Connect with us

جهان

بالون جاسوسی چین اطلاعات نظامی امریکا را جمع‌آوری کرده است

منتشر شده

در

شبکه خبری ان‌بی‌سی امریکا روز دوشنبه (۱۴ حمل)، گزارش داد که به‌رغم تلاش‌های دولت امریکا، بالون جاسوسی چینی که در سراسر امریکا پرواز می‌کرد، اطلاعات چند سایت نظامی امریکا را جمع‌آوری، و همان موقع به بیجنگ منتقل کرده است.

ان‌بی‌سی به نقل از دو مقام بلند رتبه فعلی امریکا و یکی از مقام‌های بلند رتبه سابق دولت، گزارش داد که بالونی که از بیجنگ اداره می‌شد، توانسته بود پیش از سرنگون شدن به دست اردوی امریکا در چهارم فبروری، چندین بار از روی برخی از مناطق حساس رد شود.

به گزارش ان‌بی‌سی، این سه مقام تایید کردند که بالون یاد شده پیش از سقوط، اطلاعات جمع‌آوری شده را به بیجنگ منتقل کرده است.

ان‌بی‌سی به نقل از این مقام‌ها نوشته است: «اطلاعاتی که چین از طریق سیگنال‌های الکترونیکی جمع‌آوری کرد، می‌تواند از اطلاعاتی که از طریق افراد یا سیستم‌های نظامی جمع‌آوری می‌شود، بیشتر باشد.»

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، دوشنبه، دوم اپریل، به خبرنگاران گفت نمی‌تواند گزارش ان‌بی‌سی را تائيد کند، اما امريکا «قابلیت این بالون را برای جمع‌آوری اطلاعات بیشتر» از بین برد.

اوگفت: «دولت امریکا در حالیکه بالون در حریم هوایی این کشور بود، توانست آن را مطالعه و تجزیه‌و‌تحلیل کند»، و افزود: «اطلاعات مفیدی به دست آوردیم.»

وزارت امور خارجه چین و سفارت این کشور در واشنگتن، بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

زمانی که مقام‌های امریکایی بالون را سرنگون کردند، تاثیر آن را بر امنیت ملی اندک جلوه دادند.

بیجنگ تکذيب می‌کند که بالون برای جاسوسی بوده است. بالون مذکور پیش از سرنگونی به دست اردوی امريکا در اوايل فبروری در ساحل اقيانوس اطلس، يک هفته بر فراز امريکا و کانادا پرواز می‌کرد.

اين حادثه آنتونی بلينکن، وزير امور خارجه امريکا، را به تعویق ديدار برنامه‌ريزی‌شده خود از بیجنگ واداشت، و روابط واشنگتن و بیجنگ را تیره‌تر کرد.

این امر جنجال‌هایی نیز در واشنگتن پدید آورد و موجب جستجوی اردوی امریکا در آسمان‌ برای یافتن اشیای دیگری شد که در رادار دیده نمی‌شوند.

ایالات متحده ۱۷ فبروری اعلام کرد که لاشه بالون را با موفقیت بازیابی کرده و بقایای آن به کارولینای جنوبی فرستاده شده است. کارشناسان در آن محل بالون را تجزیه‌وتحلیل، و تجهیزات آن را بررسی کردند.

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!