Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن می‌گوید مهلت اول ماه مه برای خروج به “دلایل فنی” عملی نیست

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که رییس جمهور امریکا گفته است که مهلت اول ماه می برای خروج نیروها از افغانستان به دلایل فنی عملی نیست.

جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، که روز گذشته (پنجشنبه ۶حمل ۱۴۰۰) در نخستین کنفرانس خبری از زمان آغاز به کارش در کاخ سفید سخنرانی می‌کرد گفته است که “خیلی دشوار” است که مهلت اول ماه مه برای خروچ نیروهای این کشور از افغانستان “به دلایل فنی” عملی کرد،اما وی تاکید کرد که کشورش قصد ندارد برای مدت طولانی در افغانستان بماند.

وی در ادامه افزوده است که با متحدان امریکا که در افغانستان نیرو دارند، مشورت می‌کند و افزود آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، در بروکسل با متحدان واشنگتن در ناتو مشورت می‌کند.

آقای جوبایدن در پاسخ به این سوال که آیا سال آینده نیز نیروهای امریکایی در افغانستان حضور خواهند داشت، گفت: “من تصور نمی‌کنم”.

او در مورد شرایط توافقنامه میان امریکا و طالبان که در زمان دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین امضاء شده گفت که:” باید دیده شود که تحت چه شرایطی چه توافق‌های انجام شده است.”

بر اساس توافقنامه امریکا و طالبان که سال گذشته در دوحه امضا شد، امریکا باید نیروهای این کشور را تا اول ماه می از افغانستان بیرون کند.

این در حالی است که روند گفتگوهای صلح میان دولت افغانستان و طالبان با بن بست مواجه شده است.

قرار است با ابتکار ترکیه در اوایل ماه آوریل در نشست مقام‌های ارشد افغانستان و طالبان در استانبول ترکیه، طرح صلح امریکا برای افغانستان که بخشی از آن به ایجاد دولت انتقالی صلح است مورد بررسی قرار بگیرد.

اظهارات آقای بایدن درحالی صورت می گیرد که اچ‌آر مک ماستر، مشاور پیشین شورای امنیت ملی امریکا، دو روز قبل (چهاشنبه، ۴ حمل) گفته است در باره خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نگران است و این اقدام میتواند سبب فاجعه در افغانستان و منطقه شود.

او که در یک مناظره مجازی در انستیتوت “هوور” سخنرانی می‌کرد گفته است که: “من بسیار نگران “پایان جنگ به اصطلاح مسوولانه” در افغانستان استم که می‌تواند نه تنها برای مردم افغانستان بلکه برای مردم منطقه و اروپا فاجعه بار باشد ، همچنین منجر به افزایش خطر سازمان‌های تروریستی و افراطی شود، آیا رییس جمهور جدید امریكا نگران همین اتفاق در افغانستان است كه باعث یك فاجعه انسانی می شود؟”

ماستر گفته است می‌خواهد از رییس جمهور امریکا بخواهد که “تا اصطلاح ختم مسوولانه جنگ را درست استعمال کند و در ادامه افزود که این اصطلاح در سال ۲۰۱۱ هنگام خروج از عراق استعمال شده است.

ماستر افزوده است که:” یقینأ ما میدانیم که چند سال بعد با حضور داعش چیزی اتفاق خواهد افتاد،”

او گفته است که این اقدام امریکا در افغانستان فاجعه به بار خواهد آورد.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!