر ائتلاف ملی گفت که صلح آرزوی تمام مردم افغانستان است، اما این بدان معنا نیست که به بهانه صلح قاتلان مردم را بر سرنوشت شان حاکم کنیم.

محمد محقق رهبرحزب وحدت اسلامی مردم افغانستان نیز گفت که صلح در صورت مفید و موثر است که همه جانبه و فراگیر باشد.

به گفته او باید تمامی جریان ها از قبیل حکومت، اپوزیسیون سیاسی، گروه های مخالف مسلح، زنان و جامعه مدنی در روند مذاکرات سهیم باشند.

برنامه مصالحه با طالبان و سایر گروه های مخالف مسلح دولت از اولویت های دولت افغانستان می باشد.

با آنکه تمامی جریان ها صلح را تنها راه حل مشکل افغانستان می دانند، اما در میکانیزم گفتگوها اختلافات جدی میان حکومت و اپوزیسیون سیاسی حکومت وجود دارد.

Trending

خروج از نسخه موبایل