Connect with us

رویداد های اخیر

ایست‌های بازرسی طالبان در بزرگ‌راه ‌های کشور

منتشر شده

در

طالبان در بخش‌هایی از بزرگ‌راه‌های کشور حضور دارند و پیوسته ایست‌های بازرسی ایجاد می‌کنند .

برخی راننده‌ها و مسافران می‌گویند، در هر چند صد متری بزرگ‌راه کابل-غزنی و کندهار طالبان ایست بازرسی دارند و با توقف موترها، سراغ نظامیان را می‌گیرند.

از سوی دیگر، برخی شهروندان می‌گویند، بارها گواه بوده‌ اند که طالبان در بزرگ‌راه کابل-شمال، در ایست‌های بازرسی به پرس و پال از مسافران پراخته اند.

عبدالوکیل، یک راننده در بزرگ‌راه کابل-غزنی میگوید: “هر روز تهدید است، سواری (مسافر) که بالا میکنم پرسان میکنم که نظامی باشد برایش می‌گویم که نرو، چراکه طالبان پایینش (پیاده اش) می‌کنند.”

بزرگ‌راه کابل به سوی غرب کشور، بخش‌های زیاد ناامن دارد؛ به ویژه جاده میدان وردگ به سوی غزنی و جاده غزنی تا زابل و کندهار؛ به گفته شهروندان، در هر چندصد متر این بزرگ‌راه ایست طالبان وجود دارد و از مردم بازرسی می‌کنند.

جاوید، باشنده کندهار میگوید: “در راه میریم از میدان شهر که تیر شویم دیگر تمام راه چک پاینت (ایست‌بازرسی) است، در هر صد متر.”

در همین حال، گفته میشود که تحرک‌های طالبان در بزرگ‌راه کابل – شمال هم افزایش یافته است؛ تحرک از ولسوالی‌های کابل گرفته تا ایست بازرسی در مسیر بخش‌هایی از بغلان به سوی بلخ و کندز.

محمد عثمان شیرزی، پزشک در بغلان میگوید: “من با چشم خود دیدم که افراد را پایین می‌کنند، موفق شدم تا فرار کنم.”

محمد رووف رستم، فعال مدنی بغلان میگوید: “بغلان به هلمند ثانی مبدل شده، هیچ شاهراهی امن نیست و تصمیمی برای مصوونیت مردم وجود ندارد.”

اما سوال اساسی اینجاست که چرا طالبان تمرکز و تحرک‌های شان در بزرگ‌راه‌ها را افزایش داده‌اند؟

ظاهر عظیمی، آگاه امور نظامی میگوید: “حضور نظامی در شاهراه‌ها برای طالبان مهم است، از یک‌ سو حضور خود را به مردم نشان می‌دهند و در سوی دیگر، درآمد از این طریق بدست می‌آورند.”

وزارت داخله هم می‌پذیرد که طالبان در بخش‌های بزرگ‌راه‌ها تحرک دارند.

طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله میگوید: “تامین امنیت شاهراه برای رهبری وزارت داخله اولویت است، گاهی گروه طالبان به شکل پراکنده در این بخش‌ها تحرک دارند و با انفجار پل و پلچک‌ها برای مردم مزاحمت می‌کنند.”

بر بنیاد توافق‌هایی که در روند صلح روی کاهش خشونت‌ها وجود داشت، یک بخش متمرکز بر امنیت بزرگ‌راه‌ها بود، اما دیری‌ست که بزرگ‌راه هم‌چون ناامن‌ترین بخش‌های از کشور باقی مانده‌ است.

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!