Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن از تصمیم خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد

منتشر شده

در

جوبایدن رییس جمهور امریکا می‌گوید که اشرف غنی در مورد اوضاع افغانستان به وی دروغ گفته بود.

آقای بایدن شب گذشته در یک سخنرانی گفت، با آنکه از اشرف غنی اطمینان گرفته بود که نیروهای افغان جنگ خواهند کرد، اما غنی به وی دروغ گفته است.

رییس جمهوری امریکا افزوده که غنی نه تن به صلح داد و نه هم با در برابر طالبان جنگ کرد.

وی گفت: “حقیقت این است که آن چه رخ داد خیلی سریع تر از پیش‌بینی ما بود. چه چیزی رخ داد؟‌ رهبران سیاسی افغانستان جنگ را رها کردند و از کشور فرار کردند. ارتش افغانستان فروپاشید و در مواردی حتی بدون این که بجنگد تسلیم شد.”

جوبایدن غنی را یک فراری گفته و تاکید می کند که با آنکه با رییس جمهور پیشین افغانستان روی مبارزه با فساد، حکومت داری خوب و رسیدن به یک توافق سیاسی از راه گفتگو، تهعد کرده بود، غنی در همه آنها ناکام بوده است.

جوبایدن افزود: “من همچنان از غنی و عبدالله خواستم که از راه دیپلوماسی در جستجوی یک توافق سیاسی با طالبان باشند. این پیشنهاد قاطعانه رد شد. غنی تاکید کرد که نیروهای افغان جنگ خواهند کرد. اما به گونه واضح او دروغ گفت. بعد از آن من گفتگو در مورد دوام حضور مان را ترک کردم.”

آقای بایدن همه ملامتی را بر رهبران افغانستان می اندازد و امریکا را مبرا وضعیت به وجود آمده در افغانستان می داند. وی تاکید دارد که این کشور برای ملت سازی به افغانستان نیامده بود، بلکه هدف آنها مبارزه با هراس افگنی بوده که به باور وی به آن رسیده اند.

رییس جمهوری امریکا گفت:  “ماموریت ما در افغانستان هرگز ملت سازی و یا ایجاد یک دموکراسی متحد و متمرکز نبوده است. بلکه ماموریت نظامیان امریکا از لشکرکشی به افغانستان مبارزه با هراس افگنی و پیشگیری از حملات هراس افگنانه در برابر امریکا از خاک افغانستان بوده است.”

رییس‌جمهور دموکرات امریکا همچنان گفت که پس از خروج کامل نظامیان این کشور از افغانستان-واشنگتن از راه‌های دیگری به دنبال اهداف خود خواهد رفت.

رویداد های اخیر

گفتگوهای هیئت کابل با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل پایان یافت

Published

on

منابع به آریانانیوز می‌گویند که گفتگوهای هیئت امارت اسلامی با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل امروز (سه‌شنبه) به پایان رسیده است.

به گفته منابع، دو طرف در این دیدار درباره ازسرگیری خدمات قونسلگری برای افغان‌ها در حوزه اروپا، ضرورت اقدامات اعتمادسازی، گسترش حضور قونسلگری و روند باعزت بازگشت شهروندان افغان گفتگو کرده‌اند.

این هیئت به رهبری عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، به بروکسل سفر کرده بود و نمایندگان وزارت امور داخله نیز در ترکیب آن حضور داشتند.

این نخستین بار است که یک هیئت از امارت اسلامی به‌گونه رسمی از سوی اتحادیه اروپا به بروکسل دعوت شده و با نمایندگان اروپایی وارد گفتگو می‌شود.

اشتراک‌کنندگان این نشست، گفتگوها را سازنده توصیف کرده و ابراز امیدواری کرده‌اند که این روند زمینه‌ساز پیشرفت‌های مثبت و تأمین حقوق قونسلگری افغان‌های مقیم اروپا شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر شاهراه سالنگ جنوبی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد افغانی امضا شد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که در ادامه روند بازسازی اساسی شاهراه سالنگ، قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر از این شاهراه مهم و ترانزیتی در مربوطات سالنگ جنوبی به امضا رسیده است.

ارزش این قرارداد بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون افغانی اعلام شده و قرار است کار عملی پروژه به‌زودی آغاز شود.

وزیر فواید عامه در مراسم امضای قرارداد گفته است که شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی کشور است و باید کارهای بازسازی آن با دقت، کیفیت و مطابق معیارهای تخنیکی به پیش برده شود.

بر اساس معلومات وزارت، بخش قرارداد شده از ساحه اولنگ آغاز شده و تا جبل‌السراج به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۱۲ متر به شکل اساسی و اسفالتی بازسازی خواهد شد.

همچنین در این پروژه ساخت ۵ پایه پلچک جدید، عریض‌سازی ۳۳ پلچک و ساخت ۶۰۰ متر جویچه در یک طرف سرک نیز شامل است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که سالنگ جنوبی از ساحه تونل الی اولنگ به شکل کانکریتی شامل پلان است که قسمت زیاد آن تکمیل شده و کار متباقی آن جریان دارد.

این وزارت همچنین گفته است که بازسازی شاهراه سالنگ‌ها در سه بخش (سالنگ جنوبی، سالنگ شمالی و خنجان الی دوشی) جریان دارد و تاکنون بخش‌های مختلف از جمله تونل و گالری‌ها در سه طبقه کانکریت به شکل اساسی بازسازی شده است.

 شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ترانسپورتی کشور است که شمال افغانستان را به کابل وصل می‌کند و نقش مهمی در رفت‌وآمد مردم و انتقال کالاهای تجارتی و محصولات زراعتی دارد.

Continue Reading

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117