Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن: کاملاً مخالف اشغال افغانستان و تلاش برای متحد ساختن این کشور بودم

او با اشاره به جنگ حماس و اسرائیل در غزه، گفته که به صدر اعظم اسرائیل توصیه نموده که اشتباه مشابه امریکا را با اشغال غزه مرتکب نشود.

منتشر شده

در

جو بایدن، رئیس ‌جمهور امریکا اعلام کرده که او با «اشغال» افغانستان و تلاش برای متحد ساختن این کشور کاملاً مخالف بوده است.

بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی در نشست سالانه ناتو گفت که وقتی اسامه بن لادن کشته شد، نیروهای امریکایی باید از افغانستان خارج می‌شدند.

او با اشاره به جنگ حماس و اسرائیل در غزه، گفته که به صدر اعظم اسرائیل توصیه نموده که اشتباه مشابه امریکا را با اشغال غزه مرتکب نشود.

او گفت: «زمانی که بلافاصله پس از کشتارهای حماس به اسرائیل رفتم، به کابینه جنگ و صدر اعظم اسرائیل گفتم که اشتباهی را که امریکا بعد از بن لادن مرتکب شد، انجام ندهید.»

بایدن همچنان اظهار کرد که او مخالف تلاش‌ها برای متحد ساختن افغانستان بود، چون این امر ناممکن است.

او گفت: «من کاملاً با اشغال و تلاش برای متحد کردن افغانستان مخالف بودم. زمانی که بن لادن را از بین بردیم، باید بر می‌گشتیم، زیرا هیچ کس هرگز نمی‌تواند آن کشور را متحد کند.»

حضور نیروهای امریکایی در افغانستان پس از ۲۰ سال در آگست ۲۰۲۱ به پایان رسید.

بایدن بارها از تصمیم اش مبنی بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرده است.

ماه قبل، او در یک نشست خبری با رئیس جمهور کینیا گفته بود که احتمال اینکه کسی افغانستان را متحد بسازد، بسیار بعید است.

وی افزوده بود که برای کنترول داعش، راه‌های دیگری غیر از «اشغال» افغانستان وجود دارد.

 

مطالب مرتبط:

بایدن: برای کنترول داعش، راه های دیگری غیر از اشغال افغانستان وجود دارد

ترامپ: خروج نیروهای امریکایی از افغانستان شرم‌آور ترین رویداد در تاریخ ایالات متحده بود

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: اطاعت و وحدت باعث استحکام نظام می‌شود

Published

on

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، گفته است که اطاعت، اتفاق و وحدت از عوامل مهم برای استحکام نظام است و علما باید در تقویت این ارزش‌ها در جامعه تلاش کنند.

او این اظهارات را در دیدار با وزیر تحصیلات عالی، معینان این وزارت، رؤسای مرکزی و رؤسای جامعات دینی و پوهنتون‌های امارتی بیان کرده است.

رهبر امارت اسلامی گفت علما مسئولیت بزرگی در برابر جامعه دارند و باید مردم را با مسائل دینی و احکام شریعت آشنا کنند.

او افزود که اگر علما در مسیر درست حرکت کنند و مسئولان حکومت نیز وظایف خود را به‌درستی انجام دهند، مردم نیز از آنان پیروی خواهند کرد.

مولوی هبت‌الله آخندزاده همچنین از مسئولان پوهنتون‌ها خواست به آموزش و تربیت محصلان توجه جدی داشته باشند و آنان را در کنار آموزش‌های علمی، با مسائل دینی نیز آشنا کنند.

او گفت محصلان در آینده در بخش‌های مختلف حکومت و جامعه، از جمله طب، انجنیری و سایر بخش‌ها، مسئولیت خواهند داشت و مسئولان پوهنتون‌ها باید برای تربیت آنان تلاش بیشتری کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور مالدووا از صدور ویزه برای هیأت امارت اسلامی انتقاد کرد

Published

on

مایا ساندو، رئیس‌جمهور مالدووا، از صدور ویزه برای هیأتی از امارت اسلامی افغانستان انتقاد کرده و گفته است که این سفر به دلیل بی‌اطلاعی برخی مقام‌های دولتی از سیاست کشورشان در قبال امارت اسلامی انجام شده است.

ساندو در مصاحبه با تلویزیون «جورنال تی‌وی» گفت که یکی از معینان وزارت زراعت مالدووا، پیش از درخواست ویزه برای هیأت افغانستان، درباره سیاست حکومت این کشور در قبال امارت اسلامی بررسی نکرده بود.

به گفته او، مقام‌های وزارت خارجه نیز به دلیل مقام بلندپایه فردی که درخواست ویزه را فرستاده بود، تصور کردند که این درخواست قبلاً تأیید شده است.

رئیس‌جمهور مالدووا این موضوع را «شرم‌آور» خواند و خواستار برخورد انضباطی با مسئولان این تصمیم شد.

ساندو گفت: «براساس اطلاعاتی که در اختیار دارم، یکی از معینان وزارت زراعت بررسی نکرده بود که سیاست جمهوری مالدووا در قبال رژیم افغانستان چیست. این موضوع عجیب است.»

او افزود که حکومت به وی گفته است با هدف جلوگیری از تکرار چنین مواردی، با مقام‌های مسئول برخورد انضباطی خواهد شد.

پیش از این، واسیله ساربن، معین وزارت زراعت مالدووا، گفته بود که سفر هیأت افغانستان پس از درخواست یک شرکت مالدووا انجام شده است.

به گفته او، این شرکت تولیدکننده محصولات زراعتی است و محصولات خود را به ازبیکستان صادر می‌کند و می‌خواست بازار فروش خود را در افغانستان نیز گسترش دهد.

ساربن گفت که نمایندگان افغانستان برای آشنایی با روند تولید این محصولات، خواستار سفر به مالدووا شده بودند.

این هیأت به رهبری صدر اعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به مالدووا سفر کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117