Connect with us

رویداد های اخیر

ترکیه: کار ساخت فابریکه بزرگ سمنت در جوزجان به زودی آغاز می‌شود

منتشر شده

در

مراد دیکمن، سرقونسل ترکیه در مزار شریف، با عبدالله سرحدی، والی جوزجان دیدار و دو طرف در مورد همکاری‌های جاری و طرح‌های توسعه آینده در این ولایت گفتگو کرده اند.

در جریان این دیدار که  روز سه شنبه صورت گرفت، دیکمن به نقش ترکیه در بخش‌های آموزش، خدمات صحی و توسعه پایدار در جوزجان اشاره کرده و بر تداوم و گسترش این تلاش‌ها برای بهبود کیفیت خدمات به مردم ولایت تأکید نمود.

والی جوزجان از حمایت ترکیه استقبال کرده و نیاز به تقویت خدمات صحی، فراهم‌سازی امبولانس و تجهیزات طبی و دسترسی به آب آشامیدنی پاک را برجسته ساخت و خواستار اجرای پروژه‌های توسعه‌ای به‌گونه‌ای عادلانه و شفاف شد.

دیپلومات ترکیه به والی جوزجان اطمینان داد که تمامی پیشنهادها با مقامات ترکیه شریک خواهد شد. او همچنان بر تعهد ترکیه برای تقویت همکاری‌های اقتصادی در ولایت تأکید کرد.

دیکمن از آغاز قریب‌الوقوع یک پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دالر در جوزجان خبر داد که شامل تأسیس یک فابریکه سمنت است.

در در ماه عقرب سال گذشته، امارت اسلامی قراردادی چند میلیون دالری با شرکت ترکیه‌ای ۷۷ برای ساخت فابریکه سمنت در منطقه یتیم طاق ولایت جوزجان امضا کرد.

شرکت ترکی «۷۷» در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری خواهد کرد و پس از تکمیل، روزانه ۳۰۰۰ تُن سمنت تولید خواهد شد.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از توقف موقت عملیات‌های دفاعی علیه پاکستان به مناسبت عید خبر داد

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که نیروهای امنیتی و دفاعی امارت اسلامی به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر و همچنین به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر، توقف موقت عملیات‌های دفاعی «رد الظلم» را اعلام می‌کنند.

ذبیح‌الله مجاهد در ایکس نوشته است: «امارت اسلامی ضمن قدردانی از حسن نیت کشورهای دوست و میانجی، خاطرنشان می‌سازد که حفظ امنیت ملی افغانستان، حریم و مصونیت جان افغان‌ها را وظیفه‌ای ملی و شرعی خود دانسته و در صورت تهدید، به هرگونه تجاوز با شجاعت پاسخ خواهد داد.»

این در حالی است که عطاءالله ترار، وزیر اطلاعات و نشرات پاکستان، نیز اعلام کرده که این کشور حملات خود به افغانستان را به مناسبت عید فطر به درخواست عربستان سعودی، قطر و ترکیه به‌گونه موقت توقف داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما شمار تلفات حمله پاکستان به شفاخانه امید در کابل را ۱۴۳ نفر برآورد کرده است

Published

on

یک مقام روز چهارشنبه به رویترز گفته است که هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) شمار قربانیان بمباران شفاخانه امید در کابل از سوی رژیم نظامی پاکستان را ۱۴۳ شهید برآورد کرده است.

با این حال، مقام‌های صحی در افغانستان پیش‌تر اعلام کرده بودند که در نتیجه این حمله، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ نفر زخمی شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: حکومت پاکستان می‌خواهد در افغانستان «هرج و مرج ایجاد کند»

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، می‌گوید که حکومت پاکستان می‌خواهد «هرج و مرج و ضعف» در افغانستان ایجاد کند.

کرزی در مصاحبه با اسکای نیوز بریتانیا گفت که «صدای وحشتناک» بمباران شفاخانه معتادین در کابل را شنیده است، خانه‌اش لرزیده و منطقه اطراف آن پر از دود و گرد و غبار شده است. او گفت که این حمله «رویدادی بسیار تأسف‌بار» در تاریخ روابط بین دو کشور بود.

او گفت: «حکومت پاکستان نتوانسته است با هیچ حکومتی در افغانستان کنار بیاید. آنها این کار را با حکومت و رژیم سلطنتی در افغانستان و سپس جمهوری و سپس، متعاقباً با حکومت‌های دیگر و سپس دوباره با جمهوری انجام ندادند. در دوران تصدی من، ۲۰ بار برای ایجاد روابط بهتر به آنجا رفتم.»

او ادعا کرد که حکومت فعلی پاکستان دوباره همان تلاش را برای فلج کردن کابل تکرار می‌کند. آقای کرزی گفت: «واقعیت تأسف‌بار این است که حکومت پاکستان نمی‌خواهد رابطه‌ای معقول، منطقی و متمدنانه با افغانستان داشته باشد. آنها طی این سال‌ها به ایجاد هرج و مرج و ضعف و افغانستانی سرکوب‌شده، به نفع خود تکیه کرده‌اند که بسیار اشتباه است و امیدوارم نظر خود را تغییر دهند و به دنبال رابطه‌ای پایدارتر و متمدنانه‌تر با افغانستان باشند.»

وی افزود: «لطفاً پالیسی‌هایی را که در گذشته برای دهه‌ها کارساز نبوده‌اند و ممکن است در آینده نیز کارساز نباشند، متوقف کنید.»

مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور از سوی شبه‌نظامیان در افغانستان سازماندهی می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!