خبرهای تازه

ترمپ بار دیگر بر خروج نظامیان امریکایی از افغانستان تأکید کرد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، یک بار دیگر بر خروج نظامیان کشوراش از افغانستان تأکید کرد.

آقای ترمپ، جنگ افغانستان را طولانی‌ترین جنگ امریکا خواند و گفت که سربازان این کشور در افغانستان نقش پولیس را بازی می‌کنند.

اظهارات، آقای ترمپ با گذشت هر روز مبنی بر خروج نیروهای این کشور از افغانستان داغ‌تر می‌شود.

آقای ترمپ، گفت: “ما نقش پولیس را در افغانستان داریم، ما ۱۹ سال در آنجا بودیم من از شما می‌خواهم که این چیزها را بفهمید ما باید نیرو پهای مان را دوباره به خانه بیاوریم.”

پس اظهارات چند روز قبل ترمپ مبنی بر دیر نماندن نیروهای این کشور در افغانستان، وی باز هم در شورای تحقیقاتی خانواده‌گی تاکید کرد که نیروهای امریکایی را به کشور شان باز خواهد گرداند.

در همین حال، آقای ترمپ گفته است که وی مخالف ورود امریکا به عراق نیز بوده است.

آقای ترمپ، افزود: “آنها باید ما را اجازه دهند تا هر قسمی که ما می‌خواهیم کشور مان را بسازیم. این جنگ‌های بی پایان هرگز کاهش نمی یابند. خطر بزرگی که برای جوامع مسیحی پس از ورود ایالات متحده آمریکا به عراق وارد شد غیر قابل باور بوده است. و من مخالف آن بودم.”

هر چند در یک هفته این دومین‌بار است که رئیس جمهو ایالات متحده امریکا بر خروج نیروهای کشور اش از افغانستان تاکید کرد، اما از زمان دقیق خروج این نیروها چیزی نگفته است.

از سویی هم، وال ستریت ژورنال، به نقل از منابع آگاه نوشته است که نمایندگان امریکا و طالبان پس از متوقف ساختن گفتگوهای صلح بار دیگر باهم دیدار کرده و درباره تأمین و آوردن صلح در افغانستان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

در این گزارش آمده است که زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، در اوایل ماه روان میلادی با نمایندگان طالبان در پاکستان دیدار کرده و پس از آن با دیپلومات‌های بین‌المللی در شهر نیویارک نیز دیدارهایی داشته است.

وال ستریت ژورنال در گزارش اش افزوده است که پس از لغو گفتگوهای صلح از سوی رئیس‌جمهور ترمپ، نزدیک به یک ماه پیش، آقای خلیل‌زاد با ملا غنی برادر، معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر در پاکستان دیدار کرده است. این دیدار در حالی صورت گرفته که حدود یک ماه پیش، رییس جمهور امریکا گفتگوهای صلح با طالبان را ملغی اعلام کرد.

همچنان، در این گزارش گفته شده که هفته پیش، آقای ترمپ در یگ گردهمایی در ایالت «میناسوتای» امریکا چراغ سبز برای از سرگیری این گفتگوها نشان داد تا جنگ طولانی را که امریکا در افغانستان به پیش می‌برد به آن پایان داده شود.

با این حال، وزارت خارجه امریکا تاحال جزئیاتی در مورد دیدار آقای خلیل‌زاد با نمایندگان طالبان در پاکستان ارایه نکرده است حتی درباره تائید کردن این دیدار چیزی نگفته است، اما گفته است این سفر به معنی آغاز دوباره گفتگوهای صلح نیست.

گروه طالبان نیز گفته اند که در این دیدار چیزی تازه‌ای بحث نشده و این گروه روی پیش شرط‌های قبلی شان پافشاری کرده و گفته‌اند که برای توافق روی موضوعات بحث شده از پیش، آماده امضای تفاهم‌نامه نهایی هستند.

در این گزارش آمده است که رئیس جمهور غنی، در انتظار دوره دوم ریاست جمهوری است. ایالات متحده به دلیل عدم توانایی دولت افغانستان در مدیریت شفاف منابع مالی، ۱۰۰ میلیون دالر را که قرار بود به حکومت افغانستان کمک کند، دوباره به خزانه ایالات متحده برای راه اندازی یک پروژه انرژی بر می‌گرداند.

همچنان در گزارش وال ستریت ژورنال گفته است که هواداران آقای غنی می‌گویند که دولت در دوره ریاست جمهوری وی، پیشرفت چشم‌گیری در مبارزه با فساد داشته است.

بر اساس این گزارش، ریک اولسون، نماینده پیشین ایالات متحده برای افغانستان و پاکستان، گفته است اظهارات آقای ترامپ مبنی بر «مرده» اعلام کردن گفتگوهای صلح «تا اندازه زیاد فقط در گفتار بوده است.»

این نماینده اسبق امریکا برای افغانستان و پاکستان گفته است: “شرایط ساختاری – بن بست رو به زوال” تغییر نکرده است، به این دلیل باید دو طرف گفتگوها را از سر بگیرند.”

گزارشگر: روهید اندیشمند

Trending

خروج از نسخه موبایل