Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن وضعیت اضطراری امریکا در رابطه به بحران بشری افغانستان را تمدید کرد

منتشر شده

در

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده امریکا، وضعیت اضطراری ملی اعلام شده در فرمان اجرایی خود را با توجه به بحران گسترده بشری در افغانستان و احتمال «تعمیق فروپاشی اقتصادی» در این کشور برای یک سال دیگر تمدید کرد.

در یازدهم فبروری سال ۲۰۲۲، بایدن طی یک فرمان اجرایی برای مقابله با «تهدید غیرمعمول و فوق‌العاده به امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده» که ناشی از بحران گسترده بشری در افغانستان و احتمال تعمیق فروپاشی اقتصادی است، وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده بود.

قصر سفید در اطلاعیه‌ای که سوم فبروری منتشر شده گفته است که بحران بشری گسترده در افغانستان، از جمله نیازهای فوری مردم افغانستان به امنیت غذایی، حمایت معیشتی، آب، خدمات صحی، سرپناه و کمک‌های مرتبط با کووید-۱۹ و احتمال تعمیق فروپاشی اقتصادی در افغانستان هم‌چنان یک تهدید غیرمعمول و فوق‌العاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده محسوب می‌شود.

در اطلاعیه آمده است: «علاوه بر این، حفظ بخشی از دارایی‌های د افغانستان بانک که در ایالات متحده توسط مؤسسات مالی ایالات متحده نگهداری می شود، برای رسیدگی به این وضعیت اضطراری ملی و برای رفاه مردم افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار است.»

قصر سفید خاطر نشان کرده است که وکلای قربانیان تروریزم، دعاوی حقوقی را برای بخشی از دارایی‌های د افغانستان بانک مطرح کرده اند یا در قضیه‌های محاکماتی قصد اقامه دعوا را مطرح کرده اند، اما این دارایی‌ها تحت فرمان اجرایی مسدود شده است.

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!