Connect with us

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: نزدیک به ۱.۵ میلیون افغان مجبور به بازگشت از کشورهای همسایه شدند

این سازمان تأکید کرد که این کمک‌ها برای کمک به خانواده‌های آسیب‌پذیر در رفع نیازهای عاجل و مقابله با چالش‌های بازسازی زندگی‌شان حیاتی است.

منتشر شده

در

برنامه جهانی غذا (WFP) روز پنج‌شنبه گزارش داده است که تا کنون در سال جاری، نزدیک به ۱.۵ میلیون افغان مجبور شده‌اند از پاکستان و ایران به افغانستان بازگردند.

این سازمان اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ هزار بازگشته در نقاط مرزی، کمک‌های غذایی عاجل و دریافت کرده‌اند، که این امر با حمایت حیاتی کمک‌دهندگان شامل بریتانیا، فرانسه و اتحادیه اروپا ممکن شده است.

این سازمان تأکید کرد که این کمک‌ها برای کمک به خانواده‌های آسیب‌پذیر در رفع نیازهای عاجل و مقابله با چالش‌های بازسازی زندگی‌شان حیاتی است.

پیش از این، تد چایبان، معاون مدیر اجرایی یونیسف در امور اقدامات بشردوستانه و عملیات تدارکاتی، پس از سفر چهارم خود به افغانستان گفته است که در سال روان میلادی بیش از دو میلیون مهاجر، از جمله نیم میلیون کودک، از ایران، پاکستان و شماری از کشورهای آسیای میانه به افغانستان بازگشته‌اند.

به گفته او، تنها در روز چهارم جولای، بیش از ۵۰ هزار تن از ایران وارد افغانستان شده‌اند که بالاترین رقم روزانه در سال روان است.

آقای چایبان تأکید کرد که این موج گسترده بازگشت، فشار زیادی بر جوامع شکننده‌ای وارد کرده که بیش از نیمی از جمعیت آن به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند.

چایبان در جریان سفر خود از مراکز پذیرش مرزی، از جمله اسلام‌قلعه و هرات، بازدید و با خانواده‌های بازگشته دیدار کرده است.

این نهاد بر حمایت ویژه از گروه‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه زنان و کودکان، تأکید کرده است.

چایبان یکی از نگرانی‌های اصلی بازگشت‌کنندگان را تداوم تحصیل دختران عنوان کرده است

به گفته او ممنوعیت آموزش دختران پس از صنف ششم نه تنها آینده آنان، بلکه توسعه افغانستان را نیز به خطر می‌اندازد و یونیسف قویاً از لغو این محدودیت حمایت می‌کند.

یونیسف خواستار رویکردی ایمن، آبرومندانه، داوطلبانه و مرحله‌ای برای روند بازگشت شد و از ایران، پاکستان و افغانستان خواست با برگزاری گفتگو، روند بازگشت‌ها را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که فشار کمتری بر جوامع محلی وارد شود.

این نهاد همچنین از کشورهای کمک‌کننده خواست تا از برنامه‌های بشردوستانه برای بازگشت‌کنندگان، به‌ویژه کودکان و زنان، حمایت مالی کنند.

این درحالیست که سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌او‌ام) اعلام کرده است که طی دو سال اخیر بیش از چهار میلیون مهاجر از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند و با هشدار نسبت به بحران انسانی گسترده، خواستار تأمین بودجه عاجل و همکاری منطقه‌ای برای مدیریت این بحران شد.

رویداد های اخیر

مهدی انصاری، خبرنگار کشور از زندان آزاد شد

Published

on

مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که مهدی انصاری، خبرنگار آژانس خبری افغان در کابل، بعد از سپری کردن یک و نیم سال از زندان بگرام آزاد شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان در اعلامیه‌ای با استقبال از آزادی انصاری تأکید کرده، حقوق بنیادی این خبرنگار که به اتهام همکاری با رسانه‌های تبعیدی و بیرونی محاکمه و به زندان افکنده شد، «به طور جدی» نقض شده است.

گفتنی است که انصاری، روز ۱۴ میزان سال ۱۴۰۳، پس از بازگشت از دفتر کارش در منطقه پل خشک کابل بازداشت شد.

او روز ۱۲ جدی سال ۱۴۰۳، از سوی محکمه ابتدایی کابل به اتهام «تبلیغ علیه امارت اسلامی»، به یک سال و نیم زندان محکوم شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فرید دهقان: حملات راکتی پاکستان به ولسوالی ناری کنر ادامه دارد

Published

on

فرید دهقان، سخنگوی قوماندانی امنیه کنر، می‌گوید که حملات راکتی رژیم نظامی پاکستان در این ولایت هنوز ادامه دارد.

به گفته دهقان، شب‌گذشته از سوی رژیم نظامی پاکستان حدود ۲۵ مرمی گلوله به مناطق دوکلام، بریکوټ و څونګلی در ولسوالی نارۍ این ولایت شلیک و اصابت کرده است و هنوز پرتاب‌های سلاح‌های سنگین نیز ادامه دارد.

این حملات در حالی انجام می‌شود که پیش از این، رژیم نظامی پاکستان از آتش‌بس موقت به مناسبت عید خبر داده بود.
 
Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع ملی پاکستان را به نقض آتش‌بس متهم کرد

Published

on

فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، در پیام عیدی خود گفته است که رژیم نظامی پاکستان در امتداد خط فرضی دیورند آتش‌بس را نقض کرده است.

در پیام عیدی آقای فطرت که وزارت دفاع آن را منتشر کرده، آمده است که در حملات نیروهای پاکستانی در مناطق مرزی، چند غیرنظامی شهید شده‌اند.

فطرت افزود که ادامه حملات پاکستان با وجود برقراری آتش‌بس، «نشان‌دهنده بی‌تعهدی و فریبکاری» این کشور است.

او تصریح نمود که امارت اسلامی برای جلوگیری از وخامت اوضاع، از اقدام متقابل خودداری کرده و همچنان به آتش‌بس پایبند مانده‌ است.

با این حال، وی هشدار داد که در صورت تکرار این حملات، «آتش‌بس بی‌معنا خواهد شد» و امارت اسلامی «پاسخ دندان‌شکن» به حملات پاکستان خواهد داد.

گفتنی است که امارت اسلامی و پاکستان با میانجی‌گری قطر، ترکیه و عربستان سعودی به مناسبت عید فطر به یک آتش‌بس موقت دست یافته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!