Connect with us

صحت

اوچا: خدمات صحی مادران در افغانستان با افزایش نیازها با چالش‌های جدی روبه‌رو است

این نهاد کمبود کارمندان صحی زن، کاهش کمک‌های مالی، کمبود دواهای ضروری و دسترسی محدود به خدمات عاجل ولادی را از عوامل افزایش خطر مرگ مادران و نوزادان عنوان کرده است.

منتشر شده

در

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که زنان و دختران در افغانستان همچنان از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در بحران بشردوستانه این کشور هستند و در سال ۲۰۲۶ بیش از ۱۰.۷ میلیون زن و دختر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

اوچا در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که محدودیت‌ها در زمینه رفت‌وآمد، آموزش و کار، دسترسی زنان و دختران به خدمات اساسی را دشوار ساخته و خطرات حفاظتی و آسیب‌پذیری آنان را افزایش داده است.

بر اساس این گزارش، بخش صحت افغانستان با فشارهای گسترده روبه‌رو است و این کشور همچنان یکی از بالاترین میزان‌های مرگ‌ومیر مادران در جهان را دارد. اوچا می‌گوید در سال ۲۰۲۴، میزان مرگ‌ومیر مادران در افغانستان حدود ۶۳۸ مرگ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده ثبت شده که بالاترین رقم در آسیا و هفتمین رقم بلند در جهان است.

این نهاد کمبود کارمندان صحی زن، کاهش کمک‌های مالی، کمبود دواهای ضروری و دسترسی محدود به خدمات عاجل ولادی را از عوامل افزایش خطر مرگ مادران و نوزادان عنوان کرده است؛ به‌ویژه در مناطق روستایی که دسترسی به خدمات صحی دشوارتر است.

اوچا هشدار داده است که ادامه محدودیت‌ها بر آموزش دختران می‌تواند در آینده کمبود بیشتر داکتران، نرس‌ها و قابله‌های زن را در پی داشته باشد. بر اساس برآورد یونیسف، در صورت ادامه وضعیت کنونی، افغانستان تا سال ۲۰۳۰ ممکن است بیش از ۲۵ هزار آموزگار و کارمند صحی زن را از دست بدهد.

این گزارش همچنین به وضعیت شفاخانه ولایتی بامیان اشاره کرده و گفته است که این مرکز یکی از مهم‌ترین مراکز صحی در مناطق مرکزی افغانستان و تنها شفاخانه در این ولایت با بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان است.

به گفته اوچا، کارکنان صحی در بامیان با افزایش نیازها و کمبود منابع روبه‌رو هستند و بسیاری از زنان زمانی به شفاخانه مراجعه می‌کنند که مشکلات دوران بارداری یا ولادت آنان به مرحله جدی رسیده است.

اوچا تأکید کرده است که فاصله‌های طولانی، راه‌های دشوار و امکانات محدود انتقال بیماران از مناطق دوردست، از موانع عمده دسترسی زنان به خدمات عاجل صحی در افغانستان به شمار می‌رود.

صحت

سازمان جهانی صحت خواستار افزایش حمایت از سلامت روان در افغانستان شد

او از شهروندان افغانستان خواست تا به مشکلات یکدیگر گوش دهند، از افراد نیازمند حمایت کنند و با همبستگی اجتماعی نگذارند کسی بدون کمک و مراقبت باقی بماند.

Published

on

سازمان جهانی صحت به مناسبت روز جهانی سلامت روان هشدار داده است که بسیاری از شهروندان افغانستان به‌دلیل از دست دادن عزیزان، مشکلات اقتصادی و دشواری‌های زندگی روزمره، با فشارهای روانی روبه‌رو هستند و به حمایت بیشتر نیاز دارند.

ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان، روز شنبه، ۱۰ اکتوبر، با تأکید بر اهمیت سلامت روان گفت که این موضوع باید به اندازه سلامت جسمی مورد توجه قرار گیرد.

او افزود که افرادی که با مشکلات روانی روبه‌رو هستند، باید بدانند که تنها نیستند و دریافت حمایت از خانواده، دوستان و جامعه می‌تواند در بهبود وضعیت آنان نقش مهمی داشته باشد.

سالوادور همچنان بر اهمیت گوش‌دادن با همدلی و بدون قضاوت، حمایت متقابل و گفتگوی آزاد درباره مشکلات روانی تأکید کرد و گفت که چنین اقداماتی می‌تواند به ایجاد خانواده‌های نیرومندتر و جوامع سالم‌تر کمک کند.

نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان، با اشاره به شعار امسال روز جهانی سلامت روان، «سلامت روان در وضعیت‌های اضطراری بشردوستانه»، بر ضرورت شنیدن تجربه‌های واقعی افراد آسیب‌دیده و فراهم‌سازی زمینه برای انعکاس نگرانی‌ها و نیازهای آنان تأکید کرد.

او از شهروندان افغانستان خواست تا به مشکلات یکدیگر گوش دهند، از افراد نیازمند حمایت کنند و با همبستگی اجتماعی نگذارند کسی بدون کمک و مراقبت باقی بماند.

روز جهانی سلامت روان همه‌ساله در دهم اکتوبر به هدف افزایش آگاهی درباره مشکلات روانی، مبارزه با مشکلات اجتماعی مرتبط با بیماری‌های روانی و تشویق مردم به دسترسی به خدمات حمایتی گرامی داشته می‌شود.

Continue Reading

صحت

وزیر صحت عامه خواستار همکاری روسیه برای بهبود خدمات صحی در افغانستان شد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه افغانستان، در جریان سفر رسمی خود به روسیه با میخایل آلبرتویچ موراشکو، وزیر صحت این کشور، دیدار و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های صحی گفتگو کرده اند.

وزارت صحت عامه افغانستان گفته است که در این دیدار درباره تقویت سکتور صحی و سیستم صحی، همکاری در زمینه ادویه، واکسین و تجهیزات طبی، ارتقای ظرفیت کارکنان صحی و انتقال تکنالوژی‌های مدرن طبی بحث شده است.

جلالی در این دیدار نیازمندی‌ها و اولویت‌های سکتور صحی افغانستان را تشریح کرده و از روسیه خواسته است در زمینه بهبود کیفیت خدمات صحی، افزایش ظرفیت مسلکی کارکنان و ایجاد امکانات مدرن طبی همکاری بیشتری با افغانستان داشته باشد.

در همین حال، موراشکو آمادگی روسیه را برای گسترش همکاری‌های تخنیکی با افغانستان در بخش صحت اعلام کرده است.

دو طرف همچنین بر تقویت هماهنگی میان نهادهای مربوطه به‌منظور تداوم و گسترش همکاری‌های مشترک صحی تأکید کردند.

Continue Reading

صحت

هلال احمر کندهار: بیش از ۳۰۰۰ مریض روانی در پنج سال تداوی شده‌اند

به گفته داکتران، مریضانی که برای جامعه خطر جدی دارند، به‌گونه دوامدار در این مرکز نگهداری شده و تحت تداوی منظم قرار می‌گیرند.

Published

on

جمعیت هلال احمر کندهار می‌گوید که در پنج سال گذشته، بیش از ۳۰۰۰ مریض روانی، شامل مردان و زنان، در سطح حوزه جنوب کشور در خانه‌های‌شان تحت تداوی قرار گرفته‌اند.

مسئولان این نهاد می‌گویند که ۴۰۵ مریض نیز در مرکز تداوی مریضان روانی جمعیت هلال احمر در کندهار تداوی شده و پس از بهبودی به خانه‌های‌شان بازگشته‌اند. این مرکز تنها مرکز در حوزه جنوب کشور است که مریضان روانی این حوزه در آن تحت تداوی قرار می‌گیرند.

بر اساس معلومات مسئولان، در پنج سال گذشته ۱۹۳۶ مریض روانی مرد و ۱۳۳۱ مریض روانی زن در خانه‌های‌شان تحت تداوی قرار گرفته‌اند.

در حال حاضر نیز ۱۵۸ مریض، شامل مردان و زنان، که برای خود یا دیگران خطر ایجاد می‌کنند، در این مرکز نگهداری و تحت تداوی قرار دارند و روند تداوی ۸۰۴ مریض دیگر نیز در خانه‌های‌شان ادامه دارد.

به گفته داکتران، مریضانی که برای جامعه خطر جدی دارند، به‌گونه دوامدار در این مرکز نگهداری شده و تحت تداوی منظم قرار می‌گیرند.

در همین حال، شماری از مریضانی که پیش از این در وضعیت نامناسب به این مرکز آورده شده بودند، اکنون در حال بهبود هستند و از خدماتی که دریافت کرده‌اند، ابراز رضایت می‌کنند.

این در حالی است که با افزایش مشکلات روانی ناشی از فقر و مشکلات خانوادگی، مسئولان ریاست هلال احمر حوزه جنوب می‌گویند که با وجود چالش‌ها، تلاش می‌کنند خدمات روانی را گسترش دهند تا بیماران بیشتری تحت تداوی قرار گیرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!