Connect with us

خبرهای تازه

بیشتر از ۲۰۰ حمله نفوذی در میان نظامیان افغان و سربازان خارجی در ۴ سال گذشته

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

یک بررسی آریانا نیوز نشان میدهد که بیشتر عملیات های نفوذی از سوی طالبان در مناطق دور دست افغانستان برای سقوط پاسگاه های امنیتی بوده است. افغانستان در چهار سال گذشته شاهد  نزدیک به دو صد حمله خودی در میان نظامیان افغان و سربازان خارجی بوده است. ارتش اما میگوید که حملات خودی در این اواخر کاهش یافته است و برای مهار کامل آن برنامه دارند.

نفوذ در قطعات نظامی از شیوه های جنگی میباشد كه اخیراً مخالفین دولت با استفاده از آن، حملاتی را بالای نیروهای خارجی و امنیتی افغان انجام می دهند.

در۴ سال گذشته نزدیگ به ۲۰۰ حمله خودی در میان نیروهای امنیتی انجام شده است که مسوولیت بیشتر آنها را گروه طالبان به عهده داشته اند.

عمده ترین موارد حملات نفوذی در میان نیروهای امنیتی قرار ذیل اند:

در سال ۲۰۱۶ طالبان تنها در کندهار و زابل ۷ حمله نفوذی داشته اند که در نتیجه ۲۱ پلیس جان ‌باختند و ۱۷ تن مجروح شدند.

در شش ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی ۶ حمله نفوذی تنها در نظامیان آمریکایی صورت گرفته بود که ۳ کشته و ۱۰ زخمی به جا گذاشته است. در این سال جنرال متیز وزیر دفاع پیشین آمریکا حملات نفوذی را سخت ترین چالش جنگ افغانستان خواند و واشنگتن طرح فرشتگان نگهبان را بر ضد حملات نفوذی شکل داد .

در سال ۲۰۱۸ حمله نفوذی از سوی طالبان بر یک مرکز نظامی در بالابلوک فراه جان چهل سرباز ارتش و پولیس را گرفت.

در همین سال جنرال رازق قدرتمند ترین فرمانده جنوب افغانستان نیز توسط یک عامل نفوذی طالبان ترور شد.

بر اساس گزارش سیگار در سه ماه اخیر سال ۲۰۱۹، سی حمله نفوذی بالای نیروهای امنیتی افغانستان صورت گرفته است.

در طول سال ۲۰۱۹،  ۴۹ مورد بوده که سه ماه اخیر آن افزایش چند برابر را نشان میدهد.

مهمترین حمله این سال، جان‌باختن ۲۳ سرباز ارتش در ولسوالی قرباغ غزنی میباشد.

ظاهر عظیمی، نظامی بازنشسته، میگوید: “بحث کشف و استخبارات است که کار بسیار مشکل است و ضعف و ناتوانی کار های استخباراتی را نشان میدهد.”

حمله پیچیده به بیمارستان سردار داوود خان را ارتش تایید کرده بود که عامل نفوذی داشت اما مشخص نشد که عامل از کدام گروه بود. در آن رخداد، ۵۰ تن جان ‌باختند و بیش از ۱۰۰ تن دیگر زخمی شدند.

در تازه ترین مورد و در تیراندازی فردی که لباس نیروهای امنیتی افغانستان به تن داشت به نیروهای آمریکایی در شرق افغانستان، دو سرباز آمریکایی کشته و شش سرباز دیگر زخمی شدند.

فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی، میگوید: “در سال روان خورشیدی، طالبان با استفاده از نفوذی های خود فقط در دو سه مورد توانستند بالای نیروهای امنیتی حملات تروریستی انجام دهند. امسال میزان حضور و نفوذی های دشمن در میان نیروهای امنیتی و دفاعی کشور به میزان قابل ملاحظه ی کاهش پیدا نموده است.”

اما استخبارات در این مرحله حرف اول را میزند زیرا تمام کارشناسان به این باورند که بخش های کشفی و استخباراتی می توانند طرح حملات خودی را مهار کنند.

کول جیمز کارافانو، معاون رییس پالیسی سیاسی خارجی در بنیاد هریتیج، میگوید:  “پس از آنکه چنین واقعات در سالهای گذشته اتفاق افتاد و نیروهای آمریکایی، ناتو و افغان بالای یکدیگر شلیک کردند، ما یک روند بسیار خوب را برای محدود کردن این چنین حملات براه انداختیم، اما هنوز هم نیاز به یک استخبارات بسیار قوی برای جلوگیری از نفوذ آنها دیده میشود که باید وجود داشته باشد.

نگرانی از تداوم حملات مخالفان بالای نیروهای خارجی و افغان، آنهم در داخل قرار گاه های نظامی، میان مردم و نظامیان پیشین وجود دارد.

گزارشگر: علی اصغری

تکنالوژی

بنیاد بیات اپلیکیشن “من و کودکم” را برای اطفال افغان منتشر کرد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۱)

بنیاد بیات (www.bayatfoundation.org)، بزرگترین نهاد خیریه در افغانستان و همچنان عضو گروه بیات (www.bayat-group.com) در ادامه ارتقاء سطح زندگی افغان‌ها که هدف اساسی آن می‌باشد، ابتکار تازه‌ای را زیر نام رشد در دوران طفولیت راه اندازی کرده است. هدف این برنامه افزایش سطح آگاهی درمورد اهمیت سال‌های آغازین یک کودک و همچنان توانمند سازی والدین و اولیاء است تا اینکه به کودکان شان بهترین آغاز در زندگی را فراهم کنند.

این ابتکار که اپلیکشین “من و کودکم” نام دارد والدین و اولیاء را الهام می‌بخشد تا با اطفال شان تعامل بیشتر و با کیفیت تر داشته باشند و رفتار شان را با برجسته سازی افعال مطلوب و مجاز مانند بازی “می‌بینمت” که از نگاه علم ثابت شده است که تاثیر بزرگی بر رشد یک کودک می‌گذارد، اصلاح کنند.

فاطمه لیا بیات، رییس اجرایی بنیاد بیات گفت:”اطفال از همان آغاز زندگی شان نیاز به مراقبت و پرورش و تربیت شوخی ‌آمیزش دارند تا اینکه به رشد مغزی و قابلیت شان در آینده کمک شود. هدف “من وکودکم” فراهم سازی معلوماتی برای والدین و اولیاء افغان است که کودکان در سال‌های آغازین گران‌بهای شان به آن نیاز دارند. علم نشان می‌دهد که این همان لحظات کوچک ارتباط و اختلاط مخصوصا درهنگام سخت ترین شرایط است که تغییر را به میان می‌آورد.”

این اپلیکیشن بطور رایگان در هر دو زبان دری و پشتو در سیستم‌های عامل آی‌اواس (IOS) و اندروید در دسترس قرار دارد و ازآن می‌شود حتی در موبایل‌های قدیمی و با تکنالوژی پایین تر کار گرفت. بخش زیادی از معلومات اساسی همچنان در شبکه‌های اجتماعی، اس‌ ام اس، رادیو، تلویزیون و رسانه‌های چاپی و دیجیتلی در دسترس قرار می‌گیرد.

داکتر احسان‌الله بیات، یکی از بنیان گذاران بنیاد بیات گفت:”هر طفل افغان، صرفنظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، حق بهترین آغاز زندگی را دارد.”

او افزود:”آموزش از دیر زمانی به این سو برای بنیاد بیات یک اولویت بوده است و اپلیکیشن “من وکودکم” والدین و اولیاء را آگاه و توانمند می‌سازد که به اطفال شان کمک کنند تا به ظرفیت کامل شان برسند مخصوصا در جوامعی که سطح آگاهی از اهمیت رشد اوان طفولیت پایین است و یا اینکه دسترسی به چنین معلومات محدود است. این اپلیکیشن معلومات قابل دسترس بطور آسان را که مناسب شیوه زندگی افغان‌هاست برای آن‌ها فراهم می‌سازد.”

محتویات “من و کودکم” مبتنی بر تحلیل‌های عمیق انسان شناسی، نورم‌های جهانی تربیت و جامعه، نقش جنسیت‌ها و والدین و همچنان مبتنی بر عوامل مشخص مذهبی، فرهنگی و محیطی افغانستان است. بنیاد بیات در شراکت با بنیاد مایندروی آسترالیا و در همکاری با مرکز مغزی و ذهنی پوهنتون سیدنی کار کرده است تا اطمینان حاصل کند که پیشرفته ترین علم اعصاب و شیوه‌های تربیت فرزندان با عنعنات افغانستان یکجا شده محیطی را ایجاد کند که به هر طفل کمک کند تا به قابلیت اعظمی شناختی و احساسی‌اش برسد.

معلومات در مورد بنیاد بیات:

نهاد خیریه بنیاد بیات مستقر در ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۰۵ به اینسو در بخش ارتقاء رفاه و آسایش مردم افغانستان کار کرده است. بنیانگذاران و رییسان این بنیاد احسان‌الله بیات و فاطمه بیات اند و این بنیاد به ۳۰۰ پروژه ارتقاء سطح زندگی جوانان، زنان، فقرا و سالمندان افغانستان کرده است. این پروژه‌ها شامل اعمار ۱۴ زایشگاه که تا حال سه میلیون مادر و نوزاد را تداوی کرده است می‌باشد.

این پروژه‌ها همچنان شامل اعمار مراکز جدید و زیرساخت‌های پایدار در مناطق نیازمند و ارتقاء برنامه‌های صحی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی می‌باشد. احسان‌الله بیات در کنار ابتکار خیریه‌اش شرکت افغان بیسیم را در سال ۲۰۰۲ بنیان گذاشت، شرکتی که برای نخستین بار در افغانستان خدمات مخابراتی بیسیم جی اس ام (GSM) و انترنت را فراهم کرد. او بعد از مدتی شبکه رادیو و تلویزیون آریانا که شامل رادیو آریانا (۹۳.۵ اف ام) می‌باشد را تاسیس کرد.

برای اطلاعات بیشتر با ایمیل آدرس ذیل به تماس شوید:

info@bayatfoundation.org

Continue Reading

اخبار ساحوی

فرمانده‌ پیشین پولیس ولسوالی تیوره غور در شهر هرات کشته شد

Published

on

(Last Updated On: دلو ۶, ۱۴۰۰)

حبیب الرحمن ملک زاده فرمانده پیشین پولیس ولسوالی تیوره ولایت غور صبح امروز در مرکز شهر هرات ترور شده است.

نزدیکان آقای ملک زاده می گویند او در دروازه خانه اش در ناحیه اول شهر هرات هدف گلوله قرار گرفته و جان باخته است.

ثابت هروی مسوول مطبوعاتی استخبارات هرات با تایید این رویداد میگوید که مهاجمان دو نفر بودند و پس حمله بالای آقای ملک‌زاده از محل فرار کرده اند.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

Continue Reading

خبرهای تازه

وزارت داخله: نزدیک به ۶۰۰ زندانی رها شده طالبان در میدان جنگ دیده شده اند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲۰, ۱۳۹۹)

وزارت امور داخله امروز (سه شنبه ۲۰عقرب) به آریانا نیوز گفته است که حدود ۶۰۰ زندانی طالب پس از رهایی در میدان جنگ دیده شده اند.

به گفته این وزارت بیشتر این زندانیان پس از رفتن به میدان جنگ کشته شده اند.

این وزارت همچنان گفته است که طالبان با تغیر رویکرد، حملات شان را افزایش داده اند.

طالبان تاکنون دراین باره چیزی نه گفته اند.

این درحالی است که در ۴۸ساعت گذشته چندین پاسگاه نیروهای افغان را در نقاط مختلف کشور مورد هدف قرار داده اند.

این درحالی است که روز گذشته سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور خواستار بازنگری و  ارزیابی روند مذاکرات صلح افغانستان با گروه طالبان از سوی رهبری حکومت جدید امریکا شد.

سرور دانش، عدم انعطاف پذیری از سوی طالبان را عامل بنبست مذاکرات دوحه میخواند.

دانش گفت:”امیدواریم که در دوره ای رهبری جدید حکومت امریکا روند طی شده مذاکرات صلح با طالبان بازنگری و ارزیابی مجدد صورت بگیرد و مشکلات موجود باید رفع شود.”

به گفته دانش حکومت بیش از ۶۰۰۰ زندانی طالبان را پس از توافقنامه دوحه آزاد کرده، اما شماری این زندانیان دوباره به میدانهای جنگ برگشته اند.

دانش افزود: “اکثریت افراد رها شده بر خلاف تعهد شان دوباره به میدانهای جنگ رفته اند، افزایش خشونتها و مخصوصا ترورهای کورکورانه توسط طالبان انجام میشود در ایام که مذاکره در جریان است به هیچ صورت مورد قبول نیست.”

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!