Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید نخست وزیر سویدن بر حمایت از روند صلح افغانستان

منتشر شده

در

استیفان لوون نخست وزیر سویدن گفته است که کشورش از روند صلحی حمایت میکند که منتج به حفظ و تداوم دستآوردهای دو دهه گذشته شود.

ارگ ریاست جمهوری در اعلامیه گفته است که محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور پیش از چاشت امروزنخست وزیر سویدن، در مورد روند صلح افغانستان صحبت تیلفونی کرده است.

در اعلامیه آمده است: “در این مکالمه تیلفونی، رئیس جمهور غنی از کمک های سویدن به افغانستان در طول سالیان متمادی به ویژه در عرصه معارف و صحت و همچنان حمایت آن کشور در چوکات ماموریت حمایت قاطع، تشکر کرد.”

رییس جمهوری، سویدن را دوست دیرینه افغانستان خوانده و در مورد انکشافات در روند صلح و دیدگاه مشترک افغانستان و جامعه بین المللی برای یک روند صلحی که متضمن یک افغانستان دیموکراتیک، دارای حاکمیت ملی و متحد باشد، معلومات داد.

بر اساس اعلامیه نخست وزیر سویدن از تداوم همکاری های کشورش در عرصه های انکشافی و اقتصادی و همچنان حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان، به رییس جمهوری اطمینان داده است.

در اعلامیه آمده است: “برقراری آتش بس و ختم جنگ و خونریزی در افغانستان برای ما یک اولویت است و سویدن نیز از پروسه صلحی که منتج به حفظ و تداوم دستآوردهای دو دهه گذشته و یک افغانستان مستقل، دیموکراتیک و متحد شود، حمایت می کند.”

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!