Connect with us

رویداد های اخیر

ترمپ؛ افغانستان را در فهرست “کشورهای بی‌نظم و جرم‌زده” قرار داد

ترمپ این اظهارات را در جریان سخنرانی در میان در تجمعی در پنسیلوانیا بیان کرد.

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئيس‌جمهور امریکا، کشورهایی مثل افغانستان، هائیتی، سومالیا را به «جهنم» تشبیه کرد و بار دیگر تاکید کرد که مهاجرت که از کشورهای «جهان سومی» را متوقف کرده است. رئیس‌جمهور امریکا گفت که او دوست دارد که ایالات متحده از کشورهایی مثل سویدن، دنمارک و ناروی مهاجر بپذیرد.

ترمپ این اظهارات را در جریان سخنرانی در میان در تجمعی در پنسیلوانیا بیان کرد.

ایالات متحده یک هفته پیش اعلام کرد که همه درخواست‌های مهاجرتی، از جمله درخواست‌های گرین‌کارت و شهروندی امریکا، از سوی مهاجران افغان و ۱۸ کشور دیگر را متوقف کرده است.

این کشورها که همه غیراروپایی‌اند، شامل افغانستان، میانمار، چاد، جمهوری کانگو، گینه استوایی، اریتره، هائیتی، ایران، لیبیا، سومالیا، سودان، یمن، کوبا، لائوس، سیرالئون، توگو، ترکمنستان و ونزوئلا می‌شوند.

یادداشت رسمی که سیاست حکومت ترمپ جدید را تشریح می‌کند، به حمله به اعضای گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن در هفته گذشته اشاره می‌کند که در آن یک مرد افغان به عنوان مظنون بازداشت شده است.

مقام‌ها گفتند که رحمان‌الله لکنوال، مرد ۲۹ ساله افغان که در ماه اپریل پناهندگی دریافت کرده بود، را به‌عنوان مظنون این حمله شناسایی کرده‌اند.

دونالد ترامپ، پس از بازگشت به قدرت در جنوری امسال، سیاست‌های مهاجرتی سختگرانه‌ای اتخاذ کرده است. در پی حمله اخیر به سربازان امریکایی در واشنگتن، اداره ترمپ اقدامات خود علیه مهاجران به ویژه افغان‌ها را تشدید کرده است.

رویداد های اخیر

قرارداد پروژه یک میلیارد افغانی آب‌رسانی در کابل امضا شد؛ ۵۰ هزار خانواده مستفید می‌شوند

سخنگوی ریاست عمومی شرکت‌های امارتی، می‌گوید که این پروژه با هدف تأمین آب آشامیدنی برای باشندگان ناحیه هفدهم کابل تطبیق می‌شود و پیش‌بینی شده است که حدود ۵۰ هزار جانواده از آن مستفید شوند.

Published

on

قرارداد اجرای یک پروژه بزرگ آب‌رسانی از بند شاه‌وعروس به باشندگان ناحیه هفدهم شهر کابل، با هزینه مجموعی یک میلیارد افغانی، میان شرکت دولتی آب‌رسانی و فاضلاب شهری و شرکت قراردادی «پکتیا موج» امضا شد.

محمد نبی بهار، سخنگوی ریاست عمومی شرکت‌های امارتی، می‌گوید که این پروژه با هدف تأمین آب آشامیدنی برای باشندگان ناحیه هفدهم کابل تطبیق می‌شود و پیش‌بینی شده است که حدود ۵۰ هزار جانواده از آن مستفید شوند.

به گفته بهار، در چارچوب این پروژه، از ۱۰۰ لیتر آب سطحی در ثانیه و ۱۰۰ لیتر آب در ثانیه از پنج چاه عمیق استفاده خواهد شد که در مجموع ظرفیت تأمین ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه را فراهم می‌کند.

او افزوده است که هزینه مجموعی این پروژه یک میلیارد افغانی برآورد شده و قرار است کارهای آن در مدت سه سال تکمیل و برای بهره‌برداری به استفاده‌کنندگان سپرده شود.

اجرای این پروژه می‌تواند در بهبود دسترسی باشندگان ناحیه هفدهم کابل به آب آشامیدنی نقش داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل برنامه احیای اقتصادی را در پنج ولایت افغانستان گسترش می‌دهد

برنامه توسعه سازمان ملل متحد گفته است که مرحله دوم این طرح بر دستاوردهای مرحله نخست استوار بوده و با هدف گسترش تلاش‌ها برای بهبود شرایط اقتصادی افغانستان اجرا می‌شود.

Published

on

برنامه توسعه سازمان ملل متحد (یوان‌دی‌پی) از آغاز مرحله دوم برنامه احیای فعالیت‌های اقتصادی و بهبود محیط‌های آسیب‌پذیر در پنج ولایت افغانستان خبر داده است؛ برنامه‌ای که با حمایت مالی جمهوری کوریا اجرا می‌شود.

این سازمان روز دوشنبه، ۲۶ اکتوبر، اعلام کرده است که مرحله دوم برنامه «احیای ۲» با هدف حمایت از روند بازسازی، تقویت معیشت مردم و بهبود وضعیت اقتصادی جوامع آسیب‌پذیر راه‌اندازی می‌شود.

بر اساس اعلامیه این نهاد، کابل، پکتیا، غزنی، ننگرهار و کنر شامل این برنامه خواهند بود.

تقویت منابع معیشتی، بازسازی زیربناهای اجتماعی، احیای فعالیت‌های اقتصادی محلی و افزایش توانایی جوامع برای مقابله با چالش‌های اقتصادی، از محورهای اصلی مرحله دوم این برنامه عنوان شده است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد گفته است که مرحله دوم این طرح بر دستاوردهای مرحله نخست استوار بوده و با هدف گسترش تلاش‌ها برای بهبود شرایط اقتصادی افغانستان اجرا می‌شود.

با این حال، در اعلامیه منتشرشده درباره بودجه مجموعی، زمان‌بندی اجرای برنامه و شمار افرادی که از آن بهره‌مند خواهند شد، جزئیاتی ارائه نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ممنوعیت امارت اسلامی، مرکز تازه تولید تریاک را به مرزهای افغانستان، پاکستان و ایران کشانده است

امارت اسلامی پیش از این گفته است که کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان نزدیک به صفر کاهش یافته است.

Published

on

پس از ممنوعیت کشت کوکنار از سوی امارت اسلامی در سال ۲۰۲۲، تولید تریاک در افغانستان به‌گونه چشم‌گیر کاهش یافته؛ اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که کشت این ماده مخدر در مناطق صفری پاکستان و ایران گسترش یافته و این منطقه ممکن است به یکی از مراکز مهم تولید تریاک در جهان تبدیل شود.

بر بنیاد تصاویر ماهواره‌ای و گفتگو با دهقانان محلی، ایالت بلوچستان پاکستان و ولایت سیستان‌ و بلوچستان ایران در سال‌های اخیر شاهد افزایش کشت کوکنار بوده‌اند.

دیوید منسفیلد، پژوهشگر بریتانیایی در بخش مواد مخدر افغانستان، می‌گوید که ممنوعیت امارت اسلامی، ناامنی‌های فزاینده و مشکلات اقتصادی، زمینه گسترش کشت کوکنار را در مناطق مرزی سه کشور فراهم کرده است.

به گفته منسفیلد، تصاویر ماهواره‌ای شرکت بریتانیایی «السیس» نشان می‌دهد که بیش از ۹ هزار هکتار زمین در بلوچستان پاکستان زیر کشت کوکنار قرار داشته است. ولسوالی‌های لورالایی و قلعه عبدالله از مناطق عمده این کشت عنوان شده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است که شماری از دهاقین افغان پس از ممنوعیت کشت کوکنار در افغانستان، به پاکستان و ایران رفته و با سرمایه‌گذاری و همکاری با دهاقین محلی، به کشت این محصول روی آورده‌اند.

در ایران نیز ولایت سیستان‌ و بلوچستان یکی از مناطق عمده تولید تریاک دانسته می‌شود. تصاویر ماهواره‌ای سال ۲۰۲۶ از گسترش کشت کوکنار در بخش‌هایی از این ولایت حکایت دارد.

در همین حال، کشت کوکنار در افغانستان نیز با وجود ممنوعیت امارت اسلامی، به‌ویژه در ولایت بدخشان و برخی مناطق جنوب‌غرب کشور، بار دیگر افزایش یافته است.

منسفیلد هشدار داده است که اگر روند کنونی ادامه یابد، کشت کوکنار در سال ۲۰۲۷ در افغانستان، پاکستان و ایران بیشتر خواهد شد؛ موضوعی که می‌تواند عرضه هروئین در بازارهای جهانی را افزایش داده و منابع مالی گروه‌های مسلح را تقویت کند.

کارشناسان می‌گویند که فقر، خشکسالی، بدهی‌های دهاقین و ناامنی از عوامل مهم گسترش این پدیده‌اند؛ روندی که نگرانی‌ها درباره افزایش قاچاق مواد مخدر و تشدید خشونت در منطقه را بیشتر کرده است.

این درحالیست که امارت اسلامی پیش از این گفته است که کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان نزدیک به صفر کاهش یافته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!