Connect with us

رویداد های اخیر

اولین نمایشگاه زمرد پنجشیر تا کمتر از سه هفته برگزار می‌شود

به گفته جواد آخندزاده، این نمایشگاه نیز به هدف نمایش صنایع‌دستی و فرهنگی پنجشیر، انکشاف فارم مالداری و تولیدات زراعتی، نمایش گیاهان دارویی طب سنتی و تشویق مردم برای استفاده از محصولات داخلی و جلب و جذب سرمایه‌گذاری می‌باشد.

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که قرار است اولین نمایشگاه زمرد پنجشیر به هدف انکشاف صادرات آن در این ولایت برگزار شود.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته‌ است، این نمایشگاه تا کمتر از سه هفته دیگر برای سه روز برگزار می‌شود که هدف اصلی آن صادرات سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی به بیرون از کشور است.

آقای جواد آخندزاده افزوده است: «قرار است اولین نمایشگاه انکشاف صادرات زمرد ولایت پنجشیر به تاریخ ۲۰ الی ۲۲ سرطان سال ۱۴۰۳ در مرکز پنجشیر به همکاری وزارت صنعت و سایر نهادهای ذیربط سکتور خصوصی برگزار شود.»

به گفته جواد آخندزاده، این نمایشگاه نیز به هدف نمایش صنایع‌دستی و فرهنگی پنجشیر، انکشاف فارم مالداری و تولیدات زراعتی، نمایش گیاهان دارویی طب سنتی و تشویق مردم برای استفاده از محصولات داخلی و جلب و جذب سرمایه‌گذاری می‌باشد.

در همین حال، شماری از آگاهان گفته‌اند که زمرد پس از الماس دومین سنگ قیمتی در جهان محسوب می‌شود.

آنان تصریح کرده‌اند از این‌که افغانستان دارای زمرد است، می‌تواند بیشترین سود را از این سنگ قیمتی ببرد و با برگزاری این‌گونه نمایشگاه‌ها توجه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را به خود جلب کند.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی گفت: «زمرد پس از الماس دومین سنگ‌ قیمتی عنوان می‌شود و زمرد در افغانستان و بعضی کشورهای دیگر قابل دریافت است. از لحاظ کیفیت زمرد افغانستان در دنیا بی‌نظیر است. بنابراین، من فکر می‌کنم که برگزاری همچو نمایشگاه‌ها می‌تواند بیشتر زمرد افغانستان را به دنیا به معرفی بگیرد.»

این در حالی است که تاکنون چندین دور داوطلبی زمرد استخراج‌شده پنجشیر از سوی وزارت معادن و پترولیم برگزار شده و از این بابت به ارزش میلیون‌ها دالر زمرد به فروش رسیده است.

Related stories: 

بیش از ۵۶۰ جواز معدن‌کاری زمرد در پنجشیر توزیع شده است

برای نخستین بار زمرد پنجشیر به شکل قانونی آن استخراج و به فروش رسید

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!