Connect with us

رویداد های اخیر

بخش‌هایی از هلمند از وجود طالبان پاکسازی شد

منتشر شده

در

وزارت دفاع ملی امروز (چهارشنبه، ۷ عقرب) از پاکسازی حوزه های چهارم و دهم شهر لشکرگاه از وجود طالبان خبرداده است.

این وزارت گفته است که در این عملیات پاکسازی دست کم ۱۰۰ طالب مسلح کشته و زخمی شده اند و شماری شان هم عقب زده شده اند.

وزارت گفته است که این عملیات روز دوشنبه برای بازپس گیری بخش‌هایی از این شهر که دو هفته قبل به دست طالبان سقوط کرده بود، آغاز شده است.

چند روز قبل حکومت ادعا کرده بود که در جنگ ولایت هلمند شماری از جنگجویان پاکستانی نیز کشته شده اند؛ ادعایی که از سوی طالبان پذیرفته نشده است.

شب گذشته پس از چندین روز درگیری در این ولایت وزارت دفاع ملی از فرستادن نیروهای قطعات خاص به این ولایت خبر داد.

یاسین ضیا، رییس ستاد ارتش که به این ولایت رفته است میگوید که :” عملیات ما که روز گذشته آغاز شد در مناطق بولان، ناوه و نادعلی پیشرفت‌هایی داشته ایم. دراین عملیات نزدیک به صد نفر دشمن کشته و زخمی شده اند و تنها سه سرباز ما به گونه سطحی زخم برداشته اند و دیگر تلفات نداریم.”

آقای ضیا اطمینان داده است که این نیروها امنیت بهتری را برای باشندگان هلمند تامین خواهند کرد.

وزارت دفاع همچنان گفته است که خانواده‌های بیجا شده در حال برگشت به خانه‌های شان هستند.

یکتن از بیجا شدگان گفته است: “دو هفته قبل طالبان به منطقه ما آمدنند” و به گفته وی آنها مجبور شدند که از منطقه فرار کنند و به لشکرگاه بیجا شوند.

وی گفته است که :”روزگذشته پس از آن که نیروهای امنیتی منطقه ما را از حضور طالبان پاکسازی کردند اکنون دوباره به خانه‌های خود برگشته ایم.”

این در حالی است که هفته گذشته غلام بهاوالدین جیلانی، وزیر دولت در امور حوادث طبیعی گفته است که این وزارت ۲۰میلیون افغانی را برای آسیب دیدگان جنگ هلمند اختصاص داده است.

به گفته مقام های محلی، این ولایت تاکنون ۵ تا ۷ هزار بیجاشده نزد نهادهای مربوطه ثبت نام کرده اند.

نیروهای ویژه که به این ولایت فرستاده شده اند می گویند که به دشمن تلفات سنگین وارد کرده اند و نیروها در حال پیشروی هستند.

همچنان در آغاز این هفته (یک شنبه شب) معاون والی نام نهاد طالبان مولوی عفور کسی که گفته می شود رهبری جنگ در برابر نیروهای امنیتی در ولایت هلمند را رهبری می کرد در ولسوالی نهرسراج از سوی نیروهای افغان بازداشت شده است.

این در حالی است که جنگ ولایت هلمند واکنش های داخلی و بین المللی را به همراه داشته است و از طالبان خواسته اند که خشونت‌ها را کاهش دهند.

خشونت ها در کشور در حالی شدت یافته اند که گفتگوهای صلح در دوحه با بن بست روبرو شده است و هر دو طرف گفتگوکننده به تسهیل کننده روند چشم دوخته اند.

روزگذشته (سه شنبه ۶ عقرب) دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما در گزارش تازه‌ای که گفت که در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۲۱هزار غیر نظامی جان باخته اند و بیش از ۳۸هزار تن دیگر زخم برداشته اند.

در این گزارش همچنان آمده است که شروع مذاکرات میان افغان‌ها هم نتوانسته است کاهشی در تلفات غیر نظامیان به میان آورد. هر چند که بر بنیاد گزارش این سازمان تلفات غیر نظامی در ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته میلادی در مجموع ۳۰ درصد کاهش داشته است.

بر بنیاد این گزارش، ۵هزار و ۹۳۹ تن از افراد غیرنظامی کشته و زخمی شده اند که از این میان ۲هزار و ۱۱۷ تن کشته و ۳هزار و ۸۲۲ تن هم زخم برداشته اند.

رویداد های اخیر

بحران آب در افغانستان؛ دسترسی به آب آشامیدنی به چالش بزرگ خانواده‌ها تبدیل شده است

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است.

Published

on

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید که همزمان با کاهش بارندگی و آب‌های زیرزمینی و نیز بازگشت میلیون‌ها مهاجر، جستجو برای آب آشامیدنی برای میلیون‌ها تن در افغانستان به یک چالش روزانه مبدل شده است.

این نهاد گفته است که در بخش‌های شهری و روستایی، دسترسی به آب سالم و مقرون‌به‌صرفه به‌طور چشمگیری محدود شده است.

به گفته این نهاد، بسیاری از خانواده‌ها ناچارند از آب‌های سطحی و غیرایمن استفاده کنند یا مسافت‌های طولانی را برای تهیه آب طی کنند؛ در حالی که زنان و کودکان بیشترین بار این وضعیت را به دوش می‌کشند.

شهرهای بزرگی چون کابل، کندهار و مزار شریف نیز با فشار روزافزون بر منابع آبی مواجه‌اند. به گفته صلیب سرخ، این موضوع ناشی از رشد سریع جمعیت و استخراج بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است. در بسیاری از بخش‌ها، خانواده‌ها به چاه‌های شخصی یا آب‌رسانی توسط تانکرها متکی هستند.

در کندهار، وضعیت به‌گونه‌ای خاص وخیم توصیف شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از چاه‌ها خشک شده‌اند و سطح آب در برخی دیگر به عمق بیش از ۱۰۰ متر رسیده است.

فضل‌الرحمان، یکی از بزرگان محل در ناحیه نهم کندهار، گفته است: «آب مهم‌ترین مشکل جامعه ما است. حتی چاه‌های عمیق نیز آب کافی نمی‌دهند و بیشتر خانواده‌ها توان حفر چاه شخصی را ندارند.»

او افزوده است که این بحران پیامدهای اجتماعی نیز داشته و در برخی موارد، کودکان برای کمک به خانواده‌های‌شان از رفتن به مکتب باز می‌مانند. به گفته او، «آن‌ها صبح زود می‌روند و عصر با چند سطل آب برمی‌گردند که برای نیازهای روزانه کافی نیست.»

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است. در کندهار، یک پروژه ارتقای سیستم آب‌رسانی در حال اجرا است که انتظار می‌رود حدود ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ تن از آن بهره‌مند شوند.

به گفته این نهاد، برنامه‌های آن در سال ۲۰۲۵ دسترسی به آب را برای بیش از ۷۷۵ هزار تن در مناطق شهری و حدود ۱۶۰ هزار و ۳۰۰ تن در مناطق روستایی بهبود داده است.

با این حال، این نهاد هشدار داده است که وضعیت کلی همچنان بحرانی است. به گفته صلیب سرخ، کمبود آب بر بخش زراعتت—که منبع اصلی درآمد بسیاری از مردم است—تأثیر منفی گذاشته و با کاهش آبیاری و تولید محصولات، خطر ناامنی غذایی و سوءتغذیه را افزایش داده است.

همچنین دسترسی محدود به آب پاک، خطر شیوع بیماری‌های ناشی از آب آلوده را، به‌ویژه در میان جمعیت‌های آسیب‌پذیر و آواره، افزایش می‌دهد.

این سازمان افزوده است که کمبود آب می‌تواند تنش‌ها میان جوامع را بر سر منابع محدود تشدید کند، به‌ویژه در مناطقی که با خشکسالی روبه‌رو هستند.

صلیب سرخ برای رسیدگی به نیازهای فوری و چالش‌های درازمدت گفته است که سیستم‌های آبیاری، کانال‌ها و کاریزها را بازسازی کرده تا دسترسی به آب بهبود یابد و تاب‌آوری جوامع افزایش پیدا کند.

این نهاد همچنین گفته که در بحران‌های اخیر، از جمله پس از زلزله کنر و تنش‌های میان افغانستان و پاکستان، خدمات اضطراری آب و صحت را برای بیش از ۲۷ هزار تن فراهم کرده است.

با این همه، صلیب سرخ تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه به‌تنهایی برای حل بحران آب در افغانستان کافی نیست.

به گفته این نهاد، راه‌حل‌های پایدار نیازمند سرمایه‌گذاری درازمدت در زیربنا‌های آبی، مدیریت بهتر منابع، حفاظت از منابع آب و هماهنگی بیشتر میان نهادهای ملی و جوامع محلی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گروه بین‌المللی بحران: تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است

Published

on

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است و دو طرف برای جلوگیری از حملات مرگبار، باید به دیپلوماسی برگردند.

این نهاد در اعلامیه‌ای گفته است که حمله مرگبار هفته گذشته بر شفاخانه معتادین در کابل، نقطه عطفی در تشدید تنش‌ها بوده و سطح درگیری‌ها را به طور قابل توجهی بالا برده است.

بر اساس این ارزیابی، تبادل حملات هوایی و توپخانه‌ای میان دو طرف، روابط از قبل شکننده کابل و اسلام‌آباد را به سمت یک تقابل مستقیم سوق داده است.

گفتنی است که در حمله هوایی بر شفاخانه ۲۰۰۰ بستر امید در کابل، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ تن دیگر زخمی شدند.

پاکستان افغانستان را متهم می‌کند که به گروه‌های مسلح، به‌ویژه تی‌تی‌پی، پناه داده است؛ اتهامی که کابل آن را رد کرده است.

در مقابل، مقام‌های افغان حملات پاکستان را نقض حاکمیت ملی دانسته و آن را «غیرقابل توجیه» عنوان کرده‌اند.

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که ادامه این روند می‌تواند به یک درگیری گسترده‌تر منجر شود، به‌ویژه در شرایطی که بی‌اعتمادی میان دو کشور عمیق‌تر شده است.

این نهاد گفته است همه نشانه‌ها به افزایش خشونت اشاره دارد، اما پاکستان با وجود مصارف زیاد در جنگ کمتر سود خواهد برد.

طبق گزارش، جنگ با پاکستان ممکن است حمایت از امارت اسلامی را افزایش داده باشد، زیرا افغان‌ها علیه یک دشمن مشترک متحد شده‌اند، اما این جنگ افغانستان را در صحنه بین‌المللی منزوی‌تر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رژیم نظامی پاکستان بار دیگر آتش‌بس را نقض کرد

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که امروز یکشنبه، ساعت ۹:۳۰ صبح، یک گلوله هاوان رژیم نظامی پاکستان در منطقه شانپت ولسوالی ناری ولایت کنر اصابت کرد که منجر به شهادت یک غیرنظامی و زخمی شدن یک تن دیگر شد.

به گفته وی، فرد زخمی یک زن می‌باشد.

فطرت می‌افزاید که ملیشه‌های رژیم نظامی پاکستان همچنان در ولسوالی شکین ولایت پکتیکا به یک موتر غیرنظامی شلیک کردند، اما این حادثه تلفات جانی نداشت.

حکومت پاکستان پیش از این اعلام کرده بود که به مناسبت عید فطر، حملات این کشور به افغانستان تا دوشنبه شب متوقف خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!