Connect with us

رویداد های اخیر

انگلستان به پروگرام غذایی جهان در افغانستان به برنامه‌های عاجل و انعطاف‌پذیری ۴۰ میلیون پوند کمک می‌کند

در مجموع ۲۹ میلیون دالر امریکایی برای خانواده‌ها بشکل پول نقد یا وُچر توزیع خواهد شد تا آنها بوسیله آن از مارکیت محلی یا دکان‌های محلی مواد غذایی بدست بیاورند.

منتشر شده

در

پرو گرام غذایی جهان ملل متحد در افغانستان (WFP) از بدست آوردن ۴۰ میلیون پوند (بیشتر از ۵۰ میلیون دالر امریکایی) از سوی اداره منافع مشترک و انکشاف خارجی (FCDO) انگلستان استقبال می‌کند.

پرو گرام غذایی جهان می‌گوید که با این کمک قادر خواهد بود که برای ۱.۲ میلیون مردم بطور مستقیم کمک‌های عاجل غذایی برساند. بر علاوه آن، پرو گرام غذایی جهان در نظر دارد که برای نزدیک به ۱۵۰،۰۰۰ طفل و۱۴۰،۰۰۰ زنان حامله و شیرده خدمات جلوگیری از سؤی تغذیه فراهم نماید.

دراعلامیه پرو گرام غذایی جهان آمده است که: « بالاخره،‌ پرو گرام غذایی جهان خواهد توانست که حد اکثر ۷۷،۰۰۰ مستحقین دارای عدم مصؤنیت غذایی را برای اشتراک در پروژه‌های عام المنفعه که با جوامع کمک می‌کند تا در برابر تاثیرات اقلیم بیشتر تولیدی و انعطاف پذیر باشند،‌ انتخاب نماید.»

همیش فالکونر وزیر انگلستان برای شرق میانه و افریقای شمالی گفت: «این کمک با پرو گرام غذایی جهان به بیشتر از یک میلیون مردم کمک‌های عاجل غذایی و تغذیه فراهم خواهد کرد. ما به همین گونه بالای برنامه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنیم که در به وجود آوردن انعطاف پذیری در جوامع متاثر کمک خواهد کرد، آنان را بطور بهتر در مقابل تاثیرات تغیر اقلیم آماده و مجهز میسازند.»

با این کمک اخیر پروگرام غذایی جهان در مجموع ۹،۰۰۰ متریک تُن مواد غذایی مورد نیاز: آرد غنی شده گندم،‌ روغن نباتی غنی شده، دال نخود و نمک آیودین دار برای توزیع از طریق برنامه‌های عاجل و انعطاف پذیر و ۱،۹۰۰ متریک تُن مواد غذایی خاص بمنظور جلوگیری از سؤی تغذیه خریداری خواهد کرد.

در اعلامیه همچنان آمده است که، در مجموع ۲۹ میلیون دالر امریکایی برای خانواده‌ها بشکل پول نقد یا وُچر توزیع خواهد شد تا آنها بوسیله آن از مارکیت محلی یا دکان‌های محلی مواد غذایی بدست بیاورند.

شا-وی لی رئیس پرو گرام غذایی جهان در افغانستان گفت: «پروگرام غذایی جهان اکثراً برای خانم‌های افغان و خانواده‌های که به سختی می‌تواند نیازمندی‌های زندگی را فراهم کند و برای زنده ماندن به کمک مواد غذایی نیاز دارند، منحیث آخرین خط زندگی باقی مانده است.

وی افزود: «با حمایت همکاران ما مانند انگلستان،‌ پروگرام غذایی جهان می‌تواند به بعضی از نیازمندترین مردم برسد و درعین حال برای جوامع دور افتاده به ایجاد یک آینده انعطاف پذیر و دارای مصؤونیت غذایی ادامه دهد.»

هدف برنامه انعطاف پذیری پروگرام غذایی جهان در افغانستان این است که به مشکلات ناشی از تغیر اقلیم مانند خشکسالی و سیلاب‌ها که در گسترش گرسنگی سهم دارد، ازطریق ابتکار کمک مواد غذایی درمقابل ایجاد سرمایه‌های عامه (FFA) جواب دهد. اشتراک کننده‌گان با کارکردن درپروژه‌های شش ماهه بسطح جامعه مانند کانال‌های آبیاری و دیوارهای استنادی که تمامی قریه‌جات و جوامع از آن بهرمند می‌شوند کمک مواد غذایی بدست می‌آورند.

این کمک همچنان به پروگرام غذایی جهان اجازه خواهد داد که از طریق توزیع تخم‌ها و تجهیزات هوشمند اقلیمی،‌ ایجاد باغچه‌های خانگی، پروسس مواد غذایی به وسیله خشکن‌های آفتابی و نگهداری زنبور عسل دهقانان کوچک را حمایت کند.

در مجموع در سال ۲۰۲۳ میلادی پروگرام غذایی جهان از طریق تمامی برنامه‌های خویش به ۱۸.۶ میلیون مردم کمک کرد،‌ از این جمله ۹.۴ میلیون آن زنان و دختران بودند. پروگرام غذایی جهان ۶۰۰،۰۰۰ متریک تُن مواد غذایی توزیع نمود و ۱۹۰ میلیون دالر امریکایی را بطور نقد ویا بشکل وُچر توزیع کرده است تا خانواده‌ها بتواند بوسیله آن نیازهای غذایی ایشان را فراهم کند.

اعلامیه در اخیر افزوده است که این کمک ۴۰ میلیون پوند (بیشتر از ۵۰ میلیون دالر امریکایی) از طرف انگلستان به تعقیب کمک ۳۸ میلیون پوند (نزدیک به ۴۹ میلیون دالر امریکایی) آنها در سال گذشته صورت می‌گیرد، که آینده میلیون‌ها خانواده افغان را حمایت می‌کند و در سال جاری برای پروگرام غذایی جهان موقف انگلستان را منحیث دومین بزرگترین تمویل کننده تحکیم می‌کند.

رویداد های اخیر

پاکستان: آماده گفتگوی دولت‌با‌دولت با افغانستان درباره مبارزه با تروریزم هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، گفته است که هرگونه سازوکار گفتگو باید با «اقدامات عملی و ملموس، نه صرفاً تضمین‌ها و وعده‌ها» همراه باشد.

Published

on

پاکستان می‌گوید پس از درخواست سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله افغانستان، برای ایجاد یک سازوکار گفتگو، اسلام‌آباد همچنان آماده گفتگوی دولت‌با‌دولت با افغانستان درباره رسیدگی به مسئله تروریزم است.

طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، گفته است که هرگونه سازوکار گفتگو باید با «اقدامات عملی و ملموس، نه صرفاً تضمین‌ها و وعده‌ها» همراه باشد.

او افزوده است که امارت اسلامی باید اطمینان دهد که از خاک افغانستان برای انجام فعالیت‌های تروریستی علیه پاکستان استفاده نمی‌شود.

افغانستان همواره اعلام کرده است که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد و به هیچ گروهی اجازه داده نخواهد شد که از خاک افغانستان علیه هیچ کشور، به ویژه کشورهای همسایه، استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مهاجر فراهی: ایجاد روش منظم و هماهنگ برای املای زبان‌ها ضروری است

Published

on

مهاجر فراهی، معین امور نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌گوید ایجاد یک روش منظم و هماهنگ برای املای زبان‌های پشتو و دری ضروری است.

این اظهارات در مراسم پایانی ورکشاپ علمی و فرهنگی «اصلاح و یکسان‌سازی روش املای زبان‌های پشتو و دری» در تالار موزیم ملی در کابل مطرح شده است.

این ورکشاپ از سوی کمیسیون شورای عالی زبان‌های معینیت فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزار شده و در آن استادان پوهنتون‌ها، پژوهشگران، زبان‌شناسان، نویسندگان و نمایندگان وزارت‌های معارف و تحصیلات عالی و اکادمی علوم حضور داشتند.

مهاجر فراهی گفت زبان‌ها دارای لهجه‌ها و شیوه‌های مختلف گفتاری و نوشتاری هستند و ایجاد یک روش منظم برای املای آنها می‌تواند اختلافات نوشتاری را کاهش دهد.

او افزود که برگزاری چنین نشست‌های علمی زمینه تبادل نظر میان استادان، پژوهشگران و زبان‌شناسان را فراهم می‌کند و می‌تواند به تقویت و رشد زبان‌ها کمک کند.

در این مراسم، عبدالرحمن طیبی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ، نیز بر اهمیت حفظ و تقویت زبان، فرهنگ و ادبیات افغانستان تأکید کرد.

همچنین استادان و اعضای شورای عالی زبان‌ها گفتند که طرح یکسان‌سازی املای زبان‌های پشتو و دری با مشارکت استادان، پژوهشگران و زبان‌شناسان تهیه و نهایی شده است.

آنان گفتند که اجرای این طرح می‌تواند به کاهش اختلافات املایی و ایجاد هماهنگی بیشتر در شیوه نوشتاری کمک کند و استفاده از زبان‌های پشتو و دری را در بخش‌های علمی، آموزشی، فرهنگی و رسانه‌ای منظم‌تر سازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: خروج شبانه امریکا از بگرام، افغانستان را در برابر سقوط آسیب‌پذیر کرد

ترمپ گفته است: «به‌عنوان فرمانده کل قوا، من همیشه امریکا را در اولویت قرار می‌دهم و از حاکمیت آن دفاع می‌کنم.»

Published

on

پنج سال پس از حمله مرگبار دروازه ابی در کابل، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در اعلامیه‌ای به مناسبت پنجمین سالگرد این رویداد، از روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان انتقاد کرده است.

ترمپ با صدور این اعلامیه، ۲۶ آگست ۲۰۲۶ را به‌عنوان روز گرامی‌داشت پنجمین سالگرد حمله دروازه ابی در کابل اعلام کرده است.

در این اعلامیه آمده است که در ساعت ۵:۳۶ عصر ۲۶ آگست ۲۰۲۱، یک عضو داعش خود را در میان جمعیت در دروازه ابی کابل رساند و یک بمب همراه خود را منفجر کرد. در نتیجه این حمله، ۱۳ نظامی امریکایی کشته، ۴۵ تن زخمی و بیش از ۱۶۰ غیرنظامی زخمی شدند.

ترمپ در این اعلامیه با ادای احترام عمیق به نظامیان امریکایی جان‌باخته، نام‌های استاف سرجنت رایان سی. کناوس، استاف سرجنت دارین تی. هوور، سرجنت جواهانی روزاریو پیچاردو، سرجنت نیکول ال. جی، سرپل هانتر لوپز، سرپل دیگن دبلیو. پیج، سرپل هامبرتو ای. سانچز، لانس سرپل دیوید ال. اسپینوزا، لانس سرپل جرد ام. شمتز، لانس سرپل رایلی جی. مک‌کالم، لانس سرپل دیلن آر. میرولا، لانس سرپل کریم ام. نیکوی و پتی افسر درجه سوم مکسون دبلیو. سویاک را یاد کرده است.

او گفته است که در پنجمین سالگرد این حمله، ایثار و شجاعت آنان را با احترام گرامی می‌دارد.

ترمپ در ادامه گفته است که نیروهای مسلح امریکا برای ۲۰ سال در کوه‌ها و شهرهای افغانستان برای نابودی تروریزم و برکناری طالبان (امارت اسلامی) از قدرت جنگیدند؛ اما به گفته او، جو بایدن این دستاوردها را با یک خروج شتاب‌زده و نادرست از بین برد و این روند به یکی از بدترین فاجعه‌های نظامی در تاریخ امریکا تبدیل شد.

در این اعلامیه آمده است که جو بایدن در ۲ جولای ۲۰۲۱ نیروهای امریکایی را در نیمه‌شب از پایگاه هوایی بگرام خارج کرد، بدون آن‌که نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان را در جریان قرار دهد. ترمپ گفته است این تصمیم باعث از دست رفتن بزرگ‌ترین پایگاه نظامی امریکا در افغانستان، از بین رفتن میلیاردها دالر تجهیزات نظامی و محروم شدن نیروهای باقی‌مانده از مزیت‌های راهبردی شد.

به گفته ترمپ، طالبان (امارت اسلامی) در جریان چند هفته بگرام را تصرف و هزاران تروریست و مجرم را از زندان‌ها آزاد کردند. او افزوده است که کابل به‌زودی سقوط کرد و نیروهای امریکایی در میان فروپاشی افغانستان، عملیات تخلیه‌ای دشوار را از میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی انجام دادند.

ترمپ گفته است: «به‌عنوان فرمانده کل قوا، من همیشه امریکا را در اولویت قرار می‌دهم و از حاکمیت آن دفاع می‌کنم.»

او افزوده است که از دستگیری عضو داعش که مسئول این حمله بوده و سپردن او به عدالت امریکا خرسند است و تأکید کرده که همواره در کنار نیروهای نظامی امریکا خواهد بود، از خانواده‌های نظامیان حمایت خواهد کرد و اجازه نخواهد داد اشتباهاتی که به حمله دروازه ابی منجر شد، تکرار شود.

ترمپ در پایان گفته است که امریکا در این سالگرد بار دیگر تعهد مقدس خود به ۱۳ نظامی جان‌باخته و خانواده‌های آنان را تجدید می‌کند تا نام‌های آنان را همواره به یاد داشته باشد، یادشان را گرامی بدارد و بهای سنگینی را که برای کشورشان پرداختند، هرگز فراموش نکند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!