Connect with us

جهان

ترمپ: مذاکرات هسته‌ای با ایران هفته آینده برگزار می‌شود

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، اعلام کرده که هفته آینده مذاکراتی با ایران درباره توقف برنامه هسته‌ای این کشور انجام خواهد شد. او مدعی شد که حملات هوایی اخیر امریکا با استفاده از بمب‌های سنگرشکن، برنامه هسته‌ای ایران را به شدت آسیب زده و به پایان سریع درگیری ۱۲روزه میان ایران و اسرائیل کمک کرده است.

ترمپ گفت: «این حمله بسیار شدید بود. نابودسازی کامل بود.»

این درحالیست که ارزیابی اولیه اداره استخبارات دفاعی امریکا نشان می‌دهد که این حملات شاید تنها چند ماه برنامه هسته‌ای ایران را عقب انداخته باشد.

سازمان استخبارات مرکزی امریکا نیز اعلام کرده که چندین مرکز کلیدی هسته‌ای ایران نابود شده‌اند و بازسازی آن‌ها ممکن است سال‌ها طول بکشد. اسرائیل نیز مدعی است که توان هسته‌ای ایران برای سال‌ها عقب رانده شده است.

در عین حال، تنش‌ها در ایران و اسرائیل پس از برقراری آتش‌بس کاهش یافته و مردم در تلاش برای بازگشت به زندگی عادی هستند.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، که چهره‌ای میانه‌رو به شمار می‌رود، ابراز امیدواری کرد که این بحران فرصتی برای اصلاحات داخلی و تقویت وحدت ملی باشد. با این حال، دولت ایران بلافاصله پس از جنگ اقدامات امنیتی گسترده‌ای انجام داد، از جمله اعدام سه نفر به اتهام همکاری با موساد و بازداشت صدها نفر.

ترمپ گفته است که هدف او تغییر نظام ایران نیست و ترجیح می‌دهد راه‌حل دیپلوماتیک دنبال شود.

جهان

حملات امریکا به جزیره قشم ایران؛ واشنگتن می‌گوید حملات جنبه دفاعی داشته است

در همین حال، رسانه دولتی ایران، ایرنا، پیش‌تر از وقوع چندین انفجار در جزیره قشم خبر داده بود.

Published

on

یک مقام امریکایی تأیید کرده است که نیروهای این کشور روز دوشنبه حملاتی را بر جزیره قشم ایران در تنگه هرمز انجام داده‌اند.

به گفته مقام‌های امریکایی، این حملات محدود و با هدف مقابله با تهدید راکت‌های زمین‌به‌هوای ایران علیه دارایی‌های نظامی امریکا انجام شده و به معنای ازسرگیری عملیات گسترده نظامی نیست.

در همین حال، رسانه دولتی ایران، ایرنا، پیش‌تر از وقوع چندین انفجار در جزیره قشم خبر داده بود.

قوماندانی مرکزی نیروهای امریکا در خاورمیانه (سنتکام) تاکنون در این زمینه واکنش رسمی نشان نداده است.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها میان واشنگتن و تهران در هفته‌های اخیر افزایش یافته است.

Continue Reading

جهان

غارت فروشگاه‌ها در فرانکفورت؛ اعتراضات «نسل زد» در آلمان به خشونت کشیده شد

Published

on

پس از برگزاری تظاهرات گسترده در شهرهای بزرگ آلمان، شماری از افراد نقاب‌پوش شام شنبه در فرانکفورت به فروشگاه‌ها حمله کردند و دست‌کم دو فروشگاه را غارت کردند.

ده‌ها هزار تن در این اعتراضات با حضور در جاده‌ها، خواستار بهبود نظام آموزشی و کاهش هزینه زندگی شدند.

این تظاهرات در ادامه موجی از اعتراض‌های نسل زد در کشورهای اروپایی برگزار شده است. در صربستان اعتراضات محصلان به شکست انتخاباتی رهبر دیرینه این کشور کمک کرد و در فرانسه نیز تظاهرات به خشونت، شورش و غارت اموال انجامید.

این اعتراض‌ها به ابتکار گروهی به نام «Gen Z regelt» به معنای «نسل زد امور را به دست می‌گیرد»، در ۳۴ شهر آلمان، از جمله برلین، فرانکفورت و مونیخ برگزار شد.

معترضان با خدمت اجباری نظامی مخالفت کرده و خواستار افزایش سرمایه‌گذاری در بخش آموزش هستند. آنان می‌گویند افزایش هزینه زندگی، فشار زیادی بر جوانان وارد کرده است.

در فرانکفورت، مرکز مالی آلمان، اعتراض‌ها به خشونت کشیده شد. به گفته یک شاهد رویترز، دست‌کم دو فروشگاه غارت و چندین فروشگاه دیگر تخریب شد.

پولیس فرانکفورت در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که ناآرامی‌ها همچنان ادامه دارد و شیشه‌های چندین فروشگاه در مرکز شهر شکسته شده است. به گفته پولیس، مواد آتش‌زا نیز به سوی نیروهای امدادی پرتاب شده و از مردم خواسته شده است از مرکز شهر دوری کنند.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که شمار شرکت‌کنندگان در این تظاهرات کمتر از پیش‌بینی اولیه برگزارکنندگان بوده است. برگزارکنندگان انتظار حضور ۱۸۲ هزار تن را داشتند؛ اما پولیس در شهرهای فرانکفورت، مونیخ و برلین شمار معترضان را حدود ۱۸ هزار تن اعلام کرد. این در حالی است که برگزارکنندگان از حضور نزدیک به ۳۶ هزار تن خبر داده بودند.

مقام‌های آلمانی اعلام کردند که تظاهرات روز شنبه، با وجود هم‌زمانی با جشن‌های هالووین، عمدتاً مسالمت‌آمیز بود؛ اما درباره تلاش گروه‌های افراطی برای سوءاستفاده از این اعتراض‌ها هشدار دادند.

در شهر هامبورگ نیز برخی موانع جاده‌ای به آتش کشیده شدند.

لینا فریدریش، سخنگوی گروه «Gen Z regelt»، روز شنبه در برلین گفت: «ما امروز برای صلح و آزادی مبارزه می‌کنیم، نه برای جنگ و اجبار.»

او افزود که بهبود وضعیت نظام‌های صحی و آموزشی از مهم‌ترین خواسته‌های معترضان است و آنان با خدمت اجباری نظامی مخالف‌اند و خواهان تقسیم عادلانه‌تر مسئولیت‌ها هستند.

نگرانی از گسترش خشونت‌ها

وزارت داخله فدرال آلمان گفته است که بخش‌هایی از جریان افراطی چپ در این کشور و برخی گروه‌های مرتبط با جنبش‌های افراطی خارجی نیز برای جلب حمایت از این اعتراض‌ها تلاش کرده‌اند.

رومان پوسک، وزیر داخله ایالت هسن، که شهر فرانکفورت در آن موقعیت دارد، با اشاره به ناآرامی‌های فرانسه گفت: «همه ما تصاویر فرانسه را به یاد داریم؛ غارت فروشگاه‌ها، آتش‌زدن خانه‌ها و موترهای پولیس و حمله به افسران پولیس. فرانسه نباید در این زمینه الگو قرار گیرد.»

در آستانه برگزاری تظاهرات، شماری از فروشگاه‌ها و کسب‌وکارها در شهرهای مختلف آلمان، به دلیل نگرانی از احتمال خشونت، پنجره‌های خود را با تخته پوشاندند و برای تعطیلی زودهنگام برنامه‌ریزی کردند. این اقدامات در جاده تجارتی لوکس کورفورستندام در برلین نیز دیده شد.

برگزارکنندگان می‌گویند هدف اصلی این اعتراض‌ها جلب توجه به فشارهای فزاینده اقتصادی و اجتماعی بر نسل جوان در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا است.

استیو، جوان ۱۸ ساله‌ای که قرار بود در گردهمایی مونیخ سخنرانی کند، با انتقاد از دولت به رهبری فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، گفت: «دولت در پاسخ به نگرانی‌های ما، جز ادامه کاهش بودجه‌ها و تحمیل فشارهای بیشتر بر ما، اقدام دیگری نکرده است.»

او تأکید کرد که معترضان تا زمانی که دولت به خواسته‌های آنان توجه نکند، به استفاده از حق تجمع خود ادامه خواهند داد.

آلمان در سال‌های اخیر برای احیای رشد اقتصادی با دشواری روبه‌رو بوده است. هم‌زمان، با بازنشسته‌شدن نسل موسوم به «بیبی‌بومر» و کاهش جمعیت در سن کار، فشار بر نظام بازنشستگی و خدمات عمومی این کشور افزایش یافته است.

با این حال، درباره رهبری این کارزار و میزان استقلال آن به‌عنوان یک جنبش جوانان نیز پرسش‌هایی مطرح شده است؛ زیرا گروه‌های سیاسی و نهادهای مدنی مختلف در آن مشارکت دارند.

سازمان سراسری نمایندگی متعلمین مکاتب آلمان (BSK) از این ابتکار فاصله گرفته و اعلام کرده است که در ۲۰ نومبر تظاهرات جداگانه‌ای برگزار خواهد کرد.

شان بیکر، محصل پوهنتون تخنیکی برلین، نیز گفت که در تظاهرات روز شنبه شرکت می‌کند تا توجه‌ را به وضعیت نامناسب ساختمان‌های پوهنتون جلب کند.

 

Continue Reading

جهان

برخورد دو قطار در اسپانیا ۶۸ کشته بر جا گذاشت

Published

on

در پی برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا، دست‌کم ۶۸ تن جان باخته و ۸۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. این دومین حادثه مرگ‌بار قطار در این کشور در سال جاری میلادی است و عملیات جستجو و نجات برای یافتن قربانیان احتمالی دیگر همچنان ادامه دارد.

این حادثه روز چهارشنبه در منطقه کاستیا-لامانچا، در جنوب مادرید، رخ داد؛ زمانی که یک قطار سریع‌السیر شرکت رنفه با قطاری که در مسیر متوقف بود، برخورد کرد. در پی این رویداد، چند واگن از خط خارج شدند و شماری از آن‌ها به دامنه‌ای در کنار خط آهن سقوط کردند.

پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا، در واکنش به این حادثه گفت که تمام کشور در سوگ قربانیان نشسته است. او وعده داد که علت این رویداد به‌گونه کامل بررسی شود و در صورت شناسایی هرگونه کوتاهی، برای رسیدگی به آن اقدام خواهد شد.

اسکار پوئنته، وزیر ترانسپورت اسپانیا، گفته است که قطار رنفه با وجود فعال بودن چراغ سرخ، اجازه ادامه مسیر دریافت کرده بود؛ در حالی که قطار دیگری در پیش روی آن متوقف بود. به گفته او، اختلال در ارتباطات کمپیوتر باعث فعال شدن چراغ سرخ و توقف خودکار حرکت قطارها شده بود، اما سپس تصمیم اشتباهی برای حرکت دوباره قطار رنفه گرفته شد.

بر اساس اطلاعات مقام‌های محلی، هنگام وقوع حادثه ۱۴۷ مسافر در قطار شرکت ایریو و ۳۹۷ مسافر در قطار رنفه حضور داشتند.

این دومین حادثه مرگبار برخورد قطار در اسپانیا در سال جاری است. در ماه جنوری نیز برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا جان ۴۶ تن را گرفت. آن حادثه پس از خروج یک قطار از خط و برخورد آن با قطار مقابل رخ داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!