Connect with us

رویداد های اخیر

اولین روز مذاکرات هیأت امارت اسلامی در ناروی به پایان رسید

منتشر شده

در

هیأت امارت اسلامی به رهبری امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه،‌ با نمایندگان “جامعهٔ مدنی افغان” در اوسلو، پایتخت ناروی،‌ بحث یک روزه داشت که تمرکز آن رسیدگی به بحران بشری در افغانستان بود.

امارت اسلامی با نشر اعلامیه‌ای گفته است که اشتراک کنندگان “به نظریات یکدیگر با حوصله مندی گوش دادند” و در مورد وضعیت کنونی افغانستان تبادل نظر کردند.

در این اعلامیه آمده است که “شماری از شخصت‌ها” با هیات به رهبری امیرخان متقی صحبت کردند، اما در مورد جرییات ارایه نشده است.

بر اساس این اعلامیه، اعضای اشتراک کننده تایید کردند که”افغانستان خانهٔ همه افغان‌ها است” و تاکید کردند که “همه افغان‌ها نیاز دارند تا یکجا با هم برای رفاه سیاسی، اقتصادی و امنیتی کشور‌شان کار کنند.”

یکشنبه نخستین روز گفتگوی هیأت امارت اسلامی در عقب در‌های بسته در ناروی با مقام‌های کشور‌های غربی و شماری از فعالان جامعهٔ مدنی افغانستان بود و قرار است این گفتگو برای دو روز دیگر نیز ادامه یابد.

امارت اسلامی پس از آنکه که در اوسط اگست سال گذشته قدرت را در افغانستان به دست گرفت، هیات‌های خود را به چین، ایران، پاکستان، قطر،‌روسیه و ترکمنستان برای ملاقات‌های چندین جانبه اعزام کرده است.

اما پس از تسلط مجدد امارت اسلامی بر افغانستان،‌ اعزام هیات این گروه به ناوری، نخستین سفر امارت اسلامی به یک کشور اروپایی به شمار می رود.

انیکن هویتفلد، وزیر خارجهٔ ناروی، روز جمعه (۲۱جنوری) تاکید کرد که سفر هیأت امارت اسلامی به کشورش به معنی “مشروعیت دادن و به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی) نیست” اما تاکید کرد که “ما باید با کسانی صحبت کنیم که امروز در عمل بر آن کشور حکمرانی می‌کنند.”

ایالات متحده و سایر کشور‌های غربی به صورت جمعی کم و بیش ۱۰ میلیارد دالر دارایی‌های افغانستان را پس از مسلط شدن امارت اسلامی منجمد کردند که بخشی اعظم این پول‌ها در ایالات متحده مسدود شده است.

بر اساس گزارش سازمان‌های بین‌المللی از جمله ملل متحد، در شرایط کنونی اقتصادی افعانستان با فروپاشی و افزایش بی‌سابقهٔ نیازمندی‌های بشردوستانه مواجه است.

درهمین حال، تامس وست، نمایندهٔ نمایندهٔ‌ ویژهٔ ایالات متحده برای افغانستان، برای گفتگو با هیأت امارت اسلامی با پایتخت ناروی سفر کرده است.

آقای وست روز یکشنبه در یک رشته تویت‌ها از ابتکار ناروی به خاطر گردهم آوردن اعضای جامعهٔ مدنی و امارت اسلامی برای گفتگوها استقبال کرد و تاکید کرد که رهبران جامعهٔ مدنی ستون فقرات اقتصادها و جوامع سالم و مرفه استند.

آقای وست در یکی از تویت‌های خود نوشته است: ” در حالیکه ما یکجا با متحدان، شرکا و سازمان‌های کمک رسانی در صدد را حل بحران بشری استیم” و ایالات متحده در مورد نگرانی‌های خود را برای تامین ثبات، احترام به حقوق و افغانستان همه شمول “با دپلوماسی چشم باز” در مسایل مرتبط به افغانستان در تعامل خواهد بود.

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!