Connect with us

رویداد های اخیر

برگزاری نشستی در وزارت خارجه در کابل درباره تاثیر تنش‌ها میان هند و پاکستان

منتشر شده

در

مرکز مطالعات استراتیژیک وزارت امور خارجه می‌گوید که افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان تاثیر منفی بر افغانستان و منطقه خواهد گذاشت.

این مرکز با برگزاری نشست علمی زیر نام «تنش‌ها میان هند و پاکستان و تأثیر آن بر منطقه» گفته است که این دو کشور مجهز به سلاح هسته‌ای وارد جنگ نخواهند شد، بلکه برای مشکل به‌میان آمده راه حل پیدا خواهند کرد.

بر بنیاد اعلامیه وزارت امور خارجه، نور احمد نور، رئیس اول سیاسی این وزارت در این نشست تصریح کرد که اقدامات هند و پاکستان به دنبال کشته شدن گردشگران در کشمیر، بر منطقه به خصوص افغانستان تاثیر گذاشته است.

او اظهار کرد که بسته شدن بندر واگه زیان قابل توجهی بر تجارت افغانستان با هند وارد کرده است.

آقای نور همچنان تاکید کرد که افغانستان با هر دو کشور مشترکات و تعامل مثبت دارد و نمی‌خواهد آنها وارد جنگ شوند.

با این حال، آگاهان در حوزه‌ اقتصادی می‌گویند که کابل بارها قربانی تنش‌های اسلام آباد و دهلی نو شده است، از این‌رو امارت اسلامی باید روی راه‌های بدیل نیز کار کند، به ویژه در بخش دهلیز هوایی و بندرچابهار، تا در صورت بالا گرفتن تنش‌ها میان کشورها، روابط تجارتی افغانستان آسیب نبیند.

عبدالهادی فرهنگ، آگاه مسایل اقتصادی می‌گوید: «بسته شدن بندر واگه بسیار یک تاثیر عظیم بالای اقتصاد افغانستان دارد. البته افغانستان همیشه قربانی تنش‌ها بین هند و پاکستان بوده و آنها فکر نمی‌کنند که افغانستان همیشه در صلح و صلح طلبی بوده و همیشه سیاست بی طرفی خود را حفظ کرده است.»

بالاگرفتن تنش‌ها نتنها افغانستان بلکه کل منطقه را متأثر می سازد؛ اما آگاهان روابط بین الملل به این باورند که ایجاد دولت ملی با سیاست عدم خشونت و عاقلانه در پاکستان، به منازعات منطقوی نقطه پایان خواهد گذاشت. تنش میان هند و پاکستان به دنبال کشته شدن ۲۶ گردشگر در کشمیر زیر اداره هند اوج گرفته است.

محمد عیسی اسحاقزی، آگاه روابط بین الملل می‌گوید: «بسیار ضرور است که نیروهای ملی و آزادیخواه پاکستان یک دولت ملی را ایجاد کنند که هم به حیات و آزادی و برابری شهروندان خود احترام بگذارد و هم به تمامیت ارضی و استقلال همسایه های خود. یک سیاست مدبرانه و عدم خشونت و یک سیاست عاقلانه بر بنیاد منافع ملی و بر بنیاد قوانین بین المللی می‌تواند منازعات منطقوی را حل کند.»

از سوی دیگر، هیأت رهبری اتاق تجارت و سرمایه‌ گذاری به منظور حل مشکلات ترانزیتی تاجران افغان در پاکستان و راه‌حل های آن، با امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه دیدار نموده و خواهان رفع چالش های ترانزیتی در پاکستان شده اند.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: اقتصاد افغانستان در پنج سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است

Published

on

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند افغانستان در پنج سال گذشته در بخش‌های مختلف اقتصادی شاهد پیشرفت بوده و با وجود چالش‌های سیاسی و بسته‌شدن برخی مسیرهای تجارتی، تجارت، صادرات، استخراج معادن و پروژه‌های زیربنایی توسعه یافته است.

بر اساس معلومات ارائه‌شده از سوی مسئولان، ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی ثبات خود را حفظ کرده و در برابر برخی ارزها نیز افزایش یافته است. آنان همچنین از آغاز پروژه‌های بزرگ زیربنایی، افزایش تولیدات داخلی و توسعه فعالیت‌های معدنی خبر می‌دهند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در پنج سال گذشته در بخش‌های معادن، تولید برق، زراعت، ترانسپورت و اتصال منطقه‌ای کارهای مهمی انجام شده است. به گفته او، کار روی پروژه‌های منطقه‌ای مانند تاپی، تاپ و کاسا-۱۰۰۰ نیز جریان دارد.

او گفت: «پروژه تاپی درست است که در خاک افغانستان جریان دارد و ان شاءالله در سال ۲۰۲۶ تکمیل خواهد شد تا هرات. ولی دو فاز دیگر آن مانده که هلمند و کندهار است و بعد به بلوچستان پاکستان وصل می شود. منطقه به این پروژه ها نیاز دارد و باید سیاسی ساخته نشود.»

مسئولان می‌گویند میزان صادرات افغانستان در این مدت دو برابر شده و برای صدها هزار نفر در بخش معادن و پروژه‌های عام‌المنفعه زمینه کار فراهم شده است. افزایش عواید ملی، تأمین بودجه ملی از عواید داخلی، بازسازی شاهراه‌ها و ایجاد تسهیلات در بخش ترانزیت از دیگر مواردی است که حکومت از آن به‌عنوان دستاوردهای اقتصادی پنج سال گذشته یاد می‌کند.

بر اساس آمار وزارت صنعت و تجارت، مجموع تجارت افغانستان در سال گذشته به ۱۳ میلیارد و ۹۳۲ میلیون دالر رسیده است. از این میان، یک میلیارد و ۸۰۷ میلیون دالر صادرات و ۱۲ میلیارد و ۱۲۵ میلیون دالر واردات بوده است.

این آمار در حالی ارائه می‌شود که افغانستان در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ میلادی با مشکلات جدی در روابط تجارتی با پاکستان روبه‌رو شد. پس از درگیری‌ها و بسته‌شدن مسیرهای ترانزیتی میان دو کشور، از جمله گذرگاه تورخم، تجارت میان افغانستان و پاکستان برای مدتی متوقف شد.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا پیش از این پاکستان را متهم کرده بود که در سال‌های گذشته از بستن مسیرهای ترانزیتی به‌عنوان ابزار فشار بر افغانستان استفاده کرده است. ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، نیز پس از تشدید تنش‌ها خواستار توقف تجارت با پاکستان و یافتن مسیرهای بدیل برای انتقال کالاهای افغانستان شد.

بر اساس معلومات وزارت صنعت و تجارت، هند، پاکستان، ازبکستان، امارات متحده عربی، قزاقستان، ایران، ترکیه، چین، عراق و تاجیکستان از مهم‌ترین بازارهای صادراتی افغانستان هستند.

انجیر، کشمش، هنگ و تخم آن، زغال‌سنگ، پنبه، پسته، بادام، زعفران، زردآلو، زیره، سیب، انگور، عسل، نوشابه‌ها، سنگ‌های معدنی، قالین، انار و جلغوزه از مهم‌ترین اقلام صادراتی افغانستان عنوان شده‌اند.

مسئولان امارت اسلامی همچنین می‌گویند تلاش‌ها برای افزایش تولیدات داخلی و کاهش وابستگی به واردات ادامه دارد و افغانستان در سال‌های آینده می‌تواند با توسعه بخش‌های زراعت، معادن، صنعت و ترانزیت، جایگاه خود را در تجارت منطقه‌ای تقویت کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه افغانستان: حادثه در مرز تاجکستان کار «افراد مخرب و فرصت‌طلب» بوده است

وزارت خارجه تاجکستان پس از ادعای نقض حریم هوایی این کشور و کشته‌شدن یک غیرنظامی در منطقه درواز، یادداشت اعتراضی به مقام‌های افغانستان فرستاده است.

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان با ابراز تأسف از کشته‌شدن یک زن در منطقه درواز تاجیکستان، گفته است که این رویداد در نتیجه شلیک گلوله از منطقه مرزی میان افغانستان و تاجکستان توسط «افراد مخرب و فرصت‌طلب» رخ داده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه، در بیانیه‌ای گفته است که این وزارت از حادثه شامگاه ۱۳ آگست و جان‌باختن یک زن از روستای دشتک ولسوالی درواز منطقه خودمختار کوهستان بدخشان تاجکستان، با تأسف آگاه شده است.

بلخی مراتب تسلیت و همدردی وزارت خارجه را به خانواده قربانی و مردم تاجکستان ابراز کرده است.

او افزوده است که اخیراً گزارش‌هایی درباره تلاش برخی «افراد مخرب و فرصت‌طلب» برای ایجاد بی‌نظمی در بخش‌هایی از ولایت بدخشان افغانستان منتشر شده است؛ اقدامی که به گفته او، می‌تواند بر امنیت و ثبات منطقه و فضای اعتماد میان افغانستان و تاجکستان تأثیر منفی بگذارد.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرده است که امارت اسلامی بر حفظ امنیت، ثبات، حسن همجواری و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها متعهد است و اجازه نخواهد داد کسی از خاک افغانستان برای ایجاد بی‌نظمی و برهم‌زدن امنیت استفاده کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که وزارت خارجه تاجکستان پس از ادعای نقض حریم هوایی این کشور و کشته‌شدن یک غیرنظامی در منطقه درواز، یادداشت اعتراضی به مقام‌های افغانستان فرستاده است.

رسانه تاجیکی «آسیا-پلاس» گزارش داده است که دوشنبه از افغانستان خواسته تا به مصونیت مرزهای دولتی تاجکستان احترام گذاشته و برای جلوگیری از تکرار چنین رویدادهایی اقدامات مؤثر روی دست گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه بریتانیا: آینده افغانستان برای مردم این کشور، منطقه و بریتانیا اهمیت دارد

لیندسی افزوده است که عزم و اراده این افراد برای آینده افغانستان اهمیت اساسی دارد.

Published

on

ریچارد لیندسی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، می‌گوید که آینده افغانستان برای مردم این کشور، منطقه و بریتانیا اهمیت دارد و لندن به تعامل، شنیدن دیدگاه‌ها و حمایت از مردم افغانستان ادامه خواهد داد.

او در صفحه ایکس خود، هم‌زمان با پنجمین سالگرد بازگشت امارت اسلامی به قدرت، درباره یک سال فعالیت خود به‌عنوان نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان نوشته است.

لیندسی گفته است که در جریان دیدارهایش در کابل، با مقام‌های امارت اسلامی درباره اولویت‌های بریتانیا گفتگو کرده، اما تأکید کرده است که گفتگو باید با اقدامات عملی همراه باشد.

به گفته او، امارت اسلامی باید به تعهدات خود در زمینه مبارزه با هراس‌افگنی عمل کنند، برای مقابله با تهدیدهای امنیتی منطقه‌ای اقدام کنند و به حقوق زنان و دختران احترام بگذارند.

او از مردم افغانستان به‌عنوان مردمی مهمان‌نواز و شجاع یاد کرده و گفته است که در سفرهایش با شماری از افغان‌های الهام‌بخش، از جمله صنعت‌گران، کارآفرینان، گویندگان رادیو و فعالان جامعه مدنی دیدار کرده است.

لیندسی افزوده است که عزم و اراده این افراد برای آینده افغانستان اهمیت اساسی دارد.

نماینده ویژه بریتانیا گفته است که در جریان فعالیت‌هایش شاهد اجرای کمک‌های بریتانیا در افغانستان بوده است؛ کمک‌هایی که به گفته او برای ارائه خدمات صحی و تغذیه‌ای نجات‌بخش، آموزش کودکان، حمایت از افراد در معرض خطر، ایجاد فرصت‌های معیشتی و افزایش تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی اختصاص یافته‌اند.

او همچنین از برگزاری گفتگوهای مهم با جامعه جهانی درباره ضرورت مشارکت در روند سیاسی افغانستان به رهبری سازمان ملل متحد خبر داده است.

لیندسی گفته است که در لندن نیز با فعالان افغان، کارکنان نهادهای کمک‌رسان و تیم کریکت زنان پناهنده افغانستان دیدار کرده و از این طریق با دیدگاه‌های افغان‌ها از پیشینه‌های مختلف آشنا شده است.

او اعلام کرده است که بریتانیا تعهد دیرینه خود برای حمایت از مردم افغانستان را تمدید کرده است.

بر اساس اعلام لیندسی، بریتانیا طی سه سال آینده سالانه ۱۰۵ میلیون پوند، معادل حدود ۹.۲ میلیارد افغانی، برای حمایت از خدمات نجات‌بخش، آموزش‌های ضروری، حفاظت از افراد آسیب‌پذیر، معیشت و افزایش تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی اختصاص خواهد داد.

لیندسی در پایان گفته است که افغانستان با چالش‌های بزرگی روبه‌رو است، اما مردم این کشور همچنان قدرت و عزم قابل توجهی از خود نشان می‌دهند.

او تأکید کرده است که بریتانیا به تعامل با افغانستان، شنیدن دیدگاه‌های مردم و حمایت از افغان‌هایی که برای ایجاد حکومتی فراگیرتر و آینده‌ای مرفه‌تر تلاش می‌کنند، ادامه خواهد داد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!