Connect with us

رویداد های اخیر

برخی ازچهره های سیاسی حکومت پیشین خواستار آغاز گفتگو‌ها میان افغان‌ها شدند

منتشر شده

در

برخی از چهره های سیاسی حکومت پیشین در نشست امنیت جهانی دوحه از جامعه جهانی خواستند تا فضای مذاکره وگفتگو را برای چهره های سیاسی با امارت اسلامی ایجاد کنند.

این چهره ها تاکید کردند جامعه جهانی به ویژه کشورهای اسلامی مسئولیت دارند تا امارت اسلامی را وادار کنند که اجازه دهند دختران و زنان به کار و تحصیل دسترسی داشته باشند.

حکمت خلیل کرزی، دیپلومات پیشین افغانستان گفت: «فکرمی کنم دو گروه می‌توانند با طالبان (امارت اسلامی) صحبت کنند. اول افغان‌های که همفکر وهم نظر هستند، نه افغان های که متهم به سقوط حکومت سابق هستند. تنها افغان های که هنوز مشروعیت دارند این گفتگوها را رهبری کنند وگروه هایی از مسلمانان از کشورهای جهان که بر طالبان (امارت اسلامی) نفوذ دارند می‌توانند صحبت کنند. هر گفتگوی که در راس آن غرب باشد نمی‌تواند موفق باشد زیرا ادعا می‌شود پروژه غرب است. این گفتگوها می‌تواند به رهبری ومالکیت افغان‌ها باشد و آنان به گونه مستقیم با طالبان (امارت اسلامی) وارد مذاکره شوند.»

آقای خلیل کرزی گفت امارت اسلامی حالا که اداره کل کشور را بدست گرفته است، مسئولیت بیشتر دارد.

او از افغان ها خواست که از گذشته درس بگیرند و فرصت گفتگو را برای ایجاد یک افغانستان امن و با ثبات را از دست ندهند.

آقای خلیل کرزی گفت: «اولویت برای جامعه جهانی اوکراین است. این درست است. اما این یک فرصت را برای ما افغان‌ها فراهم می‌کند تا گردهم بیاییم زیرا غرب دیگر ما را باهم وصل نمی‌کند و برای ما افغان‌ها چیزی که مهم است درس گرفتن از گذشته است. چهره های سیاسی دلسوز باید میکانیزمی ایجاد کنند تا براساس آن اول باهم مذاکره کنند بعداً با طالبان (امارت اسلامی) وارد گفتگو شوند و من خوشبین هستم که طالبان (امارت اسلامی) درنهایت درک خواهند کرد که مسیری را که پیش گرفته اند مهم تر از مسئولیت هایی است که قبل از آگست ۲۰۲۱ داشتند.»

در همین حال، فوزیه کوفی از نمایندگان پیشین پارلمان در این نشست خواست که فضای سیاسی بوجود بیاید تا براساس آن افغان‌ها بتوانند در یک سطح بزرگتر و در یک فضای باز سیاسی با حمایت کشورهای اسلامی با هم مذاکره کنند.

او همچنان از رهبران کشورهای اسلامی خواست بر مقام های حاکم در افغانستان فشار بیاورند تا بگذارند زنان ودختران به کار وتحصیل در افغانستان دسترسی داشته باشند.

فوزیه کوفی گفت: «فضا وجود ندارد. تنها فرصتی که وجود دارد برگزاری چنین نشست ها است. اما درسطح کلانتر خواهان این استیم تا برای انجام گفتگوهای سیاسی، فضای بازتر وفرصت های بهتر در حمایت جامعه جهانی وکشورهای منطقه و جهان اسلام ایجاد شود تا در شرایطی که تمام تمرکز وتوجه جهانی بر جنگ اوکراین است افغان ها بتوانند با هم گفتگو کنند. راهبرد کشورهای اسلامی خیلی مهم است. کشورهای مثل قطر که با طالبان (امارت اسلامی) روابط خوب دارند طالبان (امارت اسلامی) را وادار کنند تا بگذارند دختران به مکتب وپوهنتون بروند.»

درنشست امنیت جهانی دوحه هیچ نماینده‌ای از امارت اسلامی حضور نداشت اما مسئولین امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که برای ایجاد یک حکومت فراگیر تر، تلاش می‌کنند ونیز تماس‌ها با چهره های پیشین سیاسی و نظامی را که خواهان برگشت به افغانستان هستند، ادامه می‌دهند. مسئولین همچنان اطمینان داده اند که هیچ تهدیدی متوجه امنیت جان ومال این چهره ها ازسوی امارت اسلامی نخواهد بود.

رویداد های اخیر

سه مهاجر افغان در سرمای شدید هنگام عبور غیرقانونی به ایران جان باختند

سه مهاجر افغان در سرمای شدید هنگام عبور غیرقانونی به ایران جان باختند

Published

on

منابع محلی می‌گویند که سه مهاجر افغان در نتیجه سرمای شدید هوا در ولایت هرات، هنگام تلاش برای عبور غیرقانونی به ایران جان خود را از دست داده‌اند.

یک مقام نظامی افغانستان که خواسته است نامش فاش نشود روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفته است که این افراد در تلاش برای عبور از مرز افغانستان–ایران، به دلیل سردی هوا جان باختند. به گفته او، یک چوپان نیز در منطقه کوهستانی کوهسان بر اثر سرما جانش را از دست داده است.

براساس معلومات، این مهاجران بخشی از یک گروه بودند که روز چهارشنبه قصد عبور به ایران را داشتند، اما از سوی نیروهای مرزی افغانستان متوقف شدند. این مقام افزود که عملیات جست‌وجو همان شب آغاز شد، اما اجساد قربانیان روز پنج‌شنبه پیدا شد.

در همین حال، آمارهای تازه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) نشان می‌دهد که از ماه جنوری تا پایان ماه نوامبر سال ۲۰۲۵، بیش از ۱.۸ میلیون افغان از سوی مقام‌های ایرانی مجبور به بازگشت به افغانستان شده‌اند؛ بازگشت‌هایی که به گفته این نهاد، بیشتر آن‌ها «اجباری و همراه با فشار» بوده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هشدار داده است که این بازگشت‌های گسترده در شرایط دشوار، فشار سنگینی بر منابع و خدمات محدود افغانستان وارد کرده و خطر جابه‌جایی‌های دوباره، از جمله بازگشت مجدد مهاجران به ایران و پاکستان را افزایش می‌دهد.

هم‌زمان، سازمان عفو بین‌الملل از کشورهای جهان خواسته است تا روند بازگرداندن اجباری افغان‌ها به افغانستان را متوقف کنند و هشدار داده که بازگشت‌کنندگان با «خطر واقعی آسیب‌های جدی» روبه‌رو هستند.

افغانستان که در ماه‌های اخیر شاهد دو زلزله بزرگ بوده و از تغییرات اقلیمی نیز به شدت آسیب‌پذیر است، با چالش‌های متعدد اقتصادی و انسانی دست‌وپنجه نرم می‌کند. این کشور همچنان تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد.

بر اساس اعلام برنامه جهانی غذا، بیش از ۱۷ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی شدید غذایی مواجه‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!