Connect with us

رویداد های اخیر

ایست‌های بازرسی طالبان در بزرگ‌راه ‌های کشور

منتشر شده

در

طالبان در بخش‌هایی از بزرگ‌راه‌های کشور حضور دارند و پیوسته ایست‌های بازرسی ایجاد می‌کنند .

برخی راننده‌ها و مسافران می‌گویند، در هر چند صد متری بزرگ‌راه کابل-غزنی و کندهار طالبان ایست بازرسی دارند و با توقف موترها، سراغ نظامیان را می‌گیرند.

از سوی دیگر، برخی شهروندان می‌گویند، بارها گواه بوده‌ اند که طالبان در بزرگ‌راه کابل-شمال، در ایست‌های بازرسی به پرس و پال از مسافران پراخته اند.

عبدالوکیل، یک راننده در بزرگ‌راه کابل-غزنی میگوید: “هر روز تهدید است، سواری (مسافر) که بالا میکنم پرسان میکنم که نظامی باشد برایش می‌گویم که نرو، چراکه طالبان پایینش (پیاده اش) می‌کنند.”

بزرگ‌راه کابل به سوی غرب کشور، بخش‌های زیاد ناامن دارد؛ به ویژه جاده میدان وردگ به سوی غزنی و جاده غزنی تا زابل و کندهار؛ به گفته شهروندان، در هر چندصد متر این بزرگ‌راه ایست طالبان وجود دارد و از مردم بازرسی می‌کنند.

جاوید، باشنده کندهار میگوید: “در راه میریم از میدان شهر که تیر شویم دیگر تمام راه چک پاینت (ایست‌بازرسی) است، در هر صد متر.”

در همین حال، گفته میشود که تحرک‌های طالبان در بزرگ‌راه کابل – شمال هم افزایش یافته است؛ تحرک از ولسوالی‌های کابل گرفته تا ایست بازرسی در مسیر بخش‌هایی از بغلان به سوی بلخ و کندز.

محمد عثمان شیرزی، پزشک در بغلان میگوید: “من با چشم خود دیدم که افراد را پایین می‌کنند، موفق شدم تا فرار کنم.”

محمد رووف رستم، فعال مدنی بغلان میگوید: “بغلان به هلمند ثانی مبدل شده، هیچ شاهراهی امن نیست و تصمیمی برای مصوونیت مردم وجود ندارد.”

اما سوال اساسی اینجاست که چرا طالبان تمرکز و تحرک‌های شان در بزرگ‌راه‌ها را افزایش داده‌اند؟

ظاهر عظیمی، آگاه امور نظامی میگوید: “حضور نظامی در شاهراه‌ها برای طالبان مهم است، از یک‌ سو حضور خود را به مردم نشان می‌دهند و در سوی دیگر، درآمد از این طریق بدست می‌آورند.”

وزارت داخله هم می‌پذیرد که طالبان در بخش‌های بزرگ‌راه‌ها تحرک دارند.

طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله میگوید: “تامین امنیت شاهراه برای رهبری وزارت داخله اولویت است، گاهی گروه طالبان به شکل پراکنده در این بخش‌ها تحرک دارند و با انفجار پل و پلچک‌ها برای مردم مزاحمت می‌کنند.”

بر بنیاد توافق‌هایی که در روند صلح روی کاهش خشونت‌ها وجود داشت، یک بخش متمرکز بر امنیت بزرگ‌راه‌ها بود، اما دیری‌ست که بزرگ‌راه هم‌چون ناامن‌ترین بخش‌های از کشور باقی مانده‌ است.

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، مسئولان در اداره محلی هرات می‌گویند که از اثر سرمای شدید در مسیر مهاجرت غیرقانونی به ایران، سه مهاجر افغان در ولسوالی کهسان این ولایت جان خود را از دست داده‌اند و یک چوپان نیز به همین سبب در این ولسوالی جان باخته است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی دفتر والی هرات، گفته است که برخی آمار و تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی در مورد این رویداد قابل استناد نیست.

به گفته او، تحقیقات بیشتر جریان دارد تا روشن شود که آیا افرادی در آن‌سوی مرز جان باخته‌اند یا خیر.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!