Connect with us

رویداد های اخیر

تأکید رئیس یوناما بر اهمیت توانمندسازی زنان و دختران افغان در عرصه ساینس

منتشر شده

در

نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان توانمندسازی زنان و دختران در عرصه‌ ساینس را برای مقابله با مشکلاتی مانند تغییر اقلیم مهم دانسته است.

رزا اوتونبایوا این مطلب را در پیامی به‌مناسبت روز جهانی زنان در عرصه ساینس بیان کرده است.

در این پیام آمده است: «توانمندسازی زنان و دختران در عرصه‌ ساینس در افغانستان زمینه‌ فعالیت نیمی از پیکر جامعه را در امور مبارزه با مشکلاتی مانند تغییر اقلیم و توسعه پایدار فراهم می‌کند. ما باید امروز و هر روز دیگر برای این توانمندی تلاش کنیم.»

دختران افغان هر روز شان را به امید باز شدن مکاتب و پوهنتون‌ها سپری می‌کنند و خواست شان این است که زمینه کسب تعلیم باید برای آنان فراهم شود.

سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد یا یونسکو نیز خواستار پایان ‌دادن به «دیدگاه های تعصب‌آمیز و تهدیدهای کلیشه‌ای» علیه زنان و دختران در جوامع شده است.

امارت اسلامی می‌گوید که تلاش‌ها برای فراهم ساختن زمینه کسب علم و دانش بدون نظرداشت جنسیت ادامه دارد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید: «روز جهانی ساینس برای خانم‌ها و آقایان مهم است. ساینس جزء زندگی امروز است و در زمان مناسب تلاش خواهد شد تا برای همه زمینه کسب علم فراهم شود. شرایط مناسب به وجود بیاید، ان شاء الله حل خواهد شد.»

سفارت امریکا برای افغانستان نیز گفته است که توانمندسازی زنان و دختران در عرصه ساینس سبب روشن‌‌تر شدن آینده افغانستان می‌شود.

این نهاد در صفحه ایکس خود نوشته است که باید پذیرفت اگر به زنان و دختران افغانستان فرصت داده شود، آنان مانند سایر افراد توانایی کسب علم را دارند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!