Connect with us

جهان

تنش‌های سیاسی در پاکستان: ستره محکمه در باره مداخله بیرونی تحقیق میکند

منتشر شده

در

ستره محکمه پاکستان دستور داده که هیات پنج نفری حکم دیروز معاون پارلمان پاکستان را که روند رای گیری سلب صلاحیت صدراعظم را به دلیل مداخله بیرونی بی اعتباراعلام کرد بررسی کنند.

این درحالی است که در پی تنش‌ها بر سر سلب صلاحیت عمران خان پارلمان آن کشور منحل شده و انتخابات زود هنگام برگزار خواهد شد.

عارف علوی، رییس جمهورپاکستان روز گذشته دستور منحل شدن پارلمان و کابینه را صادر کرد و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

صدر اعظم عمران خان اعلام کرد که حکومت سه ماهه موقت ایجاد میشود و او تا گزینش صدراعظم موقت در دوهفته آینده به کارش ادامه میدهد.

به گفته آقای خان دولت موقت در ۹۰ روز آینده امور را در دست دارد و در انتخابات سوم جولای مردم در باره آینده سیاسی تصمیم خواهند گرفت.

عمران خان افزوده” شورای امنیت ملی پاکستان واضح اعلام کرد که این یک سازش بیرونی در تبانی با سیاسیون مخالف بود، اکنون تنها انتخابات می‌تواند آینده سیاسی را تعیین کند.”

رهبران سیاسی خشمگین مخالف که ظاهرا اتفاقات ۲۴ ساعت گذشته را پیش بینی نکرده بودند و به طورناگهانی با آن روبروشدند شوکه شده و در ستره محکمه را کوبیدند.

آنها مخالف برگزاری انتخابات زودهنگام استند.

بلاول بوتو، رهبرحزب مردم پاکستان، در این باره گفت:” ما می‌خواهیم به گونه قانونی و جمهوری به طرف انتخابات برویم اگرانتخابات غیرقانونی برگزار شود اعتباررای گیری از طریق یک سیستم آزاد زیر پرسش خواهد رفت. بگذارید مردم به طورقانونی و به موقع به طرف انتخابات بروند.”

مخالفان سیاسی، به این بسنده نکرده و بسیاری از جمله رهبران مسلم لیگ نواز در اعتراض به تصمیم حکومت گفته که مجلس را ترک نمی‌کنند.

ایاز صادق، عضو مجلس طرفدار اپوزیسیون، در این باره گفت:”ما منتظرمی‌مانیم ستره محکمه چه تصمیم می‌گیرد به خشونت باور نداریم و نمی‌خواهیم چوکی را به زور بگیریم شما دیروز دیدید که ۱۷۳ نماینده برخلاف خان رای دادند.”

شری رحمان، عضو مجلس طرفدار اپوزیسیون، افزود:” هیچ کس از قانون بالاتر نیست هرچه قرار است در آینده انجام شود باید مطابق قانوی باشد.”

آگاهان به این باورند که وضعیت پیش آمده بحران سیاسی دراین کشور را تشدید خواهد کرد آنچه که به نفع تروریزم منطقه‌ای خواهد بود.

مشرف زاهدی، نویسنده پاکستانی، در این باره گفته” پاکستان یکبار دیگر شاهد یک بحران سیاسی و قانونی عمیق شده این امر وضعیت را که از قبل پیچیده بود پیچیده ترکرده همه چیز به دلیل بی سرنوشتی سیاسی بدترخواهدشد.”

میچل کوگلمن، آگاه ارشد سیاسی برای جنوب آُسیا، در این مورد گفته” اگر ستره محکمه تصمیم حکومت را غیر قانونی اعلام کند، این امر سبب خواهد شد اعتراضات گسترده ترشود وضعیت سیاسی واقتصادی پاکستان به طرف بحران برود این چیز است که همه از آن نگران است”.

هرچند از احتمال کودتا و سپردن قدرت به اردو نیزسخن گفته شده اما اردوی پاکستان اعلام کرده درمسایل سیاسی دخالت نمی‌کند.

جهان

ترمپ در مراسم رسمی نظامی از شی جین‌پینگ در واشنگتن استقبال کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، در مراسم رسمی و باشکوه نظامی در واشنگتن از شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، استقبال کرد؛ در حالی که رهبران دو کشور نشست سه‌روزه‌ای را با تمرکز بر تجارت، فناوری و دیگر موضوعات عمده مورد اختلاف میان دو کشور آغاز می‌کنند.

شی شام چهارشنبه وارد پایگاه مشترک اندروز در ایالت مریلند شد؛ جایی که ترمپ و ملانیا ترمپ، بانوی اول امریکا، شخصاً از او و همسرش، پنگ لی‌یوان، استقبال کردند.

از رئیس‌جمهور چین با فرش سرخ، گارد تشریفات نظامی، گروه موسیقی نظامی و پرواز دو بمب‌افکن B-1 امریکا استقبال شد. تصمیم ترمپ برای استقبال از شی در فرودگاه، نخستین مورد از سال ۱۹۶۲ به این‌سو است که یک رئیس‌جمهور امریکا شخصاً در این پایگاه از یک رهبر خارجی استقبال می‌کند.

این نخستین سفر شی به واشنگتن از سال ۲۰۱۵ به این‌سو است و در شرایطی انجام می‌شود که دو کشور تلاش دارند آتش‌بس شکننده تجاری میان خود را حفظ کنند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، روز چهارشنبه گفت که واشنگتن و بیجینگ توافق کرده‌اند آتش‌بس تجاری کنونی خود را تا ماه جنوری تمدید کنند. قرار بود این توافق در ۱۰ نوامبر به پایان برسد.

براساس این توافق، امریکا تعرفه‌ها بر برخی کالاهای چینی را کاهش داده و در مقابل، چین محدودیت‌های صادرات مواد معدنی کمیاب را کاهش داده است.

بسنت گفت که در گفت‌وگوها با هه لی‌فنگ، معاون نخست‌وزیر چین، امکان دستیابی به یک توافق تجاری گسترده‌تر نیز مورد بحث قرار گرفته است.

شی در بیانیه‌ای که از سوی خبرگزاری دولتی شینهوا منتشر شد، گفت که امریکا و چین باید «شریک باشند، نه رقیب» و افزود که همکاری میان دو کشور می‌تواند به سود جهان باشد.

انتظار می‌رود در این نشست طیف گسترده‌ای از موضوعات، از جمله تجارت و تعرفه‌ها، مواد معدنی کمیاب، صادرات محصولات زراعتی، هوش مصنوعی، تایوان و درگیری جاری مرتبط با ایران مورد بحث قرار گیرد.

انتظار می‌رود ترمپ خواستار افزایش خرید محصولات زراعتی امریکا از سوی چین، دسترسی بیشتر به مواد معدنی کمیاب چین و کاهش تعرفه‌های چین بر کالاهای امریکایی شود.

همچنین انتظار می‌رود موضوع تایوان در این گفت‌وگوها مطرح شود. بیجینگ با فروش تسلیحات امریکا به این جزیره خودگردان مخالف است.

شی در این سفر با شماری از مقام‌های ارشد چین، از جمله کای چی، عضو کمیته دایمی دفتر سیاسی حزب کمونیست چین، هه لی‌فنگ، معاون نخست‌وزیر، و وانگ یی، وزیر امور خارجه این کشور، همراه است.

انتظار می‌رود رئیس‌جمهور چین روز پنج‌شنبه در ضیافت رسمی شام در کاخ سفید شرکت کند؛ شماری از رهبران صنعت هوش مصنوعی امریکا نیز در میان مهمانان خواهند بود.

دو کشور برای کسب نفوذ بیشتر در عرصه هوش مصنوعی با یکدیگر رقابت می‌کنند و همزمان درباره چگونگی تنظیم این فناوری و خطرات احتمالی آن نیز بحث دارند.

سفر شی جین‌پینگ روز جمعه پایان خواهد یافت.

 

Continue Reading

جهان

ترمپ در سازمان ملل: یا با ایران توافق می‌کنیم یا جمهوری اسلامی را «نابود» خواهیم کرد

ترمپ پیش‌بینی کرد که دولت او پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا در سوم نوامبر، برای دستیابی به توافق صلح با ایران تلاش خواهد کرد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از سیاست واشنگتن در قبال ایران دفاع کرد و هشدار داد که در صورت نرسیدن به توافق صلح، امریکا می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را «نابود» کند.

ترمپ گفت که اقدامات نظامی ایالات متحده مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شده است و اکنون تهران باید درباره آینده خود تصمیم بگیرد.

او گفت: «یک تصمیم بزرگ در پیش دارم؛ آیا توافقی با ایران صورت خواهد گرفت که به این کشور اجازه دهد دوباره بازسازی شود و به کشوری بسیار قدرتمندتر تبدیل شود، یا جمهوری اسلامی را نابود کنم؟»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین از کشورهای جهان خواست برای افزایش فشار اقتصادی بر ایران با واشنگتن همکاری کنند تا تهران برای مذاکره و دستیابی به توافق تحت فشار قرار گیرد.

ترمپ پیش‌بینی کرد که دولت او پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا در سوم نوامبر، برای دستیابی به توافق صلح با ایران تلاش خواهد کرد.

با این حال، او تأکید کرد که در صورت عدم دستیابی به توافق، گزینه‌های دیگری همچنان روی میز خواهد بود.

ترمپ پس از سخنرانی در سازمان ملل نیز از یک نشست سه‌ساعته درباره ایران خبر داد و آن را «بسیار خوب» توصیف کرد. اما او بعداً توضیح داد که استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان امریکا، مستقیماً با مقام‌های ایرانی دیدار نکرده‌اند، بلکه با میانجی‌های طرف ایرانی گفتگو داشته‌اند.

در همین حال، گزارش‌ها حاکی از ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن است. مقام‌های ایرانی نیز درباره شرایط احتمالی برای بازگشایی تنگه هرمز و ادامه مذاکرات موضع‌گیری کرده‌اند.

سخنرانی ترمپ در حالی انجام شد که جنگ ایران و امریکا همچنان یکی از مهم‌ترین موضوعات بحث در سازمان ملل متحد است و کشورهای مختلف درباره پیامدهای امنیتی و سیاسی درگیری‌ها در خاورمیانه رایزنی می‌کنند.

ترمپ در بخش دیگری از سخنرانی خود از سیاست خارجی دولتش در قبال ونزوئلا، کوبا و جنگ اوکراین نیز دفاع کرد و گفت ایالات متحده برای مقابله با تهدیدهای امنیتی در نیم‌کره غربی اقدامات بیشتری انجام خواهد داد.

او همچنین از سازمان ملل متحد انتقاد کرد و بر مخالفت واشنگتن با دخالت محکمه کیفری بین‌المللی در امور مربوط به نیروهای امریکایی تأکید کرد.

در بیرون از ساختمان سازمان ملل در نیویارک نیز شماری از معترضان علیه حکومت ایران تجمع کرده و خواستار دموکراسی در این کشور شدند.

Continue Reading

جهان

شبکه‌های بزرگ تلویزیونی امریکا پوشش تلویزیونی ترمپ را متوقف کردند

ترمپ اما در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» گفت که قصر سفید قصد حمله به مطبوعات آزاد را ندارد و مدعی شد هدف، مقابله با آنچه او «اخبار جعلی» می‌خواند، است.

Published

on

شبکه‌های ای‌بی‌سی، سی‌بی‌اس، سی‌ان‌ان، فاکس و ان‌بی‌سی در واکنش به ممنوعیت ورود برخی رسانه‌ها به قصر سفید، مشارکت خود در پوشش برنامه‌های رئیس‌جمهور دونالد ترمپ را متوقف کردند.

هم‌زمان، سی‌ان‌ان، ام‌اس‌ناو و پولیتیکو علیه دولت ترمپ در محکمه فدرال واشنگتن شکایت کرده و خواستار لغو ممنوعیت ورود خبرنگاران‌شان به قصر سفید شده‌اند. این رسانه‌ها می‌گویند اقدام دولت، حقوق آزادی مطبوعات و روند قانونی را نقض کرده است.

در پی این تصمیم، پوشش تلویزیونی سفر ترمپ به نیویارک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز از طریق «پول تلویزیونی» متوقف شد؛ سیستمی که در آن شبکه‌های بزرگ امریکا به‌صورت نوبتی تصاویر ویدیویی برنامه‌های رئیس‌جمهور را برای سایر رسانه‌ها فراهم می‌کنند.

ترمپ اما در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» گفت که قصر سفید قصد حمله به مطبوعات آزاد را ندارد و مدعی شد هدف، مقابله با آنچه او «اخبار جعلی» می‌خواند، است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!