Connect with us

رویداد های اخیر

انتقاد شدید ترمپ از مدیریت بایدن در خروج نیروهای امریکایی از افغانستان

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهور ایالات متحده از نحوه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ و مدیریت جو بایدن، رئیس ‌جمهور پیشین آن کشور به شدت انتقاد کرده است.

آقای ترمپ در سخنرانی تازه‌اش اظهار داشته که اگر او در آن زمان رئیس ‌جمهور امریکا می‌بود، فاجعه افغانستان هرگز رخ نمی‌داد و آن را شرم‌آورترین لحظه در تاریخ کشور دانسته است.

ترمپ با اشاره به پایگاه هوایی بگرام گفت که او قصد داشت این پایگاه را حفظ کند. او توضیح داده که بگرام یکی از بزرگترین پایگاه‌های هوایی جهان است و در موقعیت استراتیژیک قرار دارد.

وی اضافه کرد که حفظ این پایگاه نه تنها برای افغانستان، بلکه به دلیل نزدیکی آن به چین که سلاح‌های هسته‌ای تولید می‌کند، ضروری بود.

ترمپ گفته است: «من کسی بودم که زمینه خارج شدن امریکا از افغانستان را فراهم کردم. من اگر هم بودم از افغانستان خارج می‌شدم اما قرار بود پایگاه هوایی بگرام، یکی از بزرگترین‌ پایگاه‌های هوایی در جهان را نگه دارم. قرار بود آن را نگه دارم، نه برای افغانستان، بلکه بخاطر چین، چرا که بگرام یک ساعت از جایی که چین سلاح‌های هسته‌ای خود را می‌سازد، فاصله دارد. آیا خوب نبود که آن را داشته باشیم؟ می‌دانید حالا چه کسی آن را تصرف کرده؟ بلی چین حالا آن را تصرف کرده است.»

او افزوده است: «می‌توانید باور کنید که این فرد (جوبایدن) چقدر احمق بود؟ وی مردم را به‌خاطر خارج شدن از میدان هوایی اشتباه به کشتن داد. آنها به‌جای که از بگرام خارج شوند، از یک میدان هوایی محلی کوچک بسیار مزدحم که افراد از شهرها و روستاها هجوم برده بودند، خارج شدند. در این میان در آنجا بم منفجر شد و صدها قربانی گرفت از جمله ۱۳ عسکر امریکایی.»

پایگاه هوایی بگرام که زمانی یکی از مهم‌ترین مراکز نظامی امریکا در افغانستان محسوب می‌شد، در تابستان سال ۲۰۲۱ هم‌زمان با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، کنترول آن را نیروهای امارت اسلامی به دست گرفت.

در همین حال، با تازه شدن اظهارات در مورد کنترول این پایگاه، مقامات امارت اسلامی می‌گویند که اختیار این پایگاه بزرگ هوایی به دست هیچ کشور خارجی نیست.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در این مورد گفته است: «این شایعات درست نیست، ما هم از بعضی حلقات شنیدیم که همچو یک ادعای را پخش کردند، ولی مردم افغانستان می‌دانند که این چیز هیچ ممکن نیست و افغانستان یک کشور مستقل و نیروهای امنیتی مستقل دارد و نیاز به نظامیان هیچ کشوری نیست که به افغانستان باشد و اجازه هم داده نمی‌شود. افغانستان یک کشوری است که صلح و امنیت دارد و نیاز به همچو حرکاتی دیده نمی‌شود و پروپاگندای که در این راستا نشر می‌شود، به خاطر تخریب اذعان عامه است.»

گفتنی است که به تازگی گمانه زنی‌هایی در ارتباط به نشست یک طیاره امریکایی در پایگاه هوایی بگرام نیز منتشر شده، ادعایی که از طرف امارت اسلامی رد شده است.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117