Connect with us

رویداد های اخیر

ترمپ: خروج از افغانستان شرم‌آور ترین لحظه در تاریخ امریکا بود

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور پیشین امریکا در تازه‌ترین اظهارات خود بار دیگر سیاست‌های اداره جو بایدن در قبال افغانستان را مورد انتقاد قرار داده و گفته است که خروج نظامیان ایالات متحده از افغانستان، شرم‌آورترین لحظه در تاریخ امریکا بوده است.

آقای ترمپ در نشستی در ایالت پنسلوانیا خاطر نشان کرده است، زمانی که او ریاست جمهوری را بر عهده داشت، در مدت ۱۸ ماه حتی یک امریکایی در افغانستان کشته نشد، اما با روی کار آمدن بایدن، ۱۳ سرباز امریکایی در جریان تخلیه کشته شدند.

ترمپ اظهار کرده است: «در مورد افغانستان چطور؟ شرم‌آورترین لحظه در تاریخ کشور ما بود، به همین دلیل است که پوتین احتمالاً به آن نگاه می‌کرد و بی‌کفایتی را در همه جا می‌دید. فکر می‌کنم آن تسلیمی بود. ما در ۱۸ ماه یک کشته در افغانستان نداشتیم، و بعد این مرد وارد می‌شود و در قدم اول سربازان را خارج می‌کند. ۱۳ سرباز عالی ما کشته شدند.»

رئیس‌جمهور پیشین امریکا هم‌چنان مدعی شده است که با خروج ایالات متحده از افغانستان، به ارزش ۸۵ میلیارد دالر تجهیزات در آن کشور برجا مانده و در حال حاضر افغانستان یکی از بزرگترین فروشندگان تجهیزات نظامی در جهان است.

ترمپ گفته است: «ما ۸۵ میلیارد دالر تجهیزات را در آنجا گذاشتیم. می‌دانید که افغانستان اکنون یکی از بزرگترین فروشندگان تجهیزات نظامی در جهان است، آن‌ها تجهیزات جدید و زیبای ما را می‌فروشند.»

همزمان با این، کاخ سفید گزارش مفتش ویژه وزارت عدلیه امریکا مبنی بر این‌که جو بایدن اطلاعات محرمانه در مورد جنگ افغانستان را در خانه خود در ویرجینیا نگهداری می‌کرد، رد کرده است.

ایان سامز، سخنگوی کاخ سفید گفته است که یادداشت‌های جو بایدن شخصی بوده است.

با این حال، از آن‌جایی‌که امارت اسلامی دونالد ترمپ را یک شخص عادی امریکا می‌داند، اظهارات وی در پیوند به فروش تجهیزات نظامی برجامانده امریکا از سوی افغانستان را بی‌اساس خوانده و قابل بحث نمی‌داند.

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راه ابریشم واخان؛ جاده‌ای تا مرز چین تکمیل شد

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

Published

on

کار ساخت جاده «راه ابریشم» در دهلیز واخان بدخشان، پس از پنج سال به‌گونه کامل پایان یافته است.

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

به گفته او، عرض جاده بین ۷ تا ۱۰ متر بوده و در مسیر آن سه پل بزرگ و ده‌ها پلچه آب‌رو ساخته شده است.

قرار است این جاده در آینده نزدیک به بهره‌برداری سپرده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین با معاون یوناما درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان دیدار کرد

Published

on

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، با برونو لیمارکی، معاون هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در بخش کمک‌های بشردوستانه، دیدار و درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان گفتگو کرد.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که در این دیدار، معاون یوناما از ارزیابی وضعیت بازگشت‌کنندگان در ولایت‌های مختلف و جمع‌آوری اطلاعات درباره نیازهای آنان خبر داده است.

برونو لیمارکی تأکید کرده است که رسیدگی به وضعیت بازگشت‌کنندگان و فراهم‌سازی زمینه اسکان آنان، به همکاری مشترک میان نهادهای سازمان ملل متحد و امارت اسلامی نیاز دارد.

او افزوده است که نهادهای سازمان ملل متحد در حال حاضر به هزاران خانواده نیازمند کمک می‌کنند و این روند باید گسترش یابد.

معاون یوناما همچنین گفته است که جامعه جهانی باید به نیازهای مردم افغانستان توجه کند و یوناما آماده همکاری برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان است.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر از کمک‌های سازمان ملل متحد به مردم افغانستان قدردانی کرده و گفته است که امارت اسلامی برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان، مسئولیت‌هایی را به نهادهای مختلف سپرده است.

او از نهادهای کمک‌رسان خواسته است کمک‌های خود به خانواده‌های بازگشت‌کننده را ادامه دهند و افزوده است که برنامه‌ای برای اسکان هزاران خانواده بیجاشده داخلی نیز در حال اجرا است.

وزیر امور مهاجرین همچنین تأکید کرده است که سهولت‌های لازم برای فعالیت نهادهای سازمان ملل متحد فراهم شده و امارت اسلامی از همکاری‌های بشردوستانه یوناما استقبال می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!