Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید امریکا بر حمایت مالی به نیروهای افغان پس از خروج

منتشر شده

در

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) میگوید که امریکا در حال حاضر روی برنامه حمایت از نیروهای افغان پس از خروج تمرکز دارد.

آقای کربی روز گذشته در یک نشست خبری گفت: “میخواهم تاکید کنم که در حال حاضر، بیشترین تمرکز برای حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان پس از خروج روی بخش مالی و پشتیبانی لوجستیکی است.”

وی افزود: “به طور نمونه، ترمیم هواپیماها، که تمرکز روی این تلاش ها است.”

آقای کربی گفت،جنرال تفنگداران دریایی کنت اف مک کنزی، فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده و کارکنانش اکنون در حال کار برای توسعه این طرح در افغانستان هستند.

وی افزود که وزارت دفاع این کشور با وزارت امور خارجه در مورد تلاش های دیپلماتیک مورد نیاز برای ایجاد فرصت های اساسی در منطقه همکاری می کند.

سخنگوی وزارت دفاع امریکا گفته است که انتظار می رود حمایت مالی از نیروهای دفاع ملی و امنیتی افغانستان – به منظور تامین منابعی برای مواردی مانند معاشات سربازان و پولیس – آنطوری در بیشتر ۱۵ سال گذشته ادامه داشته، است.

از سوی هم آقای کربی در مورد اهمیت تامین امنیت فرودگاه کابل پس تکمیل روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان گفت: “بدیهی است که این فرودگاه ، جدا از پشتیبانی حمل و نقل برای افراد و تجهیزات… همچنین یک مرکز لوجستیکی مورد نیاز را فراهم می کند، نه فقط برای سفارت ما، بلکه برای سفارتخانه های سایر کشورها که می خواهند حضور دیپلماتیک خود را در افغانستان حفظ کنند.”

وی افزوده است: “”بدیهی است که در کشوری مانند افغانستا، امنیت کانون لوجستیکی مهم است، و شما می خواهید اطمینان حاصل کنید که از آن می توان به طور صحیح اطمینان و محافظت کرد.”

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فایننشل تایمز: جهان باید برای جلوگیری از جنگ تمام عیار افغانستان و پاکستان وارد عمل شود

Published

on

روزنامه فایننشل تایمز در مقاله‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده‌تر را به همراه دارد و جامعه بین‌المللی باید فوراً با این منطقه مجدداً وارد تعامل شود.

این نشریه خاطرنشان کرد که تقریباً پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، توجه جهانی به افغانستان تا حد زیادی کاهش یافته است. این نشریه محدودیت‌ها بر زنان و وخامت روابط بین کابل و اسلام‌آباد را برجسته کرد.

طبق این مقاله، روابط پاکستان با امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به شدت رو به وخامت گذاشته است چنانچه اسلام‌آباد مقامات افغان را به پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مسئول حملات در داخل پاکستان متهم می‌کند – ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

هفته‌های اخیر شاهد افزایش خشونت‌ها، از جمله حملات هوایی و درگیری‌هایی بوده است که طبق گزارش‌ها بیش از یک هزار نفر را کشته و بیش از صدهزار تن دیگر را آواره کرده است. یکی از مرگبارترین حوادث، حمله هوایی به یک مرکز ترک اعتیاد در کابل بود که به گفته مقامات افغان صدها نفر در آن جان باختند. این روزنامه هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌ها می‌تواند آسیای جنوبی و مرکزی را بی‌ثبات کند و افغانستان را بار دیگر به مرکزی برای فعالیت‌های شبه‌نظامیان تبدیل کند.

این روزنامه همچنان از پالیسی نظامی پاکستان انتقاد کرد و گفت که حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند به فعالیت شبه‌نظامیان پایان دهد.

این روزنامه از قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، خواست تا نقش دیپلوماتیک فعال‌تری ایفا کنند. همچنین به منافع استراتژیک چین در منطقه اشاره شده و پیشنهاد داده شده که بیجینگ می‌تواند به عنوان میانجی پا پیش بگذارد.

با وجود تلاش‌های ناموفق گذشته برای صلح، فایننشل تایمز تأکید کرد که بی‌تفاوتی جهان خطرات بسیار زیادی به همراه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!