Connect with us

رویداد های اخیر

انوارالحق احدی: صندوق امانی افغانستان تا اکنون ۲۷۰ میلیون دالر مفاد کرده است

منتشر شده

در

انوارالحق احدی، عضو هیئت مدیره صندوق امانی افغانستان در سویس می‌گوید که این صندوق تا اکنون ۲۷۰ میلیون دالر مفاد کرده است.

آقای احدی شام روز گذشته (چهارشنبه، ۲۳حوت) به رادیو آزادی گفته است که از مفاد سه و نیم میلیارد دالر در صندوق امانت افغانستان می‌توان در صورت ضرورت در افغانستان استفاده کرد.

او افزود: «بعضی پروژه‌ها، بعضی مصارف اساسی حکومت یا دولت که آن‌ها قدرت تادیه را نداشته باشند و ضرورت مردم افغانستان باشد در آنجا هم استفاده می‌شود. اما به هر حال باید چهار نفر اعضای بورد کاملاً توافق کنند برای این گونه مصارف. در مجلس گذشته بیش از یک ماه قبل به تاریخ ۲۹ جنوری یک تصمیم گرفته شد که قرضه بانک آسیایی که سر دولت افغانستان دارد، اگر دولت افغانستان آن را تادیه کرده نتواند و آنها اصرار کنند که ما تادیه کنیم در آن صورت ممکن صندوق این پول را تادیه کند، بخاطری که بانک آسیائی کمک‌های بشری به همراه افغانستان می‌کند و ما نمی‌خواهیم که کمک‌های بشری بانک آسیائی قطع شود. البته عین حکم در قسمت بانک جهانی هم بود ولی این قرضه را خود دولت تادیه کرد در آن صورت ضرورت برای ما پیدا نشد.»

آقای احدی در حالی در مورد تایید هر چهار عضو هیئت مدیره صندوق امانت افغانستان در رابطه با مصارف مفاد پول آن سخن می‌گوید که شبکه خبری TRT ترکیه روز گذشته در گزارشی گفت مقاماتی که در بحث‌ها در مورد مصارف پول صندوق امانت افغانستان دخیل اند می‌گویند برای ثبات سیستم مالی ویران شده افغانستان ضرور است که این پول آزاد شود زیرا به گفته آنها این عمل برای نجات اقتصاد ضربه خورده افغانستان ضرور می‌باشد.

اما نظر به گزارش‌ها، ۴ عضو هیئت مدیره این صندوق انوارالحق احدی، شاه محمد محرابی، جَی شامبو و الکساندرا باومن تقریباً از یک و نیم سال قبل که کار را آغاز کردند در مورد این‌که پول این صندوق چگونه به مصرف برسد، نتوانستند هم‌صدا شوند.

یک منبع به این خبرگزاری گفته است که هرچند تمام اعضای هیئت به این موافق اند که به این پول دست زده نشود ولی برای رساندن کمک به مردم بسیار بی بضاعت افغانستان از مفاد آن کار گرفته شود.

بعد از برگشت امارت اسلامی به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ هفت میلیارد دالر سرمایه بانک مرکزی افغانستان در امریکا منجمد شد که نصف آن یعنی سه و نیم میلیارد دالر آن به اساس تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور امریکا آزاد و به یک صندوق امانت در سوئيس ارسال گردید.

سه و نیم ملیارد باقی مانده در امریکا به اساس دعوای حقوقی خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در امریکا گشتانده شده است.

حکومت سرپرست افغانستان پیهم سعی می‌کند این پول‌های منجمد شده افغانستان آزاد شود.

در زمان جمهوریت، دافغانستان بانک که مسئول ثبات پولی این کشور بود همچون پشتوانه پولی این سرمایه را در خارج از کشور نگه میداشت.

در ماه دلو سال گذشته قصر سفید اعلام کرد پول باقی مانده منجمد شده افغانستان در امریکا به حال خودش باقی می‌ماند.

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فایننشل تایمز: جهان باید برای جلوگیری از جنگ تمام عیار افغانستان و پاکستان وارد عمل شود

Published

on

روزنامه فایننشل تایمز در مقاله‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده‌تر را به همراه دارد و جامعه بین‌المللی باید فوراً با این منطقه مجدداً وارد تعامل شود.

این نشریه خاطرنشان کرد که تقریباً پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، توجه جهانی به افغانستان تا حد زیادی کاهش یافته است. این نشریه محدودیت‌ها بر زنان و وخامت روابط بین کابل و اسلام‌آباد را برجسته کرد.

طبق این مقاله، روابط پاکستان با امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به شدت رو به وخامت گذاشته است چنانچه اسلام‌آباد مقامات افغان را به پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مسئول حملات در داخل پاکستان متهم می‌کند – ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

هفته‌های اخیر شاهد افزایش خشونت‌ها، از جمله حملات هوایی و درگیری‌هایی بوده است که طبق گزارش‌ها بیش از یک هزار نفر را کشته و بیش از صدهزار تن دیگر را آواره کرده است. یکی از مرگبارترین حوادث، حمله هوایی به یک مرکز ترک اعتیاد در کابل بود که به گفته مقامات افغان صدها نفر در آن جان باختند. این روزنامه هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌ها می‌تواند آسیای جنوبی و مرکزی را بی‌ثبات کند و افغانستان را بار دیگر به مرکزی برای فعالیت‌های شبه‌نظامیان تبدیل کند.

این روزنامه همچنان از پالیسی نظامی پاکستان انتقاد کرد و گفت که حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند به فعالیت شبه‌نظامیان پایان دهد.

این روزنامه از قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، خواست تا نقش دیپلوماتیک فعال‌تری ایفا کنند. همچنین به منافع استراتژیک چین در منطقه اشاره شده و پیشنهاد داده شده که بیجینگ می‌تواند به عنوان میانجی پا پیش بگذارد.

با وجود تلاش‌های ناموفق گذشته برای صلح، فایننشل تایمز تأکید کرد که بی‌تفاوتی جهان خطرات بسیار زیادی به همراه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!