Connect with us

رویداد های اخیر

بررسی وضعیت اجتماعی افغانستان در چهار سال حاکمیت امارت اسلامی

یک متعلم گفت: «اگر مکاتب باز نشود و دختران نتوانند به درس و تحصیل خود ادامه دهند، شاید آینده افغانستان تاریک باشد.»

منتشر شده

در

در جریان چهار سال حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، چالش‌هایی در زمینه حقوق بشر وجود داشته است؛ زیرا دختران برای چهارمین سال پیاپی از رفتن به مکاتب بالاتر از صنف ششم محروم مانده‌اند و همچنان دروازه‌های پوهنتون‌ها نیز به روی آنان بسته است.

در این مدت، اعمال محدودیت‌ها بر فعالیت‌های کاری زنان نیز از چالش‌ اجتماعی به‌شمار می‌رود.

در کنار این، دختران از رفتن به انستیتوت‌های صحی نیز محروم شده‌اند؛ موضوعی که ممکن است در آینده بخش صحی کشور را با مشکلات مواجه سازد.

بسته‌ماندن مکاتب و پوهنتون‌ها بیش از پیش بر روحیه دختران تأثیر منفی گذاشته و آنان را نسبت به آینده‌ای روشن ناامید ساخته است.

یک متعلم به مناسبت چهارمین سالروز بازگشت امارت اسلامی به قدرت گفت: «اگر مکاتب باز نشود و دختران نتوانند به درس و تحصیل خود ادامه دهند، شاید آینده افغانستان تاریک باشد، یعنی به شفاخانه وقتی بریم شاید داکتر زن نداشته باشیم و همچنان در مکاتب شاید استادان زن نداشته باشیم. بیسوادی می‌تواند به نسل‌های آینده ما تأثیر منفی بگذارد.»

یک متعلم دیگر گفت: «من دانشجوی هستم که با تغییر نظام از درس و تحصیل باز ماندم و آرزوی من این است که بتوانم تحصیلات خود را به پایان برسانم. در این چهار سالی که گذشت، هیچ کاری برای دلخوشی دختران برای تحصیل شان صورت نگرفته است. باوجود اینکه ما امیدی نداریم اما بازهم هدف ما این است که بتوانیم تحصیلات خود را به پایان برسانیم.»

با این حال، امارت اسلامی بارها گفته است که برای حل مسئله تحصیل دختران کار جریان دارد.

از سویی هم، اخراج اجباری مهاجرین بخش دیگری از ماجرا در بیش از دو سال گذشته بوده است.

همانند پاکستان، ایران هم اخراج اجباری و جمعی افغان‌ها را روی دست گرفت و در ظرف کمتر از دو ماه گذشته امسال، بیش از یک میلیون تن را به افغانستان برگرداند.

تاکنون بیش از ۴ میلیون مهاجر به کشور برگشته اند و این مهاجرین به سرپناه و کار نیاز دارند.

در همین حال، امارت اسلامی هم بیش از ۵۰ شهرک را در ۲۸ ولایت برای مهاجرین می‌سازد.

هرچند امارت اسلامی بارها خواهان برگشت تدریجی مهاجرین از ایران و پاکستان شد اما اسلام‌آباد و تهران به این خواست کابل پاسخ مثبت ندادند.

در روند اخراج اجباری مهاجرین افغان، آنچه توجه‌ها را به خود جلب کرد، همکاری مردم با مهاجرین بود.

باورها این است که مشکلات عودت‌کنندگان شاید روزی حل شود، اما برخورد نادرست و رفتار زشت نیروهای امنیتی پاکستان و ایران با مهاجرین هرگز فراموش نخواهد رفت.

رویداد های اخیر

تحول: تداوم تعامل افغانستان و سازمان ملل متحد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان قانون تأسیس مرکز منطقه‌ای ملل متحد برای آسیای مرکزی و افغانستان را توشیح کرد

Published

on

قاسم جومارت توقایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، با امضای قانون تأسیس مرکز منطقه‌ای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی، به طور رسمی ایجاد این مرکز را تأیید کرد.

این قانون که روز چهارشنبه به امضا رسید، تفاهم‌نامه میان دولت قزاقستان و سازمان ملل متحد درباره ایجاد این مرکز را تصویب می‌کند و راه را برای آغاز فعالیت نخستین مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد در حوزه اهداف توسعه پایدار هموار می‌سازد.

بر اساس اعلام دفتر ریاست‌جمهوری قزاقستان، این مرکز به عنوان بستری برای ترویج توسعه پایدار، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحد در کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان فعالیت خواهد کرد.

بی بی‌گل ژکسنبای، عضو سنای قزاقستان، هنگام ارائه این لایحه در ۱۱ جون، این مرکز را دارای اهمیت استراتژیک برای کشورش توصیف کرد و گفت ایجاد آن در آلماتی جایگاه این شهر را به عنوان یک مرکز بین‌المللی دیپلوماتیک و تجارتی بیش از پیش تقویت خواهد کرد.

او افزود که این اقدام فرصت‌های بیشتری را برای معرفی اولویت‌ها و منافع ملی قزاقستان در مجامع سازمان مللمتحد فراهم می‌کند، حضور متخصصان قزاقستانی در نهادهای بین‌المللی را افزایش می‌دهد و به ارتقای توانایی‌های حرفه‌ای آنان کمک خواهد کرد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، قزاقستان متعهد شده است از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۹ سالانه سه میلیون دلار به صورت داوطلبانه به این مرکز اختصاص دهد. این بودجه برای تأمین تجهیزات مدرن، زیرساخت‌های تکنالوژی معلوماتی، سیستم‌های ارتباطی و همچنین هزینه‌های عملیاتی مرکز مصرف خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد در واکنش به اتحادیه اروپا: افغانستان به صلح رسیده، اکنون خواهان پیشرفت اقتصادی است

امارت اسلامی همواره تشکیل حکومت فراگیر را موضوعی داخلی دانسته و تأکید کرده است که کشورهای دیگر نباید در این زمینه مداخله کنند.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به تأکید اتحادیه اروپا بر آغاز یک روند سیاسی فراگیر در افغانستان، گفت که صلح و ثبات در کشور تأمین شده و اکنون اولویت افغانستان، دستیابی به رفاه و پیشرفت اقتصادی است.

مجاهد گفت: «صلح و ثبات در افغانستان موجود است و مردم از جنگ، بدبختی، اختلافات و درگیری‌ها نجات یافته‌اند. نیروهای امنیتی قوی داریم که می‌توانند ثبات کشور را حفظ کنند و اکنون نیاز است که اقتصاد افغانستان روی پای خود بایستد و پیشرفت چشمگیری داشته باشد.»

سخنگوی امارت اسلامی همچنین از کشورهای جهان خواست به جای نگرانی درباره افغانستان، روابط و تعاملات خود با این کشور را گسترش دهند. او افزود: «ما خواهان این هستیم که کشورهای دیگر در مورد افغانستان تشویش نداشته باشند و روابط و تعاملات خود را با افغانستان مورد بحث و بررسی قرار دهند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که اتحادیه اروپا در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو، بار دیگر بر آغاز یک روند سیاسی فراگیر در افغانستان تأکید کرده و آن را زمینه‌ساز صلح و ثبات پایدار دانسته است. نمایندگی اتحادیه اروپا همچنین خواستار دسترسی بدون مانع کمک‌های بشردوستانه و تضمین حضور زنان در روند ارائه این کمک‌ها شده است.

امارت اسلامی همواره تشکیل حکومت فراگیر را موضوعی داخلی دانسته و تأکید کرده است که کشورهای دیگر نباید در این زمینه مداخله کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!