Connect with us

اخبار ساحوی

ایران می‌گوید به اسناد حساسی از برنامه هسته‌ای اسرائیل دست یافته است

منتشر شده

در

Iran Israel flag

رسانه‌های دولتی ایران روز شنبه گزارش دادند که نهادهای اطلاعاتی تهران به مجموعه بزرگی از اسناد حساس اسرائیل دست یافته‌اند. بخشی از این اسناد مربوط به برنامه‌ها و تأسیسات هسته‌ای اسرائیل می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اسرائیل هنوز واکنش رسمی به این خبر نشان نداده و مشخص نیست که آیا این گزارش با ماجرای هک مرکز تحقیقاتی هسته‌ای اسرائیل در سال گذشته مرتبط است یا نه؛ هکی که ممکن است تهران اکنون در بحبوحه تنش‌های فزاینده بر سر برنامه هسته‌ای‌اش، تصمیم گرفته آن را علنی کند.

به گزارش شبکه دولتی پرس‌تی‌وی به نقل از منابعی که نام‌شان فاش نشده، «با آن‌که عملیات دستیابی به این اسناد مدتی پیش انجام شده، حجم بالای اسناد و نیاز به انتقال امن آن‌ها به داخل ایران، ایجاب می‌کرد که انتشار خبر آن تا رسیدن به مکان‌های حفاظت‌شده به تعویق بیفتد.»

پرس‌تی‌وی در ادامه افزود: «منابع آگاه همچنین اشاره کرده‌اند که گستردگی این اسناد به‌حدی است که بررسی آن‌ها، همراه با مرور تصاویر و ویدیوهای مربوطه، زمان زیادی را به خود اختصاص داده است.» با این حال، جزئیاتی از محتوای اسناد منتشر نشده است.

در سال ۲۰۱۸، بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، اعلام کرد که مأموران اسرائیلی آرشیوی عظیم از اسناد ایران را به دست آورده‌اند که نشان می‌داد تهران بیش از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد، در حوزه هسته‌ای فعالیت کرده است.

پیش از این، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا تهدید کرده بود که در صورت عدم توافق ایران با واشنگتن بر سر برنامه هسته‌ای‌اش، این کشور را بمباران خواهد کرد. اما گزارش شده است که ترمپ در ماه اپریل، حمله برنامه‌ریزی‌شده اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران را متوقف کرد تا فرصت برای مذاکره با تهران فراهم شود.

علی خامنه‌ای، رهبر ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که کنار گذاشتن غنی‌سازی اورانیوم «صددرصد» برخلاف منافع ملی کشور است و این خواسته اصلی امریکا در مذاکرات برای حل اختلافات چند دهه‌ای بر سر برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد.

 

اخبار ساحوی

توافق آتش‌بس امریکا و ایران امضا شد؛ ترمپ: در صورت نقض توافق، حملات از سر گرفته می‌شود

همچنین ایران تعهد کرده است که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نرود و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رقیق‌سازی کند.

Published

on

ایالات متحده و ایران متن یک توافق موقت برای پایان دادن به درگیری‌ها را منتشر کرده‌اند؛ توافقی که به گزارش رویترز، از سوی رؤسای جمهور دو کشور امضا شده است. با این حال، دونالد ترمپ هشدار داده که در صورت نقض تعهدات از سوی تهران، حملات نظامی امریکا از سر گرفته خواهد شد.

ترمپ که در حاشیه نشست گروه هفت (جی۷) در فرانسه با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «اگر ایران توافق را نقض کند، آن‌ها را به شدت بمباران خواهیم کرد، اما امیدوارم به تعهدات خود پایبند بمانند.»

او همچنین ابراز امیدواری کرد که مذاکرات برای دستیابی به یک توافق دائمی طی ۶۰ روز آینده، به برقراری صلح در خاورمیانه و کاهش قیمت نفت منجر شود.

به گزارش رویترز، ایران نیز با انتشار تصاویر امضای این توافق، از آن به عنوان نخستین توافق امضاشده میان رؤسای جمهور ایران و امریکا از زمان تأسیس ایران در سال ۱۹۷۹ یاد کرده است.

محمدباقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد ایران، در گفتگو با تلویزیون دولتی این کشور اظهار داشت: «آنچه از طریق اقدام نظامی دنبال می‌کردیم، چندین برابر از مسیر مذاکره به دست آوردیم.» بر اساس این توافق، میلیاردها دالر از دارایی‌های مسدودشده ایران نیز آزاد خواهد شد.

رویترز گزارش داده است که این توافق ۱۴ ماده‌ای، آتش‌بس اعلام‌شده در ماه اپریل را برای ۶۰ روز دیگر تمدید می‌کند و شامل توقف درگیری‌ها، ازسرگیری کامل تردد دریایی در تنگه هرمز، لغو برخی تحریم‌های امریکا، آزادسازی دارایی‌های ایران و ایجاد صندوق ۳۰۰ میلیارد دالری برای بازسازی پس از جنگ است.

همچنین ایران تعهد کرده است که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نرود و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رقیق‌سازی کند.

در همین حال، رهبران کشورهای گروه هفت از این توافق استقبال کرده و آن را گامی مهم در جهت کاهش تنش‌های منطقه‌ای دانسته‌اند. با این وجود، ترمپ تأکید کرده است که در صورت عدم پایبندی ایران به مفاد توافق، گزینه اقدام نظامی همچنان روی میز خواهد بود.

ترمپ همچنین در اظهاراتی از بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، خواست در عملیات نظامی علیه حزب‌الله لبنان «رویکرد نرم‌تری» در پیش گیرد؛ در حالی که درگیری‌ها در جنوب لبنان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

توافق صلح میان امریکا و ایران؛ رهبران جهان از پایان جنگ و بازگشایی تنگه هرمز استقبال کردند

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد اعلام کرد که آنتونیو گوترش از این توافق استقبال کرده و آن را «گامی حیاتی برای حل مسالمت‌آمیز منازعه» دانسته است.

Published

on

پس از اعلام توافق صلح میان ایالات متحده و ایران برای پایان دادن به جنگ، توقف محاصره امریکا علیه ایران و بازگشایی تنگه هرمز، رهبران و مقام‌های ارشد جهان از این تحول استقبال کرده و آن را گامی مهم در راستای کاهش تنش‌ها و تقویت ثبات منطقه‌ای و جهانی خواندند.

براساس این توافق، دو طرف بر آتش‌بس فوری و دایمی، بازگشایی تنگه هرمز و ادامه مذاکرات برای حل سایر موضوعات مورد اختلاف توافق کرده‌اند؛ اقدامی که می‌تواند با ازسرگیری انتقال نفت از این آبراه راهبردی، به کاهش قیمت انرژی در بازارهای جهانی نیز منجر شود.

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد اعلام کرد که آنتونیو گوترش از این توافق استقبال کرده و آن را «گامی حیاتی برای حل مسالمت‌آمیز منازعه» دانسته است.

رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا نیز در بیانیه‌ای مشترک ضمن حمایت از توافق، تأکید کردند که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و کشورهای اروپایی آماده همکاری با امریکا، ایران و سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در این زمینه هستند.

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا، بازگشایی کامل مسیرهای کشتیرانی در تنگه هرمز را ضروری خواند؛ در حالی که امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه، خواستار اجرای سریع و کامل توافق از سوی تمامی طرف‌ها شد.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، این توافق را یک «دستاورد بزرگ دیپلماتیک» توصیف کرد و گفت که این تحول می‌تواند راه را برای اقتصاد جهانی پویاتر و خاورمیانه‌ای امن‌تر هموار سازد.

در همین حال، جاپان، ترکیه و نیوزیلند نیز از توافق استقبال کرده و بر اهمیت دیپلماسی، گفتگو و تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تأکید کردند.

اعلام این توافق در حالی صورت می‌گیرد که درگیری‌های اخیر میان ایران و امریکا نگرانی‌های گسترده‌ای را درباره امنیت منطقه، تجارت جهانی و بازارهای انرژی به وجود آورده بود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله سایبری به بانک‌های بزرگ ایران؛ خدمات بانکی با اختلال روبه‌رو شد

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که بررسی‌های فنی انجام‌شده تأیید می‌کند که علت این اختلالات یک حمله سایبری بوده است.

Published

on

شماری از بانک‌های بزرگ ایران روز شنبه در پی یک حمله سایبری با اختلال گسترده در خدمات بانکی مواجه شدند.

براساس اعلام کمیته هماهنگی بانک‌های دولتی ایران، این حمله سایبری چهار نهاد مالی بزرگ از جمله بانک ملی ایران، بانک صادرات ایران و بانک تجارت را تحت تأثیر قرار داده است.

در نتیجه این رویداد، خدمات بانکداری آنلاین و موبایلی، دستگاه‌های خودپرداز (ATM)، پایانه‌های فروش (POS) و برخی تراکنش‌های بانکی با اختلال مواجه شدند.

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که بررسی‌های فنی انجام‌شده تأیید می‌کند که علت این اختلالات یک حمله سایبری بوده است.

بانک‌های آسیب‌دیده اعلام کرده‌اند که تیم‌های فنی بلافاصله پس از شناسایی این حمله، اقدامات احتیاطی لازم را برای حفاظت از اطلاعات مشتریان و زیربنا‌های بانکی روی دست گرفته‌اند.

در همین حال، مسئولان کمیته هماهنگی بانک‌های دولتی ایران گفته‌اند که روند ترمیم و بازیابی سیستم‌ها آغاز شده و بخش زیادی از مشکلات برطرف شده است.

مقام‌ها همچنین تأکید کرده‌اند که تاکنون هیچ نشانه‌ای از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مشتریان مشاهده نشده و گزارشی از نشت اطلاعات بانکی منتشر نشده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!