Connect with us

رویداد های اخیر

بیش از ۳۰۰ رسانه در کشور مسدود شده است

منتشر شده

در

در کمتر از شش ماه گذشته از میان ۶۰۳ رسانه‌ی دیداری، شنیداری و نوشتاری در کشور ۳۱۸ رسانه مسدود شده است.

فدراسیون بین المللی ژورنالیستان با ابراز این مطلب در بیانیه ای به نقل از گزارش انجمن ملی ژورنالیستان آزاد افغانستان گفته که پس از تحولات اخیر نزدیک به سه هزار کارمند رسانه‌یی که ۷۲ در صدِ آن را زنان تشکیل میدهند شغل شان را از دست داده اند.

بر بنیاد این گزارش؛ ۵۱ رسانه دیداری، ۱۲۳ رسانه شنیداری، ۹۴ رسانه نوشتاری و ۴۹ رسانه آنلاین فعالیت خود را متوقف کرده اند.

حجت الله مجددی، رییس اجرایی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، در این باره گفت:”یافته‌های مان نشان دهنده این است که اگر به وضعیت اقتصادی رسانه‌های افغانستان توجه نشود، وضعیت بدتر از این میشود و ما طی شش ماه شاید چند رسانه محدود داشته باشیم.”

برخی از خبرنگاران میگویند در حال حاضر با یک آینده نا روشنی رو برو اند و از امارت اسلامی میخواهند تا شرایط را برای خبرنگاران مناسب تر سازند.

فضل الرحمن ساعی، خبرنگار، در این باره گفت:” ما از نهادهای حامی رسانه‌ها و دولت فعلی میخواهیم که دست خبرنگاران را بگیرند، کمک کنند تا رسانه‌ها دوباره فعالیت شان را از سربگیرند.”

وضعیت نگران کننده اقتصادی از مشکلات دیگری است که شماری زیادی از خبرنگاران با از دست دادن وظایف شان با آن رو برو شده اند.

مصطفی جعفری، تصویر بردار، در این باره گفت:” مشکلات اقتصادی، مشکلات عصبی روانی، حالا من حدود سه ماه میشود که کرایه خانه نداده ام و دیگر اینکه از خرچ و مصارف خانه ما قرضدار استم از دوکاندار و دیگران.”

امارت اسلامی اما به همکاری‌های همه جانبه با رسانه‌ها تاکید می‌کند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این باره گفت:”امارت اسلامی در کل به آزادی بیان و فعالیت‌های خبرنگاران و رسانه‌ها به حمایت اش متعهد است و در چوکات اصول اسلامی و منافع ملی همه را حمایت میکند.”

پیشتر نیز فدراسیون بین المللی ژورنالیستان گزارش کرده بود که افغانستان با  ۹ خبرنگار کشته شده در سال ۲۰۲۱ در صدر فهرست کشورهای است که در آن بیشترین خبرنگاران جان باخته اند.

رویداد های اخیر

پیام رهبر امارت اسلامی به محصلان: در هر شرایطی از ارزش‌های اسلامی دفاع کنید

Published

on

شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان، در پیامی از محصلان فارغ‌شده پوهنتون کابل خواسته است که در هر شرایطی از ارزش‌های اسلامی و احکام شرعی خود دفاع کنند و تحت هیچ شرایطی از دین و مذهب خود دست نکشند.

وزارت تحصیلات عالی این پیام رهبر امارت اسلامی را امروز (چهارشنبه) در مراسم فراغت حدود ۲۵۰۰ محصل پوهنتون کابل قرائت کرده است.

رهبر امارت اسلامی در این پیام بر احترام به والدین و استادان نیز تأکید کرده و از محصلان خواسته است که در زندگی روزمره به تقوا، اخلاص، صداقت و امانت‌داری توجه داشته باشند.

براساس این پیام، رهبر امارت اسلامی از استادان خواسته است تا محصلان را به‌گونه درست از لحاظ عقیدتی، فکری، اخلاقی، علمی و مسلکی تربیت کنند، به اصلاح ظاهر و سیرت آنان توجه داشته باشند، آنان را به وحدت فرا بخوانند و برای تربیت اخلاقی‌شان تلاش کنند.

گفتنی است که در سال ۱۴۰۵، حدود ۲۵۰۰ محصل از ۸۰ دیپارتمنت ۲۲ پوهنځی پوهنتون کابل فارغ شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: نهادهای دولتی افغانستان اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند

Published

on

در آستانه پنجمین سال بازگشت امارت اسلامی به قدرت، وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه شفافیت مالی خود، وضعیت مدیریت مالی افغانستان را بررسی کرده است.

این وزارت می‌گوید وزارتخانه‌ها و دیگر نهادهای بخش دولتی افغانستان در دوره مورد بررسی، هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند و اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند.

در بخشی از گزارش وزارت خارجه امریکا آمده است: «در دوره مورد بررسی، وزارتخانه‌های افغانستان و سایر نهادهای بخش دولتی هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند. هیچ نهادی پیشنهاد بودجه دولت یا گزارش پایان سال را در یک دوره زمانی مناسب منتشر نکرده است.»

این گزارش می‌افزاید که بدون انتشار بودجه، تأییدی درباره هزینه‌هایی که برای ارائه خدمات عمومی انجام شده، وجود نداشته است. همچنین هیچ نهادی اطلاعات به‌موقع درباره قروض بخش دولتی منتشر نکرده است.

وزارت خارجه امریکا توصیه کرده است که اسناد بودجه به‌گونه کامل و قابل اعتماد و در زمان مناسب منتشر شود و بودجه نیز بر اساس اصول پذیرفته‌شده بین‌المللی تهیه شود.

این وزارت همچنین بر روشن‌شدن قوانین و مقررات مربوط به استخراج منابع طبیعی، اعطای قراردادها و جوازهای استخراج و قراردادهای تدارکات عامه تأکید کرده است. انتشار اطلاعات درباره قروض بخش دولتی و تقویت نظارت بر شرکت‌های دولتی نیز از دیگر پیشنهادهای این گزارش است.

در واکنش به این گزارش، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که بودجه افغانستان مربوط به کشور دیگری نیست تا در مورد چگونگی مصرف آن به دیگران معلومات داده شود. او تأکید کرده که این موضوع یک مسئله داخلی افغانستان است.

در همین حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند شفافیت مالی، در کنار افزایش عواید داخلی و مدیریت درست منابع، می‌تواند به تقویت اعتماد اقتصادی، بهبود مدیریت منابع و جلب سرمایه‌گذاری کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار فائو؛ کمبود آب و گرمای بی‌سابقه فشار بر زراعت افغانستان را افزایش داده است

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

Published

on

سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین چشم‌انداز زراعت افغانستان برای آگست ۲۰۲۶ می‌گوید کمبود آب و افزایش دما، فشار بر کشت‌های تابستانی و چراگاه‌ها را افزایش داده است.

فائو در این گزارش که وضعیت کنونی و چشم‌انداز زراعت افغانستان در فصل ۲۰۲۶–۲۰۲۷ را بررسی می‌کند، با استفاده از پیش‌بینی‌های اقلیمی، داده‌های سنجش از راه دور و مشورت با دهاقین در هر ۳۴ ولایت، وضعیت زراعت کشور را ارزیابی کرده است.

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

فائو پیش‌بینی کرده است که تقویت پدیده «ال‌نینو» و احتمال شکل‌گیری وضعیت مثبت «دوگانگی اقیانوس هند» می‌تواند در زمستان و بهار آینده باعث افزایش بارندگی شود؛ موضوعی که ممکن است دسترسی به آب و چشم‌انداز تولیدات زراعتی را بهبود بخشد.

با این حال، فائو هشدار داده است که افزایش بارندگی می‌تواند خطر سیلاب‌ها، لغزش زمین، آسیب به محصولات زراعتی و تلفات مواشی را نیز افزایش دهد.

این نهاد بر نظارت نزدیک، اقدامات پیشگیرانه و ارائه به‌موقع توصیه‌های عملی اقلیمی و زراعتی به کشاورزان تأکید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117