Connect with us

رویداد های اخیر

بریتانیا: از تغییر سیاسی در افغانستان به وسیله خشونت حمایت نمی‌کنیم

منتشر شده

در

شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان که در دوحه مستقر است، گفته است که بریتانیا از تغییرات سیاسی از راه خشونت حمایت نمی‌کند.

هوگو شورتر، کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان روز یک‌شنبه، (۲۹ جوزا) در بیانیه گفته است: «بریتانیا از هیچ‌کس، از جمله اتباع افغان که به‌دنبال دستیابی به تغییر سیاسی از طریق خشونت یا هرگونه فعالیتی که خشونت را برای اهداف سیاسی تحریک می‌کند، در افغانستان حمایت نمی‌کند».

این مقام بریتانیا افزوده که کشورش هر گونه حمله تروریستی را نکوهش می‌کند و آن را تاسف‌بار می‌داند.

هوگو شورتر اضافه کرده است که برای ارتقای صلح و ثبات، ارائه حمایت‎های بشردوستانه به مردم افغانستان و رسیدگی به نگرانی‎های مشترک در مورد امنیت، هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان وجود ندارد و «این کاری است که ما انجام می‌دهیم».

دراین بیانیه تاکید شده است، از کسانی که خشونت را برای اهداف سیاسی در افغانستان تحریک می‌کنند، پشتیبانی نکرده و اجازه نمی‌دهد که خاک بریتانیا برای چنین برنامه‌ها کار گرفته شود.

در همین حال، امارت اسلامی افغانستان موضع تازه بریتانیا را در برابر افغانستان می‌ستاید. سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که دوام ثبات در افغانستان به سود تمامی کشورهای منطقه و جهان است و از کشورها جهان خواسته است تا کسانی که اراده شوم در افغانستان دارند، ناامنی را دامن می‌زنند یا به گونه دست به اسلحه می‌زنند، با آنان هیچ نوع تعامل نداشته باشند و آنان را تحریم کنند.

این در حالی است که تاکنون هیچ کشوری حکومت سرپرست امارت اسلامی افغانستان را در افغانستان به رسمیت نشناخته است.

رویداد های اخیر

جمعه‌خان فاتح با نیروهایش در نسی تسلیم شد

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، پس از چند روز فشار و محاصره نیروهای امارت اسلامی در ولسوالی نسی بدخشان، همراه با افرادش تسلیم شده است.

به گفته منابع، با تنگ‌تر شدن حلقه محاصره، فاتح و نیروهای تحت امرش سلاح‌های خود را در مرکز ولسوالی نسی بر زمین گذاشته‌اند.

قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، نیز برای مدیریت وضعیت و اقدام در برابر گروه فاتح به نسی رفته بود.

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه: در پنج سال به حقوق شرعی و قانونی بیش از ۱۱۸ هزار زن رسیدگی شده است

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

Published

on

منصور احمد حمزه، معاون سخنگوی ستره محکمه، می‌گوید در پنج سال گذشته به حقوق شرعی و قانونی ۱۱۸ هزار و ۸۶۹ زن در محاکم افغانستان رسیدگی شده است.

به گفته حمزه، در این مدت به ۱۲ هزار و ۹۷۶ پرونده مربوط به میراث و ملکیت زنان رسیدگی قضایی شده و ۹ هزار و ۲۱ مورد نیز در بخش جمع‌آوری و ثبت معلومات مربوط به میراث زنان تحت کار و بررسی قرار گرفته است.

او افزوده است که در بخش ثبت، تثبیت ملکیت و تأیید اسناد زنان نیز به ۱۸ هزار و ۷۵۰ مورد رسیدگی شده و ۲۲ هزار و ۷۰۳ مورد دیگر مربوط به پروسس اسناد و اقدامات قضایی در زمینه میراث و ملکیت ثبت شده است.

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

حمزه تأکید کرده است که میراث، ملکیت، مهر، نفقه و سایر حقوقی که شریعت اسلامی برای زنان تعیین کرده، حقوق ثابت آنان است و محاکم مکلف‌اند پرونده‌های زنان را با دقت و بی‌طرفی و مطابق شریعت اسلامی و قوانین نافذه بررسی کنند.

او گفته است روند رسیدگی قضایی به حقوق زنان برای تأمین عدالت و جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق آنان ادامه خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه چین برای افغانستان به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرد

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

Published

on

یوه شیاویونگ، نماینده ویژه وزارت خارجه چین برای امور افغانستان، از ۳۰ جولای تا ۸ آگست ۲۰۲۶ به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرده است.

وزارت خارجه چین گفته است که شیاویونگ در جریان سفرش به ترکیه با جهاد ارگینای، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه این کشور، دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو کرده است.

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

وزارت خارجه چین جزئیات بیشتری درباره این دیدارها ارائه نکرده، اما این سفر در حالی انجام شده است که روابط کابل و اسلام‌آباد با چالش‌های امنیتی و سیاسی روبه‌رو است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!