Connect with us

رویداد های اخیر

بسته ماندن گذرگاه افغانستان و پاکستان؛ محصلین و خانواده‌ها در انتظار بازگشایی

بسته ماندن گذرگاه علاوه بر مشکلات محصلین پاکستانی در افغانستان، مشکلاتی را نیز برای افغان‌هایی که در پاکستان تحصیل می‌کنند، ایجاد کرده است.

منتشر شده

در

خبرگزاری فرانسه در گزارشی از وضعیت دشوار محصلین و خانواده‌های پاکستانی و افغان در افغانستان و تأثیرات بسته ماندن گذرگاه‌ها بر آنان خبر داده است.

بر اساس این گزارش، بیش از سه ماه از بسته شدن گذرگاه‌های زمینی بین افغانستان و پاکستان می‌گذرد و محصلین، تجاران و خانواده‌ها همچنان قادر به بازگشت به خانه‌های خود نیستند.

شاه فیصل، ۲۵ ساله از پاکستان که در رشته طب در یکی از پوهنتون‌های افغانستان تحصیل می‌کند، گفت: «ما دلتنگ خانواده‌هایمان هستیم.» گذرگاه‌ها از تاریخ ۱۲ اکتوبر بسته شده و گزینه‌های جایگزین مانند پروازهای هوایی بسیار گران و مسیرهای قاچاق نیز پرخطر هستند.

یک نماینده محصلین پاکستانی افزود که تنها در ولایت ننگرهار حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ محصل پاکستانی به دنبال راهی برای بازگشت به کشورشان هستند. شاه فهد امجد، محصل طب در جلال‌آباد، از هر دو کشور خواست «راه را باز کنند» تا محصلین بتوانند خانواده‌هایشان را ملاقات کنند.

بسته ماندن گذرگاه علاوه بر مشکلات محصلین پاکستانی در افغانستان، مشکلاتی را نیز برای افغان‌هایی که در پاکستان تحصیل می‌کنند، ایجاد کرده است.

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرده است که تا اول جنوری حدود ۱۲۰۰ نفر، از جمله ۵۴۹ محصل، برای بازگشت به کشورشان به سفارت پاکستان در کابل مراجعه کرده‌اند، اما تنها کمی بیش از ۳۰۰ نفر تا پایان دسامبر توانسته‌اند پرواز کنند.

مسیر اسپین بولدک که به پاکستان منتهی می‌شود همچنان مسدود است و رانندگان و تجاران، از جمله خان محمد، ۳۹ ساله، ماه‌هاست قادر به کار و بازگشت به خانه‌های خود نیستند. وی گفت: «همه معیشت ما به این دروازه وابسته است و همه منتظر بازگشایی آن هستیم.»

رویداد های اخیر

Russia-Afghanistan trade doubles in first half of 2026, envoy says

“Trade turnover between our countries is growing. In the first half of this year, it doubled,” Kabulov said.

Published

on

Trade turnover between Russia and Afghanistan doubled in the first six months of 2026, indicating a steady growth trend in economic ties between the two countries, Russian Presidential Special Representative for Afghanistan Zamir Kabulov has said.

According to Russia’s TASS news agency, Kabulov made the remarks on Friday, October 16, during a conference on security in Central Asia and Afghanistan hosted by the Collective Security Treaty Organization (CSTO), the Commonwealth of Independent States (CIS) and the Shanghai Cooperation Organization (SCO).

“Trade turnover between our countries is growing. In the first half of this year, it doubled,” Kabulov said.

He acknowledged that the overall trade figures remain modest but described the increase as significant for Afghanistan, which he said is recovering from two decades of US and NATO military presence.

Moscow Seeks to Sustain Trade Growth

Kabulov stressed that maintaining steady and progressive growth in bilateral trade is important, adding that Russia would work to sustain the current pace of development.

He also said Russia and Afghanistan were building relations based on mutually beneficial and constructive engagement.

The remarks highlight Moscow’s stated intention to strengthen economic cooperation with Afghanistan as regional countries continue discussions on security, stability and development across Central Asia and Afghanistan.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر امارت اسلامی در روسیه: رهبری و مراکز داعش در افغانستان کاملاً نابود شده‌اند

Published

on

گل‌حسن حسن، سفیر امارت اسلامی در روسیه، امروز (جمعه) در نشست مشترک امنیتی سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل و سازمان همکاری شانگهای در مسکو گفت که رهبری و مراکز گروه داعش در قلمرو افغانستان به‌طور کامل نابود شده‌اند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند.

حسن افزود که امارت اسلامی در بیش از پنج سال گذشته، در بخش‌های تأمین امنیت، مبارزه با مواد مخدر و تقویت اقتصاد کشور دستاوردهای چشم‌گیری داشته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمنشی پیمان امنیت جمعی: امارت اسلامی به بازیگر سیاسی درازمدت افغانستان تبدیل شده‌اند

مسادیکوف همچنین بر افزایش هماهنگی میان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برای کمک به روند صلح در افغانستان تأکید کرده است.

Published

on

طلعت‌بیک مسادیکوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، گفته است که امارت اسلامی افغانستان به یک بازیگر سیاسی درازمدت در افغانستان تبدیل شده‌اند و بیشتر کشورهای عضو این سازمان تماس‌های خود با مقام‌های امارت اسلامی را افزایش داده‌اند.

به گفته مسادیکوف، کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تقویت ثبات اجتماعی و کاهش تهدیدهای ناشی از وضعیت افغانستان، روابط دوجانبه خود با مقام‌های امارت اسلامی در کابل را فعال‌تر ساخته‌اند.

همکاری بین‌المللی؛ راهکار مقابله با تهدیدها

سرمنشی این سازمان تأکید کرده است که افغانستان به صلح، ثبات و توسعه اقتصادی نیاز جدی دارد. او گفته است که شکستن چرخه فقر، مقابله با قاچاق مواد مخدر، فعالیت‌های تروریستی، درگیری‌های مسلحانه و دیگر تهدیدها، به همکاری عمل‌گرایانه، هماهنگ و تدریجی جامعه جهانی با افغانستان نیاز دارد.

مسادیکوف همچنین بر افزایش هماهنگی میان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برای کمک به روند صلح در افغانستان تأکید کرده است.

این اظهارات در نشست مشترک نمایندگان این سه سازمان درباره امنیت آسیای میانه و افغانستان مطرح شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!