اخبار ساحوی
بازداشت جنگجویان ایرانی و پاکستانی گروه داعش در ولایت ننگرهار

نیروهای امنیتی افغان، 11 داعشی را در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان بازداشت کرده اند که شهروندان ایران و پاکستان نیز شامل آنان است.
فرمانده پولیس ننگرهار به روز دوشنبه در صحبت با آریانانیوز گفت که گروه داعش تلاش دارد تا در این ولایت پیشروی کند اما آنان تا اندازه ای جلو فعالیت های این گروه را گرفته اند.
عبدالرحمن رحیمی فرمانده پولیس ننگرهار که با خبرنگاران صحبت می کرد گفت: “در جمله افراد بازداشت شده گروه داعش بر علاوه افغان های فریب خورده و کسانیکه غلام بیگانه ها شده اند، اتباع پاکستانی و ایرانی نیز شامل می باشند.”
بازداشت شده گان نیز به جرم شان اعتراف می کنند و می افزایند که در مدارس پاکستان درس خوانده اند.
محمد یاسر، شهروند ایران و عضو گروه داعش گفت: “از ایران، از آزربایجان غربی من را از طریق تلگرام فریب داده اند و به گروه داعش پیوستم، اول از نیمروز آمدم کابل، دو شب را در کابل در هوتل گذراندم و بعداً از کابل به ولسوالی چپرهار رفتم.”
از سوی هم، فخرالدین، شهروند کشور پاکستان و عضو گروه داعش علاوه کرد: “من در پاکستان زندگی کرده ام، آنجا ظالمی بنام عبدالرحمان بود ما را دوپه کرد، ما را آورد، از کرده خود پشیمان هستم، بخاطریکه من آنجا وضعیت اردوی ملی را دیدم بسیار خوشحال شدیم.”
به گفته فرمانده پولیس ننگرهار در جریان 3 هفته گذشته 27 عملیات بر ضد گروهای مخالف مسلح دولت در این ولایت راه اندازی شده است که در نتیجه 214 مخالف مسلح کشته و 61 تن دیگر شان زخمی شده اند.
رحیمی افزود: در جریان این عملیات ها 84 فرد مشکوک بازداشت شده و 43 میل سلاح مختلف النوع با هزاران فیر مرمی و هشت عراده واسطه نقلیه نیز بدست نیروهای امنیتی افتاده است.
از سویی هم به گفته فرمانده پولیس در سه هفته گذشته 48 رویداد جنایی در این ولایت اتفاق افتاده که در پیوند به آن 43 تن بازداشت شده اند.
اخبار ساحوی
رئیس جمهور ایران عادی سازی روابط با اسرائیل را اقدام «واپس گرایانه» خواند

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران روز یکشنبه هرگونه تلاش کشورهای منطقه برای عادی سازی روابط با دشمن سرسخت خود اسرائیل را به عنوان اقدام «ارتجاعی و واپس گرایانه» محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اظهارات در بحبوحه مذاکرات جاری با میانجیگری ایالات متحده بین اسرائیل و عربستان سعودی برای ایجاد روابط رسمی بیان شد. ایالات متحده روز جمعه گفت که این دو کشور به سمت طرح کلی یک توافق حرکت میکنند.
رئیسی در یک کنفرانس بینالمللی اسلامی که در تهران برگزار شد، گفت: «عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اقدامی ارتجاعی و واپسگرایانه از سوی هر دولتی در جهان اسلام است.»
انتظار می رود یک هیئت اسرائیلی روز یکشنبه، چند روز پس از اولین سفر رسمی یک وزیر اسرائیلی به عربستان سعودی، وارد عربستان شود.
عربستان سعودی همچنین روز چهارشنبه برای اولین بار در سه دهه گذشته هیئتی را به کرانه باختری زیر اشغال اعزام کرد تا به فلسطینیان قبل از توافق احتمالی اطمینان دهد.
رئیسی روز یکشنبه هر گونه تلاش برای عادی سازی را «خواست خارجیها» خواند و در عین حال گفت که «تسلیم و سازش» در مورد اسرائیل روی میز نیست.
وی با تاکید بر موضع ایران مبنی بر اینکه بیت المقدس باید «آزاد شود»، گفت: «تنها گزینه همه رزمندگان در سرزمین اشغالی و جهان اسلام، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان است.»
در سال ۱۹۶۷ اسرائیل قدس شرقی را که فلسطینیان آن را پایتخت آینده کشور پیشنهادی خود میدانند، اشغال و سپس آن را ضمیمه کرد.
توافق بین اسرائیل و عربستان سعودی به دنبال توافق ابراهام با میانجیگری ایالات متحده خواهد بود که بر اساس آن اسرائیل در سال ۲۰۲۰ روابط دیپلوماتیک با سه کشور عربی برقرار کرد.
رئیسی ماه گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «هرگونه رابطه کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی خنجری به پشت فلسطینیها خواهد بود.»
ایران و عربستان سعودی، دو قدرت منطقه ای، روابط خود را که از سال ۲۰۱۶ بر اساس توافقی با میانجیگری چین در ماه مارچ اعلام شد، از سر گرفتند.
اخبار ساحوی
پاکستان استخبارات هند را به دست داشتن در انفجار مرگبار مستونگ متهم کرد

شمار قربانیان انفجار بزرگ در مسجدی در پاکستان در روز شنبه به ۵۹ نفر افزایش یافت و دولت سازمان استخباراتی هند را به دست داشتن در آن متهم کرد.
به گزارش رویترز، انفجار روز جمعه در مسجدی در مستونگ در ایالت جنوبی بلوچستان توسط یک بمبگذار در نزدیکی موتر پولیس در ساحه ای که مردم برای برگزاری مراسم تجلیل از میلاد حضرت محمد (ص) جمع شده بودند، رخ داد.
مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده اند که هند از گروه های خشن در پاکستان حمایت می کند – ادعاهایی که هند همیشه آن را رد کرده است.
سرفراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان به رسانه ها در کویته، مرکز بلوچستان گفت: «نهادهای ملکی، نظامی و همه نهادهای دیگر به طور مشترک علیه عناصر دخیل در بمب گذاری انتحاری مستونگ حمله خواهند کرد.»
وی گفت: «سازمان استخباراتی هند در این حمله انتحاری دست داشته است». او جزییات یا شواهدی در مورد این ادعا ارائه نکرد.
وسیم بیگ، سخنگوی اداره صحت ایالت بلوچستان، گفت که از روز جمعه هفت نفر دیگر در شفاخانه جان خود را از دست داده اند که باعث افزایش تلفات شده است، و افزود که وضعیت بیماران بیشتری همچنان وخیم است.
دومین حمله روز جمعه به مسجدی در شمال خیبر پختونخوا دست کم پنج کشته برجای گذاشت. پولیس روز شنبه گفت که DNA مهاجم انتحاری را برای تجزیه و تحلیل ارسال کرده است.
هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است. افزایش حملات شبهنظامیان در ایالتهای غربی پاکستان بر آمادگیهای انتخاباتی و کمپاین مردمی در آستانه انتخابات سراسری جنوری سایه افکنده است، اما تاکنون این حملات بیشتر نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.
تحریک طالبان پاکستان که مسئول برخی از خونین ترین حملات در پاکستان از زمان تشکیل این گروه در سال ۲۰۰۷ است، مسئولیت انفجارهای روز جمعه را رد کرد.
اخبار ساحوی
حمله انتحاری در جنوبغربی پاکستان دستکم ۵۲ کشته برجای گذاشت

مقامات امنیتی و صحی پاکستان امروز (جمعه، ۷ میزان) اعلام کردند که در نتیجه یک حمله انتحاری در ایالت بلوچستان این کشور به تجمعی به مناسبت میلاد پیامبر اسلام، دستکم ۵۲ تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
منیر احمد، معاون تحقیقات پولیس ایالت بلوچستان به خبرگزاری رویترز گفت: «بمبگذار خود را در نزدیکی موتر معاون پولیس منفجر کرد.»
احمد تصریح کرد که این انفجار در نزدیکی مسجدی که شاهد تجمع مردم به مناسبت میلاد پیامبر اسلام بود، اتفاق افتاد.
درهمین حال، سرافراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان این انفجار را «اقدامی فجیع و جنایتکارانه» توصیف کرده است.
به گفته منابع محلی، زخمیهای این انفجار به شفاخانههای شهر مستونگ انتقال داده شدهاند.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت انجام این انفجار را برعهده نگرفته است. همزمان، گروه تحریک طالبان پاکستان نقش خود در این انفجار را رد کرده است.
مناطق غربی پاکستان در ماههای اخیر با نزدیک شدن به زمان انتخابات پارلمانی در جنوری آینده، شاهد حوادث خونین زیادی بوده است.
ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان نیز در ماه جون گذشته شاهد یک حمله انتحاری در تجمع سیاسی یک حزب مذهبی بود که در آن ۴۰ تن کشته شدند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کار روی پروژه «کابل جدید» ادامه دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد
-
ورزش5 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
تجارت1 روز ago
یک فابریکه تولید سیروم به ارزش ۲۵ میلیون دالر در کابل افتتاح شد
-
ورزش3 روز ago
نگاهی به رتبه بازیکنان برتر هر تیم قبل از جام جهانی کریکت
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند