خبرهای تازه

بی ماهیت خواندن ایجاد اداره بازرس در ریاست جمهوری

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

دیده بان شفافیت افغانستان شکل گیری اداره بازرس  را در کاخ ریاست جمهوری، ایجاد یک اداره غیر مستقل و بدون ماهیت می خواند.

رییس جمهور غنی دستور شکل گیری اداره بازرس را به عنوان اداره جانبی ریاست جمهوری داده است.

در متن دستور رییس جمهور آمده که “محدوده فعالیت اداره بازرس رسیده گی به شکایت های در پیوند به فعالیت های واحد های اداری مربوط به ریاست جمهوری، ریاست اجرایی، مقام های حکومت و رییسان اداره های مستقل بودجوی می باشد.” این اداره ماموریت رسیده گی به شکایت های مردم و بررسی فساد اداری را دارد اما تنها به شخص رییس جمهور پاسخگو است.

با این حال، دیده بان شفافیت افغانستان انتقاد می کند که گزینش بازرس برای این اداره از سوی رییس جمهور جلو رسیده گی بی طرفانه به شکایت ها درباره عملکرد مقام های دولتی و فساد اداری را می گیرد.

ناصر تیموری، پژوهشگر دیدبان شفافیت افغانستان گفت: ” حکومت افغانستان این اداره را طوری تاسیس کرده که ماهیت ان از بین رفته است در دفتر رییس جمهور تاسیس شده و از سوی رییس جمهور بازرس تعیین می شود پس رسیده گی به شکایت به نظر ما منتفی شده است.”

رییس جمهور خود اش را در بازرسی های اداره بازرس استثنا قرار داده اما جز رییس جمهور، اداره بازرس به هر شکایت در برابر  دیگر مقام های حکومتی ظاهرا حتا رییس اجرایی می تواند رسیده گی و بازرسی کند.

به گفته ی دیده بان شفافیت اداره بازرس مسایل جرمی را نه بل تضاد منافع را بررسی می کند از این رو استثنا قرار گرفتن رییس جمهور در آن کار معقول گفته نمی شود.

مسعود ترشتوال، رییس مرکز مطالعات حقوقی افغانستان بیان داشت: “این که هر نوع اقدام مبارزه با فساد در استانه به رفتن در یک کنفرانس بین المللی یا هم به حاشیه زدن دیگران باشد جز تورم تشکیلاتی و اداره هزینه بر چیز دیگری نخواهد بود.”

شکل گیری اداره بازرس یکی از شاخصه های راهبرد ملی مبارزه با فساد پنداشته می شود اما نه به شکل و رنگی که حالا از سوی رییس جمهور ایجاد شده است. ریاست جمهوری و ریاست اجرایی در باره اداره بازرس نخواستند حرف بزنند.

Trending

خروج از نسخه موبایل