Connect with us

رویداد های اخیر

انوارالحق احدی: صندوق امانی افغانستان تا اکنون ۲۷۰ میلیون دالر مفاد کرده است

منتشر شده

در

انوارالحق احدی، عضو هیئت مدیره صندوق امانی افغانستان در سویس می‌گوید که این صندوق تا اکنون ۲۷۰ میلیون دالر مفاد کرده است.

آقای احدی شام روز گذشته (چهارشنبه، ۲۳حوت) به رادیو آزادی گفته است که از مفاد سه و نیم میلیارد دالر در صندوق امانت افغانستان می‌توان در صورت ضرورت در افغانستان استفاده کرد.

او افزود: «بعضی پروژه‌ها، بعضی مصارف اساسی حکومت یا دولت که آن‌ها قدرت تادیه را نداشته باشند و ضرورت مردم افغانستان باشد در آنجا هم استفاده می‌شود. اما به هر حال باید چهار نفر اعضای بورد کاملاً توافق کنند برای این گونه مصارف. در مجلس گذشته بیش از یک ماه قبل به تاریخ ۲۹ جنوری یک تصمیم گرفته شد که قرضه بانک آسیایی که سر دولت افغانستان دارد، اگر دولت افغانستان آن را تادیه کرده نتواند و آنها اصرار کنند که ما تادیه کنیم در آن صورت ممکن صندوق این پول را تادیه کند، بخاطری که بانک آسیائی کمک‌های بشری به همراه افغانستان می‌کند و ما نمی‌خواهیم که کمک‌های بشری بانک آسیائی قطع شود. البته عین حکم در قسمت بانک جهانی هم بود ولی این قرضه را خود دولت تادیه کرد در آن صورت ضرورت برای ما پیدا نشد.»

آقای احدی در حالی در مورد تایید هر چهار عضو هیئت مدیره صندوق امانت افغانستان در رابطه با مصارف مفاد پول آن سخن می‌گوید که شبکه خبری TRT ترکیه روز گذشته در گزارشی گفت مقاماتی که در بحث‌ها در مورد مصارف پول صندوق امانت افغانستان دخیل اند می‌گویند برای ثبات سیستم مالی ویران شده افغانستان ضرور است که این پول آزاد شود زیرا به گفته آنها این عمل برای نجات اقتصاد ضربه خورده افغانستان ضرور می‌باشد.

اما نظر به گزارش‌ها، ۴ عضو هیئت مدیره این صندوق انوارالحق احدی، شاه محمد محرابی، جَی شامبو و الکساندرا باومن تقریباً از یک و نیم سال قبل که کار را آغاز کردند در مورد این‌که پول این صندوق چگونه به مصرف برسد، نتوانستند هم‌صدا شوند.

یک منبع به این خبرگزاری گفته است که هرچند تمام اعضای هیئت به این موافق اند که به این پول دست زده نشود ولی برای رساندن کمک به مردم بسیار بی بضاعت افغانستان از مفاد آن کار گرفته شود.

بعد از برگشت امارت اسلامی به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ هفت میلیارد دالر سرمایه بانک مرکزی افغانستان در امریکا منجمد شد که نصف آن یعنی سه و نیم میلیارد دالر آن به اساس تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور امریکا آزاد و به یک صندوق امانت در سوئيس ارسال گردید.

سه و نیم ملیارد باقی مانده در امریکا به اساس دعوای حقوقی خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در امریکا گشتانده شده است.

حکومت سرپرست افغانستان پیهم سعی می‌کند این پول‌های منجمد شده افغانستان آزاد شود.

در زمان جمهوریت، دافغانستان بانک که مسئول ثبات پولی این کشور بود همچون پشتوانه پولی این سرمایه را در خارج از کشور نگه میداشت.

در ماه دلو سال گذشته قصر سفید اعلام کرد پول باقی مانده منجمد شده افغانستان در امریکا به حال خودش باقی می‌ماند.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!