Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن: بیشتر از این ما هدف مشخصی برای حضور طولانی مدت درافغانستان نداشتیم

منتشر شده

در

جوبایدن رییس جمهور امریکا بار دیگر از تصمیم خروج نیروهای این کشوراز افغانستان دفاع می‌کند و می گوید که این خروچ باید خیلی پیش پایان می یافت.

بایدن در نخستین سخنرانی‌اش پس ازخروج نظامی از افغانستان می‌گوید که ایالات متحده بیشتر از این هدف مشخصی برای ادامه حضور نظامی‌اش در افغانستان ندارد. اما او هشدار می‌دهد که کار آنان با داعش ختم نشده و برای سرکوب این گروه از راه هوا باز خواهند گشت.

جوبایدن رییس جمهور امریکا، در نخستین سخنرانی‌اش پس از تکمیل روند خروج نظامی امریکا از افغانسان، بار دیگر ازین تصمیم دفاع می کند و می‌گوید که ادامه حضور نظامی بیشتر ازین در افغانستان به منافع ملی ایالات متحده کمکی نمی‌کند.

جو بایدن گفت:”من از ادامه دادن جنگی خودداری کردم که بیشتر از این به سود منافع ملی ایالات متحده نیست.بیشتر از این ما هدف مشخصی برای حضور طولانی مدت در افغانستان نداشتیم. پس از ۲۰ سال جنگ در افغانستان، من نخواستم یک نسل دیگری از پسران و دختران امریکا را برای جنگی بفرستم که باید خیلی پیش پایان می‌یافت.”

به گفته بایدن، تنها منافع آمریکا در افغانستان جلوگیری از تبدیل شدن این کشور به لانه امن هراس‌افگنی است. از جمله داعش که مسولیت حمله انتحاری را در هنگام روند تخلیه در فرودگاه کابل بر دوش گرفت.

بایدن دراین باره گفت “با داعش، ما هنوز با شما کار خود را تمام نکرده ایم. من به عنوان فرمانده کل قوا، معتقدم که بهترین راه برای حفظ امنیت و امنیت ما در استراتژی سخت، نابخشودنی، هدفمند و دقیق است که پس از هراس‌افگنی دنبال می‌شود. تهدید هراس‌افگنی هنوز وجود دارد، اما رویکرد آن تغییر کرده است و نیاز به تغییر استراتژی ما دارد”.

در سوی دیگر وزیر خارجه امریکا می گوید که تمام دیپلومات های این کشور از افغانستان خارج شده اند و درحال حاضر فعالیت‌های دیپلوماتیک این کشور در افغانستان به حالت تعلیق در آمده است.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفت: “امریکا در صورتی با حکومت به رهبری طالبان همکاری خواهد کرد که این حکومت منافع ایالات متحده را تامین، ثبات در افغانستان و منطقه را برقرار و از دستاوردهای دو دهه گذشته محافظت کند.”

این درحالی است که جوبایدن از بهر خروج شتاب زده از افغانستان زیر انتقادهای شدید در امریکا و برخی کشورهای دیگر قرار دارد.خروجی که برخی ها آن را غیرمسوولانه می‌گویند و باور دارند زمینه را برای جنگ‌های دیگر در افغانستان فراهم خواهد کرد.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!