Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید متقی بر تعامل مثبت جهان با امارت اسلامی

Published

 on

(Last Updated On: حمل ۴, ۱۴۰۲)

وزیر امور خارجه با نوشتن مقاله‌ای گفته که امارت اسلامی آماده است تا با در نظر گرفتن منافع مشترک، بار دیگر دست تعامل مثبت خود را به‌ سوی جهان دراز کند.

در مقاله امیرخان متقی که در شبکه خبری «الجزیره» نشر شده، آمده است که امارت اسلامی معتقد به گفتگو و تبادل‌ نظر است، اما این اقدام باید از هر دو طرف انجام شود.

او از جامعه جهانی خواسته است تا استقلال افغانستان را حرمت کند، زیرا حساسیت‌های دینی و فرهنگی افغانستان به رویکرد محتاطانه نیاز دارد.

به گفته وزیر خارجه، هر دولتی که نسبت به این حساسیت‌ها تعادل مناسب را حفظ نکرده باشد، در نهایت با مشکل‌های جدی مواجه شده است.

آقای متقی نوشت: «ما همچنین درک می‌کنیم که ماهیت جهانی‌شدن روابط مدرن به این معنی است که همه بازیگران دولتی باید یاد بگیرند که در هماهنگی و صلح با یکدیگر زندگی کنند. چنین روابطی باید بر اساس اصول تغییر ناپذیر برابری، احترام متقابل و همکاری از طریق پیگیری منافع مشترک استوار باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، دولت کنونی افغانستان بار دیگر دست تعامل مثبت خود را به سوی جهان دراز می‌کند.»

وی افزود: «ما به گفتگو و تبادل نظر در فضای عاری از فشارهای سیاسی یا اقتصادی و با هدف یافتن راه‌حل‌های عملی و رفع سوءتفاهمات اعتقاد داریم.»

آقای متقی در این مقاله اش نوشته است که علت اصلی تداوم بحران اقتصادی در افغانستان، اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی توسط ایالات متحده است.

او تأکید کرده است که تحریم‌ها و فشارها، اختلافات را حل نمی کند بلکه اعتماد متقابل در این راستا کارساز خواهد بود.

در مقاله آمده است: «علت اصلی تداوم بحران اقتصادی اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی توسط ایالات متحده است. این سبب به تعویق انداختن تلاش‌های ما برای رسیدگی به بحران انسانی می‌شود. تنها مسیری که به عزت مردم افغانستان احترام می گذارد، رفع تحریم‌ها و دیگر محدودیت‌های تجاری بر این کشور است. باید فضایی برای پرورش روحیه و ابتکار مردم افغانستان ایجاد شود. علاوه بر این، ایالات متحده باید دارایی‌های مسدود شده افغانستان را آزاد کند.»

در این مقاله گفته شده است که فرصت فوق العاده برای آغاز نزدیکی بین افغانستان و جهان به وجود آمده است.

این در حالی است که کشورهای جهان همواره پیش‌شرط‌هایی همچون رعایت حقوق بشر و برداشتن محدودیت‌های آموزشی و کاری زنان و دختران را برای تعامل با امارت اسلامی گذاشته‌اند.

وزیر خارجه در مقاله اش هم‌چنان گفته است که اتحاد و انسجام در جامعه افغانستان قوی‌تر از گذشته است.

به باور او، سیاست خارجی امارت اسلامی مبتنی بر رویکرد متوازن و مستقل خواهد بود که از درگیری در رقابت‌های جهانی و منطقه‌ای جلوگیری کند.

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین: جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزیر امور مهاجرین و عودت‌ کنندگان امارت اسلامی افغانستان گفته است که جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش و با موضوعات بشری برخورد سیاسی کند.

خلیل الرحمن حقانی روز یکشنبه (۷ جوزا) در مراسم توزیع کمک به نیازمندان در کابل گفت: «از تمام کشورهای جهان می‌خواهیم که سیاست و رسمیات ومسایل نظامی را یک طرف بگذارند. مهاجرت قوانین خاص خودرا دارد. وزارت مهاجرین برای حل مشکلات مهاجرین ایجاد شده است.»

وی افزود که اکنون در سرتاسر افغانستان صلح برقرار شده است و جامعه جهانی به جای مجبور ساختن افغان‌ها به مهاجرت، با آنان در بازگشتاندن پناهجویان افغان همکاری کند.

آقای حقانی گفت: «جامعه جهانی سهولت‌های معیشتی و رفت و آمد را فراهم کند. جامعه جهانی نباید مردم افغانستان را فراموش کند.»

در افغانستان خانواده های زیادی با فقر و تنگ دستی دست وپنجه نرم می‌کنند از این رو زنان و مردان زیادی در برنامه های کمکی صف‌های طولانی می‌کشند.

در میان این زنان نیازمند، کسانی هستند که حتی مجبور شده اند تا فرزندان شان را به فرزندی دیگری بدهند تا از بهر گرسنگی جان نبازند.

گلنار، یکی از زنان بی بضاعت گفت: «از مجبوری دخترم را به خواهر خود دادم. توانایی نان و لباس او را نداشتم.»

شکیبا، زن دیگر بی بضاعت گفت: «شوهرم بیکار است. چهار نفر در خانه فامیل هستیم.»

هرچند این کمک‌ها می‌تواند برای مدت کوتاه مشکل این خانواده ها را حل کند ولی خواست‌ها این است که برای از بین بردن فقر برنامه های بزرگتر و دایمی روی دست گرفته شود.

فریدالدین نوری، مسئول موسسه زنان برای زنان گفت: «ده قلم مواد توزیع می‌شود. این مواد سه ماه برای یک خانواده پنج الی هفت نفری کفایت می‌کند. توازن تغذیه را هم درنظر گرفته ایم. بطول مثال این کمک‌ها شامل آرد، برنج، دال، بوره، چای و نمک می‌شود.»

نهاد های بین المللی بارها از وخامت اوضاع بشری در افغانستان هشدار داده اند اما جامعه جهانی هنوز امکانات مالی اندکی در اختیار سازمان های بشری قرار داده اند تا به نیازمندان در افغانستان رسیدگی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایجاد کمیته مشترک برای تسهیل تردد اتباع افغانستان و پاکستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که یک کمیته‌ی مشترک میان بخش قنسولی این وزارت و سفارت پاکستان در کابل برای تسهیل تردد اتباع دو کشور ایجاد می‌شود.

بر اساس اعلامیه‌ی این وزارت، روی تشکیل این کمیته در دیدار روز گذشته (شنبه، ۶جوزا) امیرخان متقی، وزیر خارجه و عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، توافق صورت گرفته است.

در این اعلامیه که در صفحه‌ی تویتر حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ منتشر شده، آمده است که در مورد ایجاد این کمیته به درخواست و تاکید آقای متقی توافق صورت گرفته است.

او افزوده که سفیر پاکستان در این دیدار خواستار افزایش مدت ویزای محصلین پاکستانی که برای تحصیل به افغانستان می‌آیند، شده است.

به گفته‌ی معاون سخنگوی وزارت امور خارجه‌، در رابطه به این موضوع متقی به سفیر پاکستان اطمینان داده است.

همچنان حافظ ضیا احمد در ادامه نوشته است که در این دیدار سفر وزیر امور خارجه‌ به پاکستان در رأس یک هیأت سیاسی و تجارتی مثبت ارزیابی شده و دو طرف بر تداوم همکاری مؤثر دو جانبه تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

اداره زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که صبح امروز (یک‌شنبه ۷جوزا) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر ولایت بدخشان و برخی دیگر مناطق افغانستان را تکان داد.

این زلزله که مرکز آن کوه هندوکش در بدخشان بوده است در شمار دیگری از شهرهای افغانستان و نیز در شهرهای اسلام‌آباد، راولپندی و کشمیر پاکستان و بخش‌هایی از هند و جنوب تاجکستان احساس شده است.

تا هنوز از تلفات احتمالی این زلزله جزئیات در دست نیست.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!