Connect with us

رویداد های اخیر

بخش‌هایی از هلمند از وجود طالبان پاکسازی شد

منتشر شده

در

وزارت دفاع ملی امروز (چهارشنبه، ۷ عقرب) از پاکسازی حوزه های چهارم و دهم شهر لشکرگاه از وجود طالبان خبرداده است.

این وزارت گفته است که در این عملیات پاکسازی دست کم ۱۰۰ طالب مسلح کشته و زخمی شده اند و شماری شان هم عقب زده شده اند.

وزارت گفته است که این عملیات روز دوشنبه برای بازپس گیری بخش‌هایی از این شهر که دو هفته قبل به دست طالبان سقوط کرده بود، آغاز شده است.

چند روز قبل حکومت ادعا کرده بود که در جنگ ولایت هلمند شماری از جنگجویان پاکستانی نیز کشته شده اند؛ ادعایی که از سوی طالبان پذیرفته نشده است.

شب گذشته پس از چندین روز درگیری در این ولایت وزارت دفاع ملی از فرستادن نیروهای قطعات خاص به این ولایت خبر داد.

یاسین ضیا، رییس ستاد ارتش که به این ولایت رفته است میگوید که :” عملیات ما که روز گذشته آغاز شد در مناطق بولان، ناوه و نادعلی پیشرفت‌هایی داشته ایم. دراین عملیات نزدیک به صد نفر دشمن کشته و زخمی شده اند و تنها سه سرباز ما به گونه سطحی زخم برداشته اند و دیگر تلفات نداریم.”

آقای ضیا اطمینان داده است که این نیروها امنیت بهتری را برای باشندگان هلمند تامین خواهند کرد.

وزارت دفاع همچنان گفته است که خانواده‌های بیجا شده در حال برگشت به خانه‌های شان هستند.

یکتن از بیجا شدگان گفته است: “دو هفته قبل طالبان به منطقه ما آمدنند” و به گفته وی آنها مجبور شدند که از منطقه فرار کنند و به لشکرگاه بیجا شوند.

وی گفته است که :”روزگذشته پس از آن که نیروهای امنیتی منطقه ما را از حضور طالبان پاکسازی کردند اکنون دوباره به خانه‌های خود برگشته ایم.”

این در حالی است که هفته گذشته غلام بهاوالدین جیلانی، وزیر دولت در امور حوادث طبیعی گفته است که این وزارت ۲۰میلیون افغانی را برای آسیب دیدگان جنگ هلمند اختصاص داده است.

به گفته مقام های محلی، این ولایت تاکنون ۵ تا ۷ هزار بیجاشده نزد نهادهای مربوطه ثبت نام کرده اند.

نیروهای ویژه که به این ولایت فرستاده شده اند می گویند که به دشمن تلفات سنگین وارد کرده اند و نیروها در حال پیشروی هستند.

همچنان در آغاز این هفته (یک شنبه شب) معاون والی نام نهاد طالبان مولوی عفور کسی که گفته می شود رهبری جنگ در برابر نیروهای امنیتی در ولایت هلمند را رهبری می کرد در ولسوالی نهرسراج از سوی نیروهای افغان بازداشت شده است.

این در حالی است که جنگ ولایت هلمند واکنش های داخلی و بین المللی را به همراه داشته است و از طالبان خواسته اند که خشونت‌ها را کاهش دهند.

خشونت ها در کشور در حالی شدت یافته اند که گفتگوهای صلح در دوحه با بن بست روبرو شده است و هر دو طرف گفتگوکننده به تسهیل کننده روند چشم دوخته اند.

روزگذشته (سه شنبه ۶ عقرب) دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما در گزارش تازه‌ای که گفت که در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۲۱هزار غیر نظامی جان باخته اند و بیش از ۳۸هزار تن دیگر زخم برداشته اند.

در این گزارش همچنان آمده است که شروع مذاکرات میان افغان‌ها هم نتوانسته است کاهشی در تلفات غیر نظامیان به میان آورد. هر چند که بر بنیاد گزارش این سازمان تلفات غیر نظامی در ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته میلادی در مجموع ۳۰ درصد کاهش داشته است.

بر بنیاد این گزارش، ۵هزار و ۹۳۹ تن از افراد غیرنظامی کشته و زخمی شده اند که از این میان ۲هزار و ۱۱۷ تن کشته و ۳هزار و ۸۲۲ تن هم زخم برداشته اند.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!