Connect with us

رویداد های اخیر

ایران پیشنهاد نشست سه‌جانبه با افغانستان و سازمان ملل برای رسیدگی به بحران مهاجرین را مطرح کرد

فیلیپو گراندی نیز در این نشست با قدردانی از میزبانی ایران، تأکید کرد که روند بازگشت مهاجرین افغان باید تدریجی انجام شود تا فشار ناگهانی بر حکومت سرپرست افغانستان وارد نشود.

منتشر شده

در

ایران پیشنهاد برگزاری نشست سه‌جانبه‌ای میان امارت اسلامی افغانستان، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) و مقامات ایرانی را برای یافتن راهکارهای هماهنگ جهت حل بحران جاری مهاجرین افغان مطرح کرد.

این پیشنهاد در جریان دیدار سطح‌بالایی که روز سه‌شنبه، ۳۱ سرطان ۱۴۰۴ در تهران میان اسکندر مؤمنی، وزیر داخله ایران، و فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، انجام شد، ارائه گردید.

در این دیدار، مؤمنی پیشنهاد برگزاری نشست سه‌جانبه میان ایران، حکومت سرپرست افغانستان و کمیشنری عالی سازمان ملل در امور مهاجرین را مطرح کرد. او تأکید کرد که ایران آماده گفتگو است، به‌شرطی که نهادهای بین‌المللی نقش ضمانتی داشته باشند.

مؤمنی اظهار داشت که: «در بسیاری از کشورهای جهان، افراد دارای اقامت غیرقانونی به‌سرعت اخراج می‌شوند، اما ایران در مواردی که بازگشت مهاجرین خطر جانی داشته باشد یا آنان نیاز فوری به درمان داشته باشند، بازگشت را به تأخیر می‌اندازد.»

او افزود که اکنون ۳ تا ۴ میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند که بسیاری از آن‌ها در کنار مردم ایران در مکاتب، ورکشاپ‌ها و ادارات مشغول فعالیت‌اند و مورد احترام قرار دارند.

درهمین حال، فیلیپو گراندی نیز در این نشست با قدردانی از میزبانی ایران، تأکید کرد که روند بازگشت مهاجرین افغان باید تدریجی انجام شود تا فشار ناگهانی بر حکومت سرپرست افغانستان وارد نشود.

او گفت:«من پیش از این، از وضعیت مهاجرین در داخل افغانستان بازدید کردم. با توجه به چالش‌های اقتصادی و اجتماعی موجود، برگشت فوری ده‌ها هزار تن می‌تواند بحران‌ساز باشد.»

گراندی با اشاره به کاهش کمک‌های جامعه جهانی به ایران، وعده سپرد که تلاش خواهد کرد تا حمایت‌های بین‌المللی برای رسیدگی به وضعیت مهاجرین در ایران افزایش یابد.

از سوی دیگر نادر یاراحمدی، مشاور وزیر امور داخله ایران و رئیس مرکز امور مهاجرین و اتباع خارجی، گفت که اگرچه خدمات زیادی از سوی نهادهای ایرانی برای مهاجرین ارائه می‌شود، اما حجم کمک‌های جهانی بسیار اندک است.

او افزود که: «کمیشنر عالی سازمان ملل شخصاً به بازدید میدانی از وضعیت مهاجرین پرداخته است. اکنون وقت آن رسیده که این مشاهدات به اقدامات عملی و تأمین کمک‌های مالی ویژه از سوی جامعه بین‌المللی مبدل گردد.»

یاراحمدی همچنان تصریح کرد که تنها مهاجرینی که اقامت قانونی دارند، باید از خدمات بهره‌مند شوند و دیگران باید به‌صورت قانونی برگشت داده شوند. با این حال، ایران آماده است تا از مسیر مذاکره با حکومت سرپرست افغانستان و با حضور نهادهای بین‌المللی، راه‌حل مشترکی برای بحران مهاجرت بیابد.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!