Connect with us

تجارت

به زودی پروازهای دهلیز هوایی افغانستان به خارج سرگرفته می‌شود

منتشر شده

در

اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گوید که قرار است هفته آینده پروازهای دهلیز هوایی افغانستان به خارج از کشور از سر گرفته شود.

به گفته این اتاق در نخستین پرواز دهلیز هوایی محصولات جغلوزه سیاه افغانستان به خارج صادر خواهد شد. اتاق تجارت همچنان برخورد پاکستان را با بازرگانان افغان انتقاد می‌کند و خواستار ایجاد سهولت‌ها در بنادر تورخم و سپین بولدک است.

معاون اتاق تجارت گروگان گیری پول خزانه افغانستان را از سوی امریکا نیز بر وضعیت اقتصادی کشور نگران کننده می‌داند.

حدود دوماه پیش با روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان همه فعالیت‌های اقتصادی و تجارتی در کشور متوقف شد، حالا با بهبود وضعیت امنیتی و سیاسی، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری در گفتگو با آریانانیوز می‌گوید هفته آینده پروازهای دهلیز هوایی از سر گرفته می‌شود و در نخستین پرواز جلغوزه افغانستان به خارج صادر خواهد شد.

محمد یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گوید که:” پروازها انشاالله آماده است شاید تا چهار یا پنج روز دیگر یعنی هفته آینده انشاالله نخستین پرواز کارگو به خارج صورت می گیرد.”

معاون اتاق تجارت برخورد پاکستان را با بازرگانان افغان خوب نمی داند و خواستار روابط نیک این کشور با تاجران افغان است.

آقای مهمند گفت:” برخوردها خوب نیست ما در تمام بخش‌های اقتصادی همرای تمام دوستان و همسایگان بخاطر بهبود وضعیت اقتصادی خواستار احترام متقابل هستیم.”

آقای مهمند متوقف بودن پول خزانه افغانستان در امریکا را نگران کننده می‌داند و می‌گوید ادامه این وضعیت بحران اقتصادی را در کشور بیشتر می‌سازد.

آقای مهمند دراین باره افزود:” ما خواستار رهایی پول‌های افغانستان شدیم همین سیستم بانکی ما هم که مشکل مواجه است از خاطر بند بودن همین پول‌ها است و تمام پروژه‌های بزرگ متوقف است.”

از سوی دیگر اتاق تجارت بر عادی شدن فعالیت بانکداری نیز تاکید می‌کند و روند تجارت و سرمایه گذاری را وابسته به فعالیت بانکداری میداند.

تجارت

دیدار معین وزارت مالیه قزاقستان با معاون اول د افغانستان بانک

Published

on

هیأتی از قزاقستان به ریاست معین وزارت مالیه این کشور با صدیق الله خالد، معاون اول د افغانستان بانک در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک، آقای خالد در این نشست گفت که این نهاد می‌خواهد به منظور توسعه روابط تجارتی با قزاقستان، روابط بانکی منظم و مؤثر برقرار نماید.

آقای خالد تأکید کرد که تقویت همکاری‌های بانکی می‌تواند زمینه تسهیلات برای تجارت، سرمایه گذاری و تعاملات اقتصادی میان دو کشور را فراهم کرده و سبب ثبات مالی در سطح منطقه گردد.

هیأت قزاقستانی نیز بر اهمیت توسعه همکاری های بانکی و اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده و آمادگی خود را برای گسترش همکاری های مشترک ابراز نمود.

در این نشست همچنین بر ایجاد کمیته های تخنیکی توافق شد تا این کمیته ها از جانب هر دو کشور، بحث های تخنیکی را برای پیشبرد امور انجام دهند.

Continue Reading

تجارت

گفت‌وگوی نمایندگان افغانستان و قزاقستان درباره گسترش تجارت و اتصال منطقه‌ای

سفیر قزاقستان همچنان بر ضرورت اقدام مشترک کشورهای منطقه برای تأمین ثبات پایدار، توسعه اقتصادی و تسهیل روند ترانزیت تأکید ورزید.

Published

on

سردار احمد شکیب، سفیر افغانستان در پاکستان، با یرژان کستافین، سفیر جمهوری قزاقستان در پاکستان، دیدار و در مورد تقویت روابط دوجانبه و پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، دو طرف پیرامون روابط افغانستان–قزاقستان، اتصال منطقه‌ای، پروژه‌های بزرگ زیربنایی و فرصت‌ها و چالش‌های موجود در بخش تجارت منطقه‌ای تبادل نظر کردند. همچنان نقش قزاقستان در حمایت از ثبات منطقه‌ای و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک مورد بحث قرار گرفت.

سفیر افغانستان از حمایت دوامدار و رویکرد سازنده قزاقستان در قبال صلح و توسعه اقتصادی افغانستان قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که نهایی‌شدن توافق‌نامه تجارتی مشترک به ارزش سه میلیارد دالر، منافع ملموسی را نه‌تنها برای دو کشور، بلکه برای کل منطقه به‌همراه داشته باشد.

در همین حال، سفیر قزاقستان با تأکید بر ادامه حمایت کشورش از ثبات و رشد اقتصادی افغانستان، از تلاش‌های قزاقستان در زمینه پیشبرد پروژه‌های مهم اتصال منطقه‌ای، تجارت و همکاری‌های دوجانبه یادآوری کرد. وی افزود که وضعیت کنونی ثبات و امنیت در افغانستان، خوش‌بینی قزاقستان را نسبت به گسترش اتصال منطقه‌ای و تجارت افزایش داده و از تلاش‌های امارت اسلامی در این راستا ستایش کرد.

سفیر قزاقستان همچنان بر ضرورت اقدام مشترک کشورهای منطقه برای تأمین ثبات پایدار، توسعه اقتصادی و تسهیل روند ترانزیت تأکید ورزید.

Continue Reading

تجارت

گمرک ماهیرود در صدر صادرات ایران به افغانستان

والی خراسان جنوبی با تأکید بر جایگاه راهبردی این ولایت در تجارت خارجی ایران، این دستاورد را نتیجه برنامه‌ریزی منظم، تقویت زیربنا‌های مرزی، همکاری فعالان اقتصادی و تلاش نهادهای اجرایی دانست.

Published

on

مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که گمرک ماهیرود در ولایت خراسان جنوبی، در هشت‌ماهه سال ۱۴۰۴، مقام نخست صادرات ایران به افغانستان را در میان ۷۱ گمرک فعال این کشور به‌دست آورده است.

سید محمدرضا هاشمی، والی خراسان جنوبی، در گفت‌وگو با رسانه‌های ایرانی گفته است که در این مدت بیش از یک‌ونیم میلیون تُن کالا از طریق گمرک ماهیرود به افغانستان صادر شده که معادل ۳۶ درصد از مجموع صادرات ایران به این کشور به‌شمار می‌رود.

به گفته او، بر اساس آمار رسمی گمرکات ایران، مجموع صادرات این کشور به افغانستان در هشت‌ماهه سال جاری به بیش از چهار میلیون و ۲۶۲ هزار تُن رسیده که سهم عمده آن از مسیر گمرک ماهیرود انجام شده است.

والی خراسان جنوبی با تأکید بر جایگاه راهبردی این ولایت در تجارت خارجی ایران، این دستاورد را نتیجه برنامه‌ریزی منظم، تقویت زیربنا‌های مرزی، همکاری فعالان اقتصادی و تلاش نهادهای اجرایی دانست.

هاشمی همچنین تصریح کرده است که توسعه صادرات از مسیر گمرک ماهیرود نقش مهمی در رونق اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی و تقویت دیپلماسی اقتصادی این ولایت دارد.

وی افزوده است که با ادامه حمایت از صادرکنندگان و تسهیل روندهای گمرکی، می‌توان سهم خراسان جنوبی از بازار افغانستان و سایر کشورهای هدف را در آینده افزایش داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!